Šta je novo?

Laptop za 40.000-50.000 dinara

YoYo

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
301
Dakle ovo bi bila svrha laptopa:

- Surfovanje, gledanje filmova, photoshop, programiranje u visual studiu, eclipse,...
- ne bi bilo lose da baterija moze da drzi bar sat ipo u nekom prosecnom radu
- ne bi bilo lose da moze da se odigra neka igrica, tipa tm nations, counter strike, worms world party, dakle ne nesto preterano zahtevne igrice...

E sad ovako, dileme...

Procesor bi trebalo da bude C2D. Moze i turion 64 x2, ali mislim da za ovo zasta meni laptop treba da je c2d bolji. Ram 2gb+.
Grafika da li uzimati x3100 ili juriti da bude neka ATI-jeva kartica ?

Sad ono sto sam ja uspeo da nadjem je :

FSC AMILO PA 3515 - Dobra baterija i lep izgled...

i Asus X50SL - mislim da je najbolja konfiguracija u tom rangu...

Ako imate neki drugi predlog, voleo bih da cujem, ako ne onda makar komentare na ova dva, i vasu preporuku...

Hvala...

Poslednja izmena:
AMILO!
To je nova PUma platforma, 780g grafika, ubedljivo najbolja integrisana graficka dosad...

to da je c2d tako jako bolji od turiona x2 sam ja samo na ovom forumu cuo od intel fan boyeva... takodje ni za jednu od primena gore ne bi primetio razliku i da jeste tako, posebno sto je ovaj konkretno turion na vise mhz od ovog c2d.

baterija 3-4 sata plus video sam ga juce uzivo i mnogo mi se svidja |)

Audio: Realtek ALC888 HD audio sa 8-kanalnim S/PDIF digitalnim izlazom, stereo zvučnici (2 x 1.5W), širokopojasni mikrofon

jel moze neko da mi ovo prevede.. .tj. koliko AUDIO OUT izlaza ima ovaj AMILO :?

verovatno jedan utikac...
ali ako ga nakacis na nesto sto ima spdif ulaz, onda imas 7.1

opet sam video amila...
definitivno da sad uzimam masinu u ovom cenovnom rangu i ove dijagonale uzeo bih njega.
Ima inace 3 audio utikaca, jedno je zvucnik, mikrofon i slusalice. E sad ako radi sensing kao na desktop varijanti, efektivno mozes koristiti kao 3 izlaza, nazalost ne znam dok ne probam negde, ali dva imas definitivno.

Ja prošle nedelje za ćaleta uzeh Asus F5SL, T5550 (Core2duo na 1.83GHz), 3GB RAM, 250GB HDD, grafička HD3470, 15.4" 1280x800, DVD+RW, VGA, DVI, LAN 1GB, WLAN 802.11abgn, BT, 4xUSB, 56k modem, noOS... Cena sa 2 godine garancije iznosi 44999din u svima poznatoj firmi od 8 slova a počinje na G. Za te pare teško da može bolje...

Poslednja izmena:
opet sam video amila...
definitivno da sad uzimam masinu u ovom cenovnom rangu i ove dijagonale uzeo bih njega.
Ima inace 3 audio utikaca, jedno je zvucnik, mikrofon i slusalice. E sad ako radi sensing kao na desktop varijanti, efektivno mozes koristiti kao 3 izlaza, nazalost ne znam dok ne probam negde, ali dva imas definitivno.

ej pa super... to ja mogu iskoristiti onda za mixanje tj. da dobijam jedan zvuk na slusalice a drugi da reprodukujem na zvucnike....

a i prelijepo izgleda... razmisljam se da i ja mozda kupim ovo cudo....
samo onaj Asus sto je gore pomenut jedino sto ima bolju graficku?! al to se moze zanemarit jer mi je potrebniji taj audio-out!

mada danijele jesil ti siguran da je ovaj Amilo bolji od gore navedenog Asus x50sl... obrazlozi mi mane onog asusa a ista je cjena a izgleda kao da je napucaniji po preformansama... :S dvoumim se bas izmedju ova dva modela... Asus kao da ima bolju graficku Ati 3470, ima vebcam 1.3, ne znam kakva je tacno razlika izmedju procesora...

hard choise, but amillo is beautifull :)

Imas i FS Amilo 2548,za oko 47k, 3GB rama, 320GB hard, 8400 grafa i X2 na 2.0Ghz... Integrisana kamerica....ali bema bt...

Sada sam procitao komentar na pakovomom sajtu da je na ovaj FSC AMILO PA 3515 nemoguce instalirati windows xp ?

Jel ima neko iskustva, ili neku informaciju, ne razumem zasto ne bi moglo, a ne znam koliko je za verovati ne potpisanom komentaru...

to mi zvuci ko nebuloza, u toj masini je skoro sve isto kao u mom desktopu, tj ne znam sta ne bi moglo da se instalira... u najgorem slucaju, modovati za mobile najnovije ati drajvere i vozi misko...

Nesto mi deluje da su ga poredili sa 2-3x skupljim masinama...

inace tastatura meni ne deluje losije od npr acera aspire, msi Ex600 u klasi...

Koliko ja vidim...

Asus vs FSC

Intel-Core2 Duo T5550 vs AMD Turion X2 Dual-Core RM-70
ATI Radeon HD 3470 vs ATI Radeon HD 3200
Baterija 6cells vs 8 cells

Ostalo je manje vise sve slicno. Zasto onda prednost za FSC ?

Jel moze neko da nadje neke benchmark rezultate za ova dva, pa da po tome pogledamo koji je boljih performansi...

Pozdrav :)

Asus X50SL - mislim da je najbolja konfiguracija u tom rangu...

ja sam kol'ko veceras uzeo taj laptop (doduse ne za sebe), pa ti mogu preneti utiske za koji dan kada ga detaljno isprobam, naravno ukoliko vec ne kupis nesto do tada... inace, zanimace te da ni na njega ne moze win xp... :(

izgleda da moze samo vista ultimate...

Ma ni jedan od ta dva. Kupi ovo i ima da pevaš:

49999 din: LENOVO N200 Intel® Core™2 Duo T7250 2.0GHz 2MB FSB800
2GB / 160GB / Nvidia 7300-256 / 15.4"/ vista Premium...

u ostalom, pogledaj i sam ovde:

Poslednja izmena:
ajd meni neukom objasni kako se ispoljava kad na neki racunar ne moze winxp da se instalira? meni se to jos nikad nije desilo pa ne mogu ni da zamislim kako izgleda?

ni meni to nije bas najjasnije. sto se ovog asusa tice, u prodavnici (g*g*tr*n) su mi rekli da ne postoje xp drajveri za njega. stavise, kazu da ne moze ni obicna vista da se instalira, vec vista ultimate... iskreno, ja se nisam udubljivao u tematiku, i zivo me zanima koji to drajveri 'fale'.
na kraju krajeva, ionako cu sam probati da instaliram i xp i ubuntu i hackintosh na njega, pa cemo vec videti...

A sta mislite o HP 6715b, AMD Thurion64 X2 TL-58, 1.9 GHz; HDD 250 GB; RAM 4 GB; ati mobility radeon X1250 max 512 MB shared memory, moze se naci za nekih 44000 din u BG.

Ukoliko neko ima iskustva sa Thurion procesorima na laptop racunarima (konkretno na HP), molio bih da mi kaze da li imaju problema sa grejanjem. Na jednom mjestu procitao sam da su malo vise bucni, te da se ventilator pali cesto, cak i kad se nista zahtjevno ne radi na racunaru.

Poslednja izmena:
Ovaj hp sam video licno jer ga je drugar uzeo. Biznis klasa i odmah se vidi da je solidno odradjen ima i citac otiska prstiju. Sto se tice Turion procesora, oni su nesto losiji od core2duo masine na istom taktu ali to je toliko zanemarljivo da u svakodnevnom radu neces ni primetiti. Integrisana grafika je bolja od bilo koje Intelove integrisane i za tu cenu to je odlicna kupovina (drugar je to nedavno mnogo skuplje platio). Probao sam ga malo i nisam primetio nikakve probleme sa cestim paljenjem ventilatora.

6715b je prilicno sta model, i zato ga i slabo ima....
grafika je losija od one koju nudi amilo sa pocetka ovog topica, ali kvalitet izrade je u rangu mnogo skupljih masina... baterija mu je taodje jak dobra... hp je generalno odlicno resio grejanje (po meni) na svim svojim modelima i nisam cuo da se neko zalio na isto... u bugu su ovom modelu dali preporuke u vise prilika..

sto se instalacije xp-a tice, nadam se da je jasno da sam bio totalno ironican.. dogod za cipset, lan, zvuk, graficku i sata kontroler postoje drajveri bilo gde na netu, sasvim sigurno moze xp da se instalira... stvar je u znanju i u trudu. Verujem da proizvodjace sad vec mrzi da se zezaju sa prikupljanjem drajvera za xp, ali npr za ovog amila cenim da svih drajvera ima na ovaj ili onaj nacin (npr modovanje igp catalysta i integisanjem acpi sata drajvera u instalaciju xp-a)..
mislim ako ljudi na eee instaliraju xp preko flasha, kako ne bi na ovo... nema u tim masinama nista toliko drasticno razlicito od toga sto ja imam u kucistu, a radi mi sasvim lepo xp |))

Poslednja izmena:
Moram priznati, prilicno jeftini racunari, ali za kvalitet ???.... Gledao sam onaj HP 530, nije mi se ni malo svideo jer je losa plastika na njemu. Kada pritisnes malo rukom odmah se uvija.

Da kazem da sam kupio HP 6715b, i mogu reci da je prvi utisak jako pozitivan. Posle malo muke oko instalacije drajvera (ne dolaze uz racunar pa sam ih morao skinuti sa sajta), racunar radi odlicno, za sada. Ne greje se puno. CItao sam na nekim forumima da mu kuler bruji, sto apsolutno nije tacno. Svakako bih ga preporucio za te pare. Mozda se odlucim za nekoliko dana napisem o njemu nesto opsirnije.

Nazad
Vrh Dno