Šta je novo?

Laptop Laptop za nezahtevne korisnike

Koji laptop kupiti?

Sima. Dj

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2022
Poena
55
Klince smo obezbedili pa bi supruga i ja uzeli nesto za net, nista zahtevno, vidim da asus ima akciju pa sam video ovaj model, sta mislite o njemu ima ok cenu, ili ako mislite da ima nesto bolje do ove ili 50 evra vece cifre, predlozite, hvala

Prilozi

• Screenshot_20230725_223924.jpg
    Screenshot_20230725_223924.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 91
Ja imam takav samo verzija sa 512 GB SSD. Ovde će ti reći da gledaš verziju sa i5 ali ovaj i3 je sasvim pristojan procesor. Ja ga koristim za web dizajn, Photoshop, Corel, Wondershare Filmora, surf... Često sve to zajedno bude otvoreno i ova konfiguracija bez problema to gura. Po meni, za tvoje potrebe ne treba ti ništa skuplje.

Ja imam takav samo verzija sa 512 GB SSD. Ovde će ti reći da gledaš verziju sa i5 ali ovaj i3 je sasvim pristojan procesor. Ja ga koristim za web dizajn, Photoshop, Corel, Wondershare Filmora, surf... Često sve to zajedno bude otvoreno i ova konfiguracija bez problema to gura. Po meni, za tvoje potrebe ne treba ti ništa skuplje.
Hvala druze na odgovoru , tako sam i ja razmisljao.

Da bi ste imali konfornu tastaturu treba uloziti nesto vise novca. Ako Vam to ne treba, onda je u pitanju dobar ekran.
Problem sa jeftinim laptopovima je sto im je ekran los. Zbog toga preporucujem da imate malo jaci budzet, nevezano za procesor jer to necete ni osetiti.
Ili neki polovan laptop sa dobrim ekranom. Realno razliku u procesorima starih laptopova sa SSD i novih sa nvme ne verujem da ce Vama biti bitna, iako postoji.
Ti najjeftiniji laptopovi imaju tako lose ekrane da moze lako da vam se smuci koriscenje, posebno npr kada ide svetla slova na svetloj podlozi, a to su primerci sa raznim defektima koji se vide npr na sivoj pozadini ili kada povecate osvetljenje, vidi se veliko probijanje svetlosti na crnoj boji.
U najjeftinijim laptopovima se stedi na svemu, od kvaliteta plastike pa redom.
Stoga da sam na Vasem mestu, ne bih razmatrao nista ispod 60.000 dinara s obzirom da ne zelite da se plastika raspadne posle dve godine garancije.

Ryzen je bolji a ima i vecu bateriju

ili

Битнији је екран од батерије, али је тешко наћи добар екран за мале паре. Једино да видите ако је неко купио нешто слично јер се у продавницама не могу видети упаљени модели као некада.

Hvala svima na dobrim odgovorima, tesko je za ovaj novac naci da sve bude idealno, pa sam malo dodao, jer tesko cu ga opet uzeti za neki naredni period, uzeo sam asus vivobook go 15,videcemo na sta lici kada stigne, hvala svima🙃
Isao sam na asus iz dobrog iskustva iz proslosti, i ovi gore su ok.

Prilozi

• Screenshot_20230729_135349.jpg
    Screenshot_20230729_135349.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 62
Hvala svima na dobrim odgovorima, tesko je za ovaj novac naci da sve bude idealno, pa sam malo dodao, jer tesko cu ga opet uzeti za neki naredni period, uzeo sam asus vivobook go 15,videcemo na sta lici kada stigne, hvala svima🙃
Можете да га вратите ако вам се екран не допада, добро га тестирајте.
Могао је и бољи процесор, тај не вреди уложеног новца.

Poslednja izmena:
Koji bi vi za ovaj novac, uzeli
За тај буџет су све лоши екрани па све зависи од вас лично који вам одговара а који не.
Дакле своди се на процесор, квалитет израде и RAM меморију.
Мени овај модел доста добро изгледа, а и екран би требао да буде солидан, тј. да није баш нешто много лош.
За 55.000 има да се купе разни лаптопови али су екрани доста лоши тако да је доста тешко навићи се на тако нешто.
Извињавам се ово излази из вашег буџета.

Ma razumem ja vas sve, ali za citanje novina, kladionicu, i drustvene mreze, ne bih davao toliki novac, tako da ostajem kod Asusa, hvala vama na konstruktivnim predlozima.

Постоје квалитетнији екрани и боље тастатуре за ваш буџет, али то је половно.
У сваком случају ако вам екран не одговара не заборавите да га можете вратити.
Проверите квалитет израде, ако се лаптоп доста криви и ако није јак, можете га такође вратити.

Људи ваљда мешају мобилни телефон и компјутер.
За мале паре се може добити добар мобилни телефон јер свака кућа има три или четири мобилна а један или два компјутера.
Лаптопови су мало комплекснија ствар, и некад се ту знало шта је шта, данас на жалост, квалитет слаби на свим нивоима. Ни велика пара више није гаранција на квалитет.
У сваком случају се надам да ће наш постављач теме имати среће са својим Асусом и да ће га добро служити.

Битнији је екран од батерије, али је тешко наћи добар екран за мале паре. Једино да видите ако је неко купио нешто слично јер се у продавницама не могу видети упаљени модели као некада.
Svi navedeni imaju iste ekrane, 1080p IPS 250nit

Svi navedeni imaju iste ekrane, 1080p IPS 250nit
То не значи у пракси ништа. Колики имају контраст, колико максимално осветљење и колику покривеност боја (srgb).
И наравно која је контрола квалитета тј. какав је конкретан примерак по питању пробијања позадинског светла (IPS glow).

Javi obavezno utiske kada stigne. I meni deluje deluje da je taj model trenutno best buy za tu cenu kod nas. Bilo bi lepo da čujemo detalje, kakav je ekran, izrada i slično.

Ovaj Asus će vam biti i više nego dovoljan. Uzeo baš pre neki dan. Super je.

То не значи у пракси ништа. Колики имају контраст, колико максимално осветљење и колику покривеност боја (srgb).
И наравно која је контрола квалитета тј. какав је конкретан примерак по питању пробијања позадинског светла (IPS glow).
U praksi znaci da su isti, nece ga koristiti za video montazu i pripremu stampe.

@Diamond laptop je već kupljen i to više nego dobar što se tiče potreba. nema smisla ubeđivati da je bolje uzeti nešto drugo samo zbog ekrana. nekima ekran, koliko god da je loš/dobar, ne igra ulogu, bitno je da daje sliku

Nazad
Vrh Dno