Šta je novo?

Laptop Laptop za Excel, mail i rad u browseru. Budzet oko 70k

Koji laptop kupiti?

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Svideo mi se Honor MagicBook 14, njega sam našao za 67k R5-3500u,8gb,256gb. Čini mi se na dodir da je kvalitet izrade odličan, ne znam kakvi su zapravo jer i nisu baš nešto rasporstranjeni...
Koji bi mi drugi preporučili? Baterija mi je delimično najbitnija, rad za koji mi treba i nije nešto zahtevan ali bih da ga koristim bar 2,3 godine bez problema

Ja bih se fokusirao na biznis klasu Dell/Lenovo. Polovni modeli iz 2018/19 sa i5/i7 8+ generacije, odlicnim IPS panelom, 8/16GB ram, SSD i dobrim baterijama (iako polovnim) mogu da se nadju za 400-600e, plus ih za 2-3 godine mozes prodati uz manji relativni gubitak. Sve i da je istrosena baterija, to su dosta zastupljeni modeli pa vrlo lako za 30-50e mozes da nadjes novu original i zamenis. Mislim da ti za tvoje potrebe ne treba nista jace od toga, a uz sasvim pristojnu masinu dobijas i odlican kvalitet izrade, ekrana, itd. To su masine koje su napravljene da traju i bas za tvoje potrebe. Sa druge strane novo za 70k negde mora zakinuti. Mislim da je i nepisano pravilo da se najbolja vrednost izvlaci bas na polovnim biznis ili premijum modelima, a nikako kupovinom novih budget modela. To je neko moje misljenje i ja tako radim, e sad, svako ima svoje kriterijume i preferencije.

Imaš pravo, nisam hteo polovne znog baterije jer cu cesto raditi samo na njoj. Ali bacio sam pogled ima super laptopova malo koriscenih po dosta boljim cenama tako da cu def uzeti sa oglasa. Hvala na odgovoru

Mozda lenovo ideapad 5 14" sa ryzen 4500u procesorom...taj procesor je poprilicno jaci od 3500u i iako tebi ne treba jaci procesor od 3500u, bolje je imati jaci, trajace ti duze... :)

@unique93 ne znam kakav je Ideapad 5 u pogledu ekrana, izrade, baterije ali je mašina skroz dobra na papiru. Čak videh za 10k više model sa R7 5700, 16gb ram i ssd. Jeste preko budžeta od 70k ali ne deluje mi visoka doplata za takav upgrade?

Gde si našao za 80k? Najmanja cena koju sam ja našao je 86k

Na taj sam mislio. 73k je sa R5/4 a 86k sa R7/5, 16gb. 10ak hiljada razlika ne znam vredi li. U tvom korišćenju verovatno nećeš osetiti razliku ni u odnosu na i5/8 ali što reče @unique93 duže će ti trajati. Jedino što ne znam kakav je Ideapad u poređenju sa biznis Dell/Lenovo po drugim karakteristikama, verovatno je lošiji ekran, izrada, tastatura, itd. Imaš dosta opcija, pa rasudi šta ti je bitnije.

Vrh Dno