Šta je novo?

Laptop Toshiba Satelite 1900

badnja

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
320
Mislim da je u pitanju ovaj model.
intel 1,7
30GB hdd
16mb grafika
COMBO
512Rama
Posto ima graficku od 16MB, da li je moguce kod njega izvrsiti zamenu doticne(koliko kosta neka sa 64MB?) ili je ona integrisana i nema sanse da se zameni?
Da li je neko imao iskustva sa ovim lapom?

Pozdrav:wave:

Kakva god da je, zamena je nemoguća misija u našim uslovima...

obzirom da je integrisana grafika na laptopu ne postoji mogusnost izmjene ili dodavanja nove a da se pri tome ne moradne kupiti i nova maticna ploca (s tim sto je tesko naci plocu koja odgovara kucistu, memorijama, procesoru...) tako da je izmjena integrisane graficke na laptopu neisplativa

Vredili li to nekih 390 eura?
Imam ponudu da kupim.
e,da i baterija drzi oko 2h

Ako nema fleka po ekranu, oziljaka od padova, ako baterija zaista drzi 2h, onda se vrlo isplati...

Opet pitanje:
Kad se govori o trajanju baterije na laptopu,na koji rezim rada se tacno odnosi?
Dok radis nesto na njemu ili na tzv stand by,tj. dok je samo upaljen,a ti ga gledas k'o sliku na zidu?

Trebalo bi valjda dok radiš...

Svaki laptop ima tzv "power scheme", podešavanja vezana za performanse u radu i trajanje baterije. Tu možeš da podesiš da se pri radu na bateriju, recimo, smanji pozadinsko osvetljenje displeja, da se potpuno isključi posle nekog vremena, da li da se deaktivira mrežna karta, kada da računar ode u standby, a kada u hibernate, kada da se potpuno isključi... Ako je još i Pentium M procesor, spušta se i takt na kom radi itd...

Sve to itekako utiče na dužinu rada na bateriji, ali i na smanjenje performansi, odnosno udobnost u radu, pa se obično traži neki najpovoljniji kompromis...
Zato te podatke u dužini rada na bateriji treba uvek uzimati sa određenom rezervom..

Poslednja izmena:
Ako te zanima u kakvom je stanju baterija pre nego sto kupis polovan laptop, imas jedan krajnje jednostavan test. Uzmi jedan dvd i iskopiraj ga na hard dok je laptop na bateriji. Ukoliko je baterija pred riknjavanjem posle snimanja dvd-a opasce joj kapacitet za 30-40% ili cak i vise. Ako je ispravna, ravnomerno ce opadati kapacitet.
Moje neko iskustvo je da pod istrosenom baterijom smatram one koje traju 1.30h ili manje, osim ako nije po specifikaciji navedeno da baterija traje npr 2h, onda ako traje 1.30h je OK...
Neki laptopovi (za apple i ibm znam) imaju u svojim power management programima i timere koji mere broj ciklusa koje je odradila baterija, koliki je inicijalni maksimalni kapacitet, koliki je trenutni max kapacitet... i to ti moze pomoci u odluci...

Ja vec ispazario!(tj. bila je neka kompenzacija :eek:) )
Elem,dok je lap na bateriji i pustim film sa CD-a,baterija izdrzi negde oko 1h i 20min.
Pored toga,sve ostalo radi kako treba,a dobio sam bome i garanciju na ispravnost lapa u trajanju od tri meseca od dana izvrsenja kompenzacije :eek:)))
(sem baterije koja je bila diskutabilna).
No,hvala na odgovorima.

za te pare se jos trojke trguju, a ne takav laptop. toshiba je uvek na ceni. mozes biti happy :)
nisi nam odgonetnuo jel 14ica ili 15ica?
sto diskutabilna baterija? za takvu "mladost" laptopa super drzi! u radu ne verujem da bi nova izdrzala 1:40!
tek centrino modeli guraju u radu puno bateriju

furov je napisao(la):
za te pare se jos trojke trguju, a ne takav laptop. toshiba je uvek na ceni. mozes biti happy :)
nisi nam odgonetnuo jel 14ica ili 15ica?
sto diskutabilna baterija? za takvu "mladost" laptopa super drzi! u radu ne verujem da bi nova izdrzala 1:40!
tek centrino modeli guraju u radu puno bateriju

Satellite 1900 je 14" NB.

I eto potvrde da je Toshiba brand broj 1 - nadjite mi nekog HP-a ili Dell-a koji će da radi tako dobro posle 2-3 godine... NO CHANCE.

ASUS-a da ne spominjem, njemu baterija crkne u garantnom roku :), a ako ne baterija, onda nešto drugo :)

Evo ti onda jedan HP (tj Compaq X1000 ali takodje i HP 7xxx,isti lapovi samo drugi znak na"haubi"),posle skoro 3 godine drzi kapacitet na oko 85-90% prvobitnog,sto nije lose s obzirom da je upgrade-ovana memorija i hard disk (brzi pa vise i trosi) tako da sam ja vise nego zadovoljan!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno