nnnn
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.10.2006
- Poena
- 349
Da, dobro ste procitali ViewSonic laptop!
Kupio sam ovog lepotana pre 2 dana i resio da podelim sa vama moje utiske.
Specifikacije:
LCD
Type 13.3" TFT LED backlit 1280x800 Brightness 200 nits
Viewing Angles 160º horizontal, 160º vertical
Aspect Ratio 16:10
Web cam 1.3 megapixel
Battery Life: 8 hours standard + 4 hour with additional battery ;
Type: Li-Ion, 4400mAh 6 cell 48wh and removable 2200mAh 3 cell 24wh
DIMENSIONS Physical 322mm x 25mm x 239mm
WEIGHT 1.64 kg
CPU Processor Type Intel® Core™ 2 Duo ULV SU7300
CPU Processor Speed 1.30GHz, FSB 800MHz
Chipset Intel® GS45 + 1CH9M
MEMORY 2GB DDR2 SDRAM
Operating System Windows® 7 Home Premium
HARD DRIVE 2.5", 320GB SATA
Ethernet LAN 10/100 Ethernet
Wireless LAN 802.11 b/g/n
USB 2.0 (x2), HDMI out, VGA out, BlueTooth 2.0 + EDR, RJ45 Ethernet LAN, Microphone jack, Earphone jack, 7-in-1 card reader (MS, MS Pro, MS Duo, SD, Mini SD, MMC,
OPTICAL DISK DRIVE DVD +/– RW, removable
Sto se dice dizajna, neodoljivo podseca na neki Mac uredjaj.
Kuciste je u celosti izradjeno od aluminijuma, i sam uredjaj daje osecaj cvrstine i sve je cakum pakum.
Slike sa strane:
Optika se vadi da bi se stavila dodatna baterija ( kupuje se posebno )
http://www.fotorola.com/uploads/b9133eedc1.jpg
Tamo gde sam ja uzeo nije bila siva baterija, a mrzelo me je da trazim crnu. Ako neko slucajno uzme crni laptop a ne moze da nadje crnu bateriju nek se javi da se menjamo.
Touchpad je multitouch, podrzava do tri prsta i dosta gestura, koji se mogu i podesavati.
Citac otiska prsta radi savrseno, nije mi se desilo ni jednom da nije iz pvog ocitao, a jedno 20 puta dnevno ga odkljucavam.
Sto se tice tastature, meni licno se ne svidja osecaj pri kucanju, dok drugi kazu da je ok, mada moguce da je to stvar navike. Mada uz laptop se dobije gumena presvlaka sa koja mnogo poboljsava stvar.
Sto se tice pakovanja, tu se jos dobije prazan modul za mesto optike, krpica za brisanje, tracica( sa cickom ) za kablove i dve ViewSonic nalepnice.
Sad neki utisti, sto se tice, jacine sitem je dobrog odziva, ne stuca i generalno se bas lepo ponasa. Vec sam ga napunio sa brdo programa koje mi trebaju i Eclipse sa pokrenutim Android emulatorom radi dobro. ( Ko je programirao za Android, zna koliko je Android emulator zahtevan )
Baterija: Iako proizvodjac kaze 12 sati za obe, u praksi je to oko 8 sati dobre potrosnje. Znaci net, jos koji program otvoren sql server i apache koji rade u pozadini i osvetljenje ekrana podeseno na pola.
Uz racionalnu potrosnju, mislim da bi mogao da izvuce 10 sati.
Ovo pricam za obe baterije, sa samo glavnom baterijom radi oko 5 ipo 6 sati, a mozda bi moglo do 7 da se izvuce.
Sad sto mi se mnogo svidelo je sto laptop moze da radi samo sa pomocnom baterijom ( znaci da se izvadi glavna baterija totalno ) I tad je laksi jedno 300 grama, a i simpaticno izgleda..
Ekran je 16:10 odnosa sa LED osvetljenjem, i uglovi vidljivosti su sjajni, jedino sam primetio da se boja menja kada ga gledam odzodo, ali za to mora da se prilepi faca uz tastaturu
Ima jos dobru foru a to je anti theft sistem. Scenario, sedite u kaficu ide vam se u wc, pritisnete dugme i odete, ako neko pomeri laptop on pocne da pisti jako ( koliko mu to njegovi slabi zvucnici dozvoljavaju ) i dok se ne ukuca sifra, ili da otisak prsta on ce nastaviti da pisti.
Sad ono najbitnije, cena, laptop kosta kod nas 43,000 i 4,000 dodatna baterija.
Ja sam ga platio 40,000 preko neke kompenzacije, ali opet dao bi i 45 za njega.
Kupio sam ovog lepotana pre 2 dana i resio da podelim sa vama moje utiske.
Specifikacije:
LCD
Type 13.3" TFT LED backlit 1280x800 Brightness 200 nits
Viewing Angles 160º horizontal, 160º vertical
Aspect Ratio 16:10
Web cam 1.3 megapixel
Battery Life: 8 hours standard + 4 hour with additional battery ;
Type: Li-Ion, 4400mAh 6 cell 48wh and removable 2200mAh 3 cell 24wh
DIMENSIONS Physical 322mm x 25mm x 239mm
WEIGHT 1.64 kg
CPU Processor Type Intel® Core™ 2 Duo ULV SU7300
CPU Processor Speed 1.30GHz, FSB 800MHz
Chipset Intel® GS45 + 1CH9M
MEMORY 2GB DDR2 SDRAM
Operating System Windows® 7 Home Premium
HARD DRIVE 2.5", 320GB SATA
Ethernet LAN 10/100 Ethernet
Wireless LAN 802.11 b/g/n
USB 2.0 (x2), HDMI out, VGA out, BlueTooth 2.0 + EDR, RJ45 Ethernet LAN, Microphone jack, Earphone jack, 7-in-1 card reader (MS, MS Pro, MS Duo, SD, Mini SD, MMC,
OPTICAL DISK DRIVE DVD +/– RW, removable
Sto se dice dizajna, neodoljivo podseca na neki Mac uredjaj.
Kuciste je u celosti izradjeno od aluminijuma, i sam uredjaj daje osecaj cvrstine i sve je cakum pakum.

Slike sa strane:

Optika se vadi da bi se stavila dodatna baterija ( kupuje se posebno )
http://www.fotorola.com/uploads/b9133eedc1.jpg
Tamo gde sam ja uzeo nije bila siva baterija, a mrzelo me je da trazim crnu. Ako neko slucajno uzme crni laptop a ne moze da nadje crnu bateriju nek se javi da se menjamo.
Touchpad je multitouch, podrzava do tri prsta i dosta gestura, koji se mogu i podesavati.

Citac otiska prsta radi savrseno, nije mi se desilo ni jednom da nije iz pvog ocitao, a jedno 20 puta dnevno ga odkljucavam.

Sto se tice tastature, meni licno se ne svidja osecaj pri kucanju, dok drugi kazu da je ok, mada moguce da je to stvar navike. Mada uz laptop se dobije gumena presvlaka sa koja mnogo poboljsava stvar.

Sto se tice pakovanja, tu se jos dobije prazan modul za mesto optike, krpica za brisanje, tracica( sa cickom ) za kablove i dve ViewSonic nalepnice.
Sad neki utisti, sto se tice, jacine sitem je dobrog odziva, ne stuca i generalno se bas lepo ponasa. Vec sam ga napunio sa brdo programa koje mi trebaju i Eclipse sa pokrenutim Android emulatorom radi dobro. ( Ko je programirao za Android, zna koliko je Android emulator zahtevan )
Baterija: Iako proizvodjac kaze 12 sati za obe, u praksi je to oko 8 sati dobre potrosnje. Znaci net, jos koji program otvoren sql server i apache koji rade u pozadini i osvetljenje ekrana podeseno na pola.
Uz racionalnu potrosnju, mislim da bi mogao da izvuce 10 sati.
Ovo pricam za obe baterije, sa samo glavnom baterijom radi oko 5 ipo 6 sati, a mozda bi moglo do 7 da se izvuce.
Sad sto mi se mnogo svidelo je sto laptop moze da radi samo sa pomocnom baterijom ( znaci da se izvadi glavna baterija totalno ) I tad je laksi jedno 300 grama, a i simpaticno izgleda..
Ekran je 16:10 odnosa sa LED osvetljenjem, i uglovi vidljivosti su sjajni, jedino sam primetio da se boja menja kada ga gledam odzodo, ali za to mora da se prilepi faca uz tastaturu
Ima jos dobru foru a to je anti theft sistem. Scenario, sedite u kaficu ide vam se u wc, pritisnete dugme i odete, ako neko pomeri laptop on pocne da pisti jako ( koliko mu to njegovi slabi zvucnici dozvoljavaju ) i dok se ne ukuca sifra, ili da otisak prsta on ce nastaviti da pisti.
Sad ono najbitnije, cena, laptop kosta kod nas 43,000 i 4,000 dodatna baterija.
Ja sam ga platio 40,000 preko neke kompenzacije, ali opet dao bi i 45 za njega.