Šta je novo?

Laptop trilema

Allien

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2010
Poena
310
Doslo vreme da se ponovim za laptop, odnosno poludeo sam sa mojim dell studiom 1535 i njegovim dvd ali to je druga prica.
Suzio sam izbor na 3 modela:
Toshiba
Satellite L500-1XZ
Intel Core i3-330M 2.13GHz (3MB L3 Cache), 4096MB DDR2 800MHz, 320GB SATA 5400rpm, 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768), ATI Mobility Radeon HD 5145 512MB DDR2
Garancija 24 meseca
59.990din

Toshiba
Satellite L505-13Z
Intel Core i3-330M 2.13GHz (3MB L3 Cache), 4096MB DDR3 1066MHz, 500GB SATA 5400rpm, 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768), ATI Mobility Radeon HD 5165 1GB DDR3
Windows® 7 Home Premium 64-bit (pre-installed, Toshiba-HDD recovery) i Windows® 7 Home Premium 32-bit (Toshiba-Recovery DVD)
garancija 24 meseca
69.990din

i treca
DELL
Studio 1555 Black Chainlink
Intel® Core™2 Duo T6600 2.2GHz 2MB FSB800, 4096MB DDR2 800MHz, 500GB SATA 5400rpm, 15.6" LED Full HD BrightView (1920 x 1080), ATI Mobility Radeon HD4670 1GB DDR3
GARANCIJA 60 meseci
75.990din

Moram da vam priznam da sam u ozbiljnoj trilemi
ukratko:
tosibe sjajno izgledaju i imaju dobre karakteristike, ono sto me odvlaci je nemogucnost ubacivanja bolje baterije dok dell tu stoji dosta bolje a ono sto je veliki plus je full hd ekran i garancija na 5 godina ali ( svuda ima neko ali ) dosta slabiji procesor, grafika, memorija a pri tom je i skuplji.
molio bih ako neko moze da mi pomogne ako ima iskustva i malo vise znanja od mene

Za taj novac ja bi uzeo Asus N71JA-TY014 66-67000 nema bolji na tržištu zatu cenu. Samo je skoro nemoguće doći do njega kolika je potražnja.

Gledao sam i taj ali da budem iskren Asus kao Asus mi ne uliva bas preveliko poverenje a i citao sam bas da im zavrsna obrada nije bas na najvisem nivou.

Asus se po istrazivanjima najmanje kvari u prve 2 god od svih drugih. Ovaj je u svemu naj naj

Sad kolko sam nasao u specifikacijama skuplja toshiba ima gigabajtni lan, za jeftiniju neznam, mene vuce dellu samo taj ekran ali do sada nisam ni video kako izgleda uzivo a i 5 godina garancije nije za bacanje, mada ko jos 5 godina koristi laptop.
Kako su se uopste pokazali Satelliti u praksi posto nisu vrh toshibine ponude???

ASUS je neshavtljivo hvaljen a lično sam sa njim imao najviše problema

ASUS je neshavtljivo hvaljen a lično sam sa njim imao najviše problema
Moguce sa jeftinijim modelima u koji su gurali krdzave sis cipsete(najgora moguca kombinacija u poznatom svemiru) jace klase su im jako dobre , cak sta vise siju konkurenciju :smash:

Ja sam uzeo Asus K52jr sa i5 ( 4Gb ram, 500Gb, ati 5470 ) i izuzetno sam sadovoljan, zaista sve radi kako sam zamisljao, meni je tastatura sasvim solidna, cak mi se jako i dopada jer su svi dugmici odvojeni jedni od drugih pa mi je kucanje lakse ... za 57 000 dinara, ja ne znam da li moze bolje da se dobije, tako da je najbolje otici u prodavnicu i licno se uveriti u kvalitet bilo kog modela ...

pozdrav !

Ne govorim o kršu zvanom sis. Šta podrazumevaš pod određenim serijama količinu novca ili igračke performanse

A što se tiče samom izgleda u radnji dosta toga se može uočiti ali iapnajvažnije tek u eksploataciji

Evo posle 7 dana vecanja i obilazenja radnji napokon sam pazario novu masinu.
Nista od prvo navedenog nisam pazario vec sam uzeo asus UL50vg.
razlozi odustajanja od navedenih modela:
tosibe mi se nisu ni malo svidele odnosno samo sam skuplju video uzivo, previse sjajna i fensi za moj ukus, ostavlja sve tragove prasine i prstiju po plastici, nedostatak gbit lana, ekran mi deluje malo ispran i ono sto mi je bas zasmetalo je buka koju proizvodi.
moguce da je u pitanju izlozeni primerak ali ja nisam bas hteo da se kockam.

dell mi je preskup za ono sto nudi i ono sto meni treba, ekran jeste nesto extra na ovom modelu ali tu se prica zavrsava sa ovim modelom, slazem se da je 5 godina garancije extra ali iskreno ko jos ozbiljno koristi svoj laptop tako dugo.

odlucio sam se za asus iako sam u startu bio protivnik te firme ali posle dosta guglanja i obilazenja radnji odlucio sam se za ovaj model.
procesor nije kao na tosibama ali vise nego sposoban da odradi sve zivo, garancija je 2 godine sto je vise nego dovoljno. ekran je sasvim pristojan, ima sve moguce prikljucke i najbitnije od svega je baterija koja je impreaivna, na bateriji laptop radi sa max osvetljenjem i ukljucenim wifi oko 9 sati.
ono stoje bitno kod ovog modela je da ima 2 grafike, integrusa radi kada ste na bateriji ( osim ako ne namestite drugacije ) i g210m koj se ukljucuje kad ste na punjacu i onda obe grafike rade uporedo.
Meni laptop ne treba za igrice ali kad je vec takvo stanje malo sam ga isprobao.
instalirao sam red alert 3 i terao je igricu na mediumu u ful rezuluciji bez ikakvog seckanja. Instalirao sam i Bad company 2 i posto je bas nova igra bio sam malo skeptican dal ce moci daje potera ali odradio je takodje na mediumu bez vecih problema. GPU se po everestu nije digao preko 65 stepeni u igrama.
Jedina mana po meni je tastatura, nije bas na nivou laptopa, Malo je labava ( kao da neki tasteri blago plivaju ).
Generalno sam vise nego zadovoljan kupovinom

Nazad
Vrh Dno