Šta je novo?

Laptop za matorce

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Postovani svi vi na ovom forumu drzesnom, treba mi jedan savet. Planiram da, ako bog da, prodam svoj stari komp koji matorci koriste i zamenim za neki laptop. Ne planiram da bacam pare na novo pa pitanje je sledece: Sta od polovnjaka i da li uzeti polovnjak!? Treba da moze da pusti dvd (da gledaju moju svadbu i unuku kad iskonvertujem sa kamere - 720p) i po neki filmic. Mail i ovako proveravaju svake prestupne godine. E da jedna vazna stvar, da mogu da ga nakacim na LCD tv da mogu na njemu da gledaju doticne "filmove". Gledao sam mozda HP530 ali ne znam koliko je sta pouzdano pa vas pitam za usmerenje. Cifra bi bila 200e-250e. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Sve je stvar mobilnosti u kucnoj varijanti, nece ga nositi do iz sobe u sobu, ili pak jednom u godinu dana a mozda ni toliko.A ja bih da im uzmem sto za racunar koji sad koriste pa onda za njih jedan laptop da bi mogli da ga stave eventualno bilo gde. Videh dosta ponuda sa baterijama koje traju vrlo kratko. Razmisljam se u tom pravcu s obzirom da taj laptop ce biti na punjacu skoro pa 99.99%.

Poslednja izmena:
Koliko vidim nista ti nije bitno osim filmova i net-a.
Dvd ce ti pustiti bilo koji lap od P3 na ovamo, tako da ti igra samo da ima kakav takav dvd drajv.
Obzirom da planiras da das oko 200-250 eura povedi racuna o kvalitetu ekrana i uglova gledanja, posto ce ih ipak biti dvoje dok gledaju filmove i uzmi sa kakvom-takvom baterijom, jer je vrlo zgodna kod nestanaka struje i sl (prakticno ima funkciju UPS-a).
I ako smem da dodam jos nesto, prilikom kupovine ponesi neki dvd sa podacima i videom, pa lepo istestiraj prvo dvd (kopiranje, pustanje filmova itd.), a i obavezno proveri koliko se lap greje i izaberi sto hladniji (tj. "COOL") laptop. Srecno!

Nema potrebe da gledaju filmove na laptopu, imaju 26" LCD TV. Sto znaci i neki 13" bi dobro dosao. A za bateriju bih se zadovoljio i da ne radi, treba da radi kad je na punjacu (dobro). Imam Sony HD kameru i ne mora bas da pusti svih 1080i, mogu konvertovati u 720p da gledaju.

Vrh Dno