Šta je novo?

Laptop Laptop za Adobe paket

Koji laptop kupiti?

pedja9

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poena
195
Pozdrav.

Treba mi laptop za nesmetano korišćenje Adobe paketa, najviše Ilustrator, Photoshop i Premiere Pro.

E sad planiram da krenem učiti i After Effects pa ako je moguće da tera i njega bez problema.

Šta mislite o ova dva? I sta je najbitnije da gledam da imaju

A da napises to koliko para kad vec trazis pomoc? Mogu odma da ti Preporucim Asus Proart za 300k
Verovatno mu budzet do 90.000 jer su ova dva u tim okvirima.
Sto se tice od ta dva, isao bih na oppciju 1 na I7

S obzirom da uopšte ne pratim ništa vezano za laptopove i sam njihov razvoj, a nisam pratio ni godinama unazad, vrlo bi mi značila pomoć od iskusnih članova u obliku dobre preporuke modela za moje potrebe.

Odlučio sam da kupim novi laptop jer je dosadašnji dotrajao, kojeg bih koristio uglavnom za svoj sekundarni posao - grafički dizajn. Intenzivan rad u Photoshop-u i Illustratoru kao primarni programi, gde, zbog oblasti koju najviše radim, koristim dosta detalja, dosta 3D elemenata, iliti mnogo procesa u samoj izradi određenog projekta.

Ono što mi najviše treba kod novog laptopa jeste:
🔸️ kvalitetan ekran - da je prikaz boja odličan iliti vrlo precizan zbog specifičnosti posla
🔸️ jak procesor kako bi i svaki zahtevniji proces u izradi potrebnog projekta radio fluidno, brzo, bez seckanja, čekanja, itd ..
🔸️ veći ekran - ekran sa laptopa bih koristio kao primarni za sada.

Budžet neka bude 1200e, idealno bi bilo 1000e ali mi nije problem da dodam 200- 300e+ ako ću zaista dobiti nešto primetno bolje za ove moje potrebe.

Nikada nisam koristio MacBook ali bih rado probao ukoliko u ovom cenovnom rangu ima neki dobar. Generalno nemam barijeru da li će biti windows ili macOS, bitno mi je da zadovoljava moje potrebe i da me lepo služi na malo duže staze (par godina recimo).

Unapred se zahvaljujem svakome na preporuku i pomoć! 😄

Vrh Dno