Šta je novo?

Laptop za grafičke programe

MaliRadojica

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
316
Komšinka bi da joj nabavim lapić, a bavi se grafikom (nemojte me pitati detaljno šta radi, nisam u toj branši, nekakav 3D dizajn, valjda...)
Elem, ona bi lap sa displejom od 19" i OpenGL grafičkom.
Postoji li uopšte ovo u prodaji? Gledao sam nešto na ITsvetu i PCberzi pa ne nađoh...

Komšinka bi da joj nabavim lapić, a bavi se grafikom (nemojte me pitati detaljno šta radi, nisam u toj branši, nekakav 3D dizajn, valjda...)
Elem, ona bi lap sa displejom od 19" i OpenGL grafičkom.
Postoji li uopšte ovo u prodaji? Gledao sam nešto na ITsvetu i PCberzi pa ne nađoh...

Ako radi u zahtevnim 3D programima, možda bi bilo bolje da pogleda neki Lap sa profi OpenGL karticom npr Nvidia Quadro. Kod Toshibe to su Tecra S10, S5 ali su 15.4". HP ima neke modele 17" sa Quadro grafikom....

Pozdrav svima.

Takodje mi treba laptop za grafiku.
Sluzio bi za rad u AutoCad-u, Corel-u, Photoshop-u, neretko bi bili svi pokrenuti u isto vreme.
Dijagonala bi trebala biti 17 inca da bi bilo "dovoljno" prostora za rad.

Budzet je oko 800e.

Hvala.

Nisam radio na laptopovima pa ne znam na sta treba obratiti paznju.
Kapiram da je potrebno da je procesor dual core, da graficka nije integrisana, i da ima sto vise RAM-a.

Napisao sam da mi treba 17 inchni, zbog grafickih radova, znam da je veliki i tezak za nositi, ali cu ga prenositi automobilom tako da to nije frka.

Molim vas za koji savet.

Hvala.

Nazad
Vrh Dno