Šta je novo?

laptop za autocad

ivangojkov

Cenjen
Učlanjen(a)
03.04.2010
Poena
151
Interesuje me laptop iskljucivo za autocad cene do 450 evra(za studenta građevine ):wave:

Fokusiraj se na sto vise RAM-a, dual core procesor i na kvalitet ekrana.

ja sam student gradjevine i koristim autocad vec 7, 8 godina al ne bih znao sta da ti preporuchim. Ustedi malo na grafickoj i fokusiraj se na jaci procesor, vise rama i sto veci ekran...

meni se cine da su dobri, mada ne razumem se u laptopove, nisam posedovao jedan u zivotu :) glas mi ide za asus, a u svakom sluchaju radice ti autocad bez problema na oba :)

Poslednja izmena:
Kao sto su ti predlozili ..... bitne stvari su

RAM .... ovo zavisi od toga da li si pocetnik ili napredni user koj crta tj. modeluje velike objekte. Sto veci objekti to vise rama zahteva, da ne bi poceo da stuca i swapuje po HDDu.

Procesor ..... quad core bi bio najbolje resenje, ali jak dual core ce odraditi posao, jer jelte to je laptop a ne radna stanica :)

Ekran .... sto veci to bolje ... cisto da bi imao mesto da stavis vise toolbarova a pritom ne osakatis prostor za crtanje ..... ovo je nebitno ako si napradan user i koristis komande.

Graficka karta .... postoje laptopovi sa ugradjenim "profesijonalnim" grafickim kartama iz serije quadro ili fire GL...... realno to su jadni modeli .... koji generalno ne doprinose performansama. Sto se ovoga tice ATI kartice u nekim slucajevima mogu da se softmoduju u fire GL .... ali ponavljam ... ne znam koliko ti je ovo bitno.

Generalno laptop sa dosta rama i dobrim CPUom ce da ti zavrsi posao, a kad dodjes do dela da ti je laptop slab za projekte koje radis ..... oh well trebao bi da kupis masinu parama koje zaradjujes od tih velikih projekata i nece biti problema :)

Hvala svima na odgovorima ,nego niko mi nije odgovorio sta mislite o ovom ASUS K70AB-TY079D
Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core RM-75 2.2GHz
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 17.3" HD+ LED BrightView (1600 x 900)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD4570 512MB DDR2
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 3.3kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 1.3MPix
Garancija 12 meseci
49.990din. (sa PDV) 44.991din. (cena na akciji):wave:

Za te pare ipak je bolje ovo!

model ASUS K70ID - TY014
ekran 17.3''
opis ekrana 17.3" HD LED backlight,Color-Shine (Glare-type) Rezolucija: 1600x900 piksela
procesor Intel
tip procesora Intel Dual Core
opis procesora Intel® Pentium® Dual Core Processor T4400 Brzina: 2.2 GHz, FSB: 800MHz, Kes memorija:1MB L2
chipset nVidia Chipset
opis chipseta NVIDIA MCP79D
grafička nVidia
opis grafičke NVIDIA GeForce GT320M sa 1GB sopstvene memorije, maksimalna memorija do 2303MB deljene sa instaliranih 4GB sistemske memorije.
memorija 4GB
opis memorije 4GB (2GB + 2GB) DDR2 800MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
hard disk 320GB

49.990,00 din Gigatron

Vrh Dno