Šta je novo?

Laptop wireless Intel PRO/Wireless 3945ABG Problem

Dejan86

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2007
Poena
301
Pozdrav! Da li bi neko mogao da mi pomogne u vezi problema koji imam! Naime, problem je sa wireless karticom, kada pretrazujem mreze, nece da pronadje onu koja mi treba! Dok recimo hvata signal jednog operatera, koji koristim dok sam kuci, i sasvim je ok, ali kada odem na fakultet, nece da pronadje lokalnu mrezu fakulteta. Stavljao sam i dva laptopa jedan pored drugog, ovaj drugi odmah pronadje tu mrezu, i to sa punim signalom, ali ovaj moj nece! Do sada imam samo problem sa tom mrezom, dok sve ostale hvata bez problema...Stvarno mi nije jasno sta bi moglo da bude, pa ako je neko imao slicnih problema, ili zna o cemu se radi, neka javi...Hvala unaprijed

Mozda je mreza na fakultetu podesena da ne oglasava ime, Tada moras da znas ime unapred i da ga uneses rucno. Kada je laptop jednom prepozna uvek ce se nalaziti u spisku prepoznatih mreza kada je u dometu.

Prvo pitanje: cime trazis mrezu? Iz windows-ovog softvera ili neki 3rd part sw? Koji je laptop u pitanju?
Drugo: ovo se nadovezuje na ovo sto je rekao mcekovic: vidi sa drugog laptopa kako se zove mreze i/ili parametre pa pokusaj da kreiras profil na tvom laptopu.
Inace ne bi trebalo da je ovako komplikovano uopste jer kod mene na faxu odmah prepoznaje ime mreze i sve ostalo je default.

PS kod mene na faxu moras prethodno da registrujes WIFI adapter! znaci ukucas mac address i sacekas 10 minuta da aktiviraju. Mozda je to?

Nazad
Vrh Dno