Šta je novo?

Laptop za 121K

Učlanjen(a)
19.05.2008
Poena
301
Raspolazem sa nekih 121K din. (1600E), koji bih laptop za te pare mogao da kupim????
Jako mi se svideo GX600E-051EU (Intel Core 2 Duo 2.4 GHz, 2GB-RAM, 250GB HDD, 15.4", Blu-Ray, Li-Ion 9 cells bat., HDMI-out, eSATA, itd...) a i cuo sam da je MSI jako dobar, ali svakako, slusam svaciju drugu preporuku! (zato sam i post-ova ovaj topic...)

POZZ SVIMA!

Ja bih pre uzeo ovo, sem ako nemas preku potrebu za blueray-om
DELL Studio 1735 - C2D T8300 2.4 4096 320GB 3650 mobility Free DOS BLACK
I ostane mi kesa za jos svasta nesto :)

Blu-Ray...

Ja se svima izvinjavam, nisam napomenuo da sam bas zainteresovan za Blu-Ray uredjaj koji zaista zelim da imam na svom laptop-u. Imam jedno 6 Blu-Ray filmova koje nisam ni pogledao! Samo sam ih pregledao kod ortaka da vidim da rade i to je sve...!
A pre svega, moja neka teorija, cemu HDMI-out na laptop-u ako nemas i Blu-Ray opticki uredjaj na istom???? (pogotovu ako imas tj. imam SAMSUNG FULL HD 1080p LCD TV, takodje SAMSUNG DVD rezac koji ima HDMI-out i pusta FULL HD 1080p signal, bilo da pustim DVD, DivX, pa cak i MPEG)

Hvala puno svima na preporukama, narocito za Toshiba Qosmio - opasna konfigurcija i prelep dizajn! Ali ipak je nekih 200E skuplji od MSI-a, nema Blu-Ray i 18.4" - pa to je ogromno, ima skoro 5kg! A i pravo da vam kazem, malo sam se razocarao da ovakva zver od laptop-a nema Blu-Ray... :-(((((
Acer mi izgleda ruzno, mada mu je konfiguracija isto jako dobra, ali opet nema Blu-Ray.
SONY FW serije nema kod nas da se nadje, raspitacu se jos ali pre par meseci je jedan moj kolega jurio tu seriju ali nista nije nasao. Koliko vidim, SONY FW serija ima Blu-Ray.
DELL je takodje super, jaka konfiguracija, ali isto nema Blu-Ray. A da, interesantno, nema ni kameru. Ne izivljavam se, koristim jako cesto kameru za MSN, ozbiljno.

Za sada mi i dalje MSI na prvom mestu...
Jedno pitanje, da li neko zna da li ovaj MSI GX600E-051EU ima samo Blu-Ray citac ili i rezac???? Ne mogu da provalim nigde jer svuda pise samo Blu-Ray!

Poslednja izmena:
cemu HDMI-out na laptop-u ako nemas i Blu-Ray opticki uredjaj na istom????

Da bi pustio bilo koji film ili neku igru na TV, bez obzira sto nema BR uredjaj u sebi.

takodje SAMSUNG DVD rezac koji ima HDMI-out

Koji tacno model Samsunga ? Da ti nisi mislio na Samsung DVD recorder ?

i pusta FULL HD 1080p signal, bilo da pustim DVD, DivX, pa cak i MPEG)

Not true. ;)

Da bi pustio bilo koji film ili neku igru na TV, bez obzira sto nema BR uredjaj u sebi.

Koji tacno model Samsunga ? Da ti nisi mislio na Samsung DVD recorder ?

Not true. ;)

Ok, prihvatam, ali nemam druga posla nego da igram igricu na TV-u u dnevnoj sobi! Svaka cast onom ko to radi! Sto se tice filma, sta ima da se mucim i pustam film preko laptop-a kada imam DVD rezac ispod TV koji pusta SVE ZIVO! Eto i odgovora na drugo pitanje, da, mislio sam na DVD Recorder koji ima USB, FireWire, TV Tuner na sebi, i HD od 160GB. Treca stvar, jeste, u pravu si, NISTA ne pusta 1080p jer jedino sa Blu-Ray-om mozes da gledas FULL HD 1080p, ili putem PS3-ojke kada igras igrice koje imaju 1080p, ili pustis Blu-Ray film preko njega. Inace, PS3 imam, ali filmovi su mi NTSC, PS3 pusta SAMO PAL (tj. nije multi-sistemski DVD/Blu-Ray player)! Neverovatno, znam!
A da, jos jedna stvar, kacio sam na taj LCD Xoro i Xwave DVD player, pustio sam po DVD/DivX/MPEG... ja ti ne mogu opisati koja je razlika bila u slici!! Dete od 5 godina bi provalilo razliku i zaprepastilo bi se! Sigurno ima veze HDMI kabl, jer Xoro i Xwave su bili prikaceni klasicnim RGB nacinom (zuto - video, crveno/belo - audio desni/levi) a SAMSUNG DVD recorder ima HDMI-out.

Zasto ne bi zamolio prodavca da ti ugradi prokleti blu ray i tako reshish sve probleme ? Naravno da bi to kostalo vise ali svejedno lakse je uzeti jeftiniji kako kazesh laptop bez i pitati ih da li mogu da ugrade nego da se svaki dan smarash oko toga. Ne niko nema za sada tu informaciju osim da okrenesh broj telefona i pitash tu firmu koja prodaje dotichni model. Jel to toliko tesko ?

Nista licno nego eto tako palo mi na pamet.

Sta je FORUM na netu?

Zasto ne bi zamolio prodavca da ti ugradi prokleti blu ray i tako reshish sve probleme ? Naravno da bi to kostalo vise ali svejedno lakse je uzeti jeftiniji kako kazesh laptop bez i pitati ih da li mogu da ugrade nego da se svaki dan smarash oko toga. Ne niko nema za sada tu informaciju osim da okrenesh broj telefona i pitash tu firmu koja prodaje dotichni model. Jel to toliko tesko ?

Nista licno nego eto tako palo mi na pamet.

Momak, jel'mi to imamo problem ovde?!
Ovo je "FORUM"! Idi na Wikipedia-u pa procitaj zasta sluzi "FORUM"!

Ti to nesto licno prihvatas moju zelju za Blu-Ray-om? Ili si mozda ljubomoran jer ne mozes da priustis sebi za tamo neki jeftiniji, a kamoli ovakav laptop od 1500E... Ako TEBE smaram, sto citas i pises po mom topic-u, idi napolje i igraj se u dvoristu! Svakako da je izvodljivo da trazim da mi ugrade Blu-Ray, ali za TOSHIBA-u Qosmio nije izvodljivo jer je takav - kakav je! Na njega sam mislio! Mozda moze da se trazi jos RAM-a ili veci HDD, ali opticki uredjaj se ne moze menjati!
Pravo da ti kazem, ja se ne secam gde i kad sam rekao: "...ali svejedno lakse je uzeti jeftiniji laptop bez i pitati ih da li mogu da ugrade..."

a da za iste pare kupis ps3 i neki lap od 1000-1100e ;)
sem ako ti bas nije cef da gledas br u klonji/parku/busu :)

Poslednja izmena:
Da, ali pored SVIH mogucih -perverznih- stvari koje ima, nema Blu-Ray! To je zaista veliko iznenadjenje!

Drustvo, moze li mi neko reci da li MSI GX600E-051EU ima Blu-Ray citac ili i rezac/citac????????????

Sta ti pricas bre ?

Procesor Intel® Core™2 Duo T9300 2.5GHz 6MB FSB800
Memorija 4096MB DDR2 667MHz
HDD 1TB SATA 5400rpm (2x 500GB RAID)
Monitor 17" WUXGA (1920x1200) Full HD display
Grafička karta nVidia GeForce 8700GT 1GB DDR3 Dual SLI
CD/DVD Blue-Ray Combo Drive
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Dolby Home Theater and Altec Lansing speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija 8 cell
Težina 4.8kg

Sta ti pricas bre ?

Procesor Intel® Core™2 Duo T9300 2.5GHz 6MB FSB800
Memorija 4096MB DDR2 667MHz
HDD 1TB SATA 5400rpm (2x 500GB RAID)
Monitor 17" WUXGA (1920x1200) Full HD display
Grafička karta nVidia GeForce 8700GT 1GB DDR3 Dual SLI
CD/DVD Blue-Ray Combo Drive
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Dolby Home Theater and Altec Lansing speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija 8 cell
Težina 4.8kg

A moze li neki link odakle ti ova informacija???????? (najbolje bi bilo firma koja ga ima ovakvog u prodaji)

Momak, jel'mi to imamo problem ovde?!
Ovo je "FORUM"! Idi na Wikipedia-u pa procitaj zasta sluzi "FORUM"!

Ti to nesto licno prihvatas moju zelju za Blu-Ray-om? Ili si mozda ljubomoran jer ne mozes da priustis sebi za tamo neki jeftiniji, a kamoli ovakav laptop od 1500E... Ako TEBE smaram, sto citas i pises po mom topic-u, idi napolje i igraj se u dvoristu! Svakako da je izvodljivo da trazim da mi ugrade Blu-Ray, ali za TOSHIBA-u Qosmio nije izvodljivo jer je takav - kakav je! Na njega sam mislio! Mozda moze da se trazi jos RAM-a ili veci HDD, ali opticki uredjaj se ne moze menjati!
Pravo da ti kazem, ja se ne secam gde i kad sam rekao: "...ali svejedno lakse je uzeti jeftiniji laptop bez i pitati ih da li mogu da ugrade..."
au koliko imash problema...

sorry za to sto imam misljenje i sto ga ipak delim sa tobom kroz savet i u prvom svom post-u, kada sam ti predlozio tosibu. btw u mom potpisu mashine stoji da imam laptop toshiba i koliko toliko iskustva sa laptopovima u poslednje vreme sto se moze videti i po ostalim postovima gde sam za sada, sugerisao ljudima pozitivno na sta sam uglavnom nailazio kao feedback. u samom pocetku si rekao da bi uzeo MSI, ok uzmi ga i molim te ne ponasaj se kao huligan ovde smo svi da pomognemo jedni drugima a ne da ih vredjamo. da si nazvao odredjnu firmu gde si na prvom mestu video tog MSI-a, znao bi odmah odgovor.

svasta.

Poslednja izmena:
Ala si namazan!

au koliko imash problema...

sorry za to sto imam misljenje i sto ga ipak delim sa tobom kroz savet i u prvom svom post-u, kada sam ti predlozio tosibu. btw u mom potpisu mashine stoji da imam laptop toshiba i koliko toliko iskustva sa laptopovima u poslednje vreme sto se moze videti i po ostalim postovima gde sam za sada, sugerisao ljudima pozitivno na sta sam uglavnom nailazio kao feedback. u samom pocetku si rekao da bi uzeo MSI, ok uzmi ga i molim te ne ponasaj se kao huligan ovde smo svi da pomognemo jedni drugima a ne da ih vredjamo. da si nazvao odredjnu firmu gde si na prvom mestu video tog MSI-a, znao bi odmah odgovor.

svasta.

Ne ponasam se kao holigan nego si TI MENE prvi napao i poneo kao neki batica! Takodje si ti prvi poceo da vredjas, ne ja! Nemoj sada da preokreces sve na mene kada si ti prvi poceo, ja sam se samo branio! I bas kako ti kazes, tu smo da pomognemo jedni drugima, sto si ti ucinio svojim prvim post-om, ali tvoj drugi post je krajnje bio suprotno od toga! Sta si hteo da postignes tim svojim drugim post-om nemam pojma! Ustv. evo sta si postigao, KONFLIKT i nista vise!
Naravno da mogu da okrenem telefon i da pitam sve sta zelim da znam prodavca/firmu, ali cim to ne radim i drzim se Benchmark foruma, sigurno znaci nesto! Ili sam budala i glup (sto nicim nisam pokazao!), ili da nisam u Srbiji! Za one koji nisu provalili, ja nisam u Srbiji! Cak nisam ni u Evropi! JAKO daleko sam od Evrope! Vracam se za mesec dana...
Taj MSI sam samo video svuda na Internetu, i to je sve! I svude pise samo "Blu-Ray", to ne govori da li je citac i/ili citac/rezac!

Poslednja izmena:
Wow! Google!

Znaci hvala ti puno DaPimp-e!
Taman ce google da mi kaze i gde u Srbiji ima da se kupi...

Brate, nije ti fora da ne kazes odakle ti informacija! Ok, baja si, svaka cast, ali opet, nije ti fora!
Cim je specifikacija na Srpskom (a sigurno si copy-paste odradio), sigurno je sa nekog domaceg site-a!
Ako si prepisivao i prevodio sa nekog drugog jezika, onda stvarno ne znam sta da ti kazem........

Poslednja izmena:
Ok

Postoji neshto shto se zove reklama a ona se placja. Predlazhem ti da mu lepo poshaljesh privatnu poruku i pitash na kom sajtu je prochitao to i ako ti kazhe, sve cje biti u redu. U najboljem sluchaju poshaljesh mail toj firmi i kazhesh da trenutno nisi u zemlji i da si zainteresovan za taj model ako ima ono shto ti treba i da li ga ima na stanju, da li je velika potraznja, kakav je lager. Jel sad bolje?

Okay!

Ok

Postoji neshto shto se zove reklama a ona se placja. Predlazhem ti da mu lepo poshaljesh privatnu poruku i pitash na kom sajtu je prochitao to i ako ti kazhe, sve cje biti u redu. U najboljem sluchaju poshaljesh mail toj firmi i kazhesh da trenutno nisi u zemlji i da si zainteresovan za taj model ako ima ono shto ti treba i da li ga ima na stanju, da li je velika potraznja, kakav je lager. Jel sad bolje?

Probacu tako...
Jeste, sve ok, hvala!

Nazad
Vrh Dno