Šta je novo?

Laptop Toshiba L670-15Q

Sve ovisi o tome cemu ti je desktop sluzio ... Ako je za igrice / ozbiljan rad tesko ... Ako je za uobicajenu home upotrebu , kupi mu postolje , dobrog misha i uzivaces naredne 2 godine :)

Pa sve se podrazumeva pa i igrice i ozbiljan rad. Zasto mislis da ATI 5650 nije dovoljan za igrice, posto na notebook review kazu da je medju prvih pet u drugoj klasi grafickih kartica? I koji je razlog zbog cega nije dovoljno dobar za ozbiljan rad?
Hvala unapred,

Pa sve zavisi sta podrazumevas pod ozbiljan rad ... Dobar je za pojedine stvari , a opet za neke druge (za koje doduse laptop nikada nije bio ni namenjen) jednostavno nije ... Kazem , sve zavisi za sta ti je potreban. Laptop je ODLICAN , ali ti ako planiras na "duze vreme" da se igras na njemu ... Pa recimo da vec sada ne mozes pojedine naslove igrati u max detaljima sa tom grafikom. Mora se napraviti razlika izmedju desktop masine i laptop-a. Dovoljno je dobar da ce ti sve raditi , ali nikada nece moci da daje performanse desktop masine iste cene.
Moje (skromno...) misljenje je uvek bilo da je bolje imati JAKU desktop masinu i laptop sa sto vecom autonomijom i da je sto kompaktniji ... Ali ako ti bash treba allin1 resenje , ovaj laptop stvarno jeste odlican.
Raspitaj se samo da li je jos uvek ona akcija za "no mater what" garanciju aktuelna :)

Sto se garancije tice, jeste takva, no mather what, mozes da ga vratis do 14 radnih dana koriscenja i da ti vrate pare skroz itd.
Ja znam da ne moze da mi zameni desktop u potpunosti, ali me je samo interesovalo kakvo je misljenje sto se tice uobicajenih stvari, dakle ponekad igranje, internet, posao koji se obavlja u Office-u, skidanje filmova itd.

U svakom slucaju hvala za savete.

Ja bih ponovo da aktiviram ovu temu i da se raspitam o ovom laptopu, pošto je u ovoj temi ostao potpuno neadekvatno
iskomentarisan od strane desktop fana, tj. Bosla-e! :)

Mellow
, da li si uzeo ovaj laptop i kako si zadovoljan sa njim ako jesi?
Da li ga neko drugi ima možda i može da prenese utiske iz prve ruke?

Ne vidim zašto ovaj laptop ne bi mogao da posluži i za neki "teži" rad, kad je opremljen i5 procesorom i HD5650 (DX11) karticom,
koja je skoro isto što i HD5730!

Naravno da ne može da potera sve igre na max, ali nije zato ni napravljen... ;)
Ali za sve ostalo, barem se tako čini na papiru, bi trebao odlično da posluži!

Samo mi treba malo informacija od strane korisnika što se tiče zagrevanja, drajvera (problema sa BSOD-ima), itd...
Nadam se da ga je neko kupio... :)

Ja bih ponovo da aktiviram ovu temu i da se raspitam o ovom laptopu, pošto je u ovoj temi ostao potpuno neadekvatno
iskomentarisan od strane desktop fana, tj. Bosla-e! :)

Mellow
, da li si uzeo ovaj laptop i kako si zadovoljan sa njim ako jesi?
Da li ga neko drugi ima možda i može da prenese utiske iz prve ruke?

Ne vidim zašto ovaj laptop ne bi mogao da posluži i za neki "teži" rad, kad je opremljen i5 procesorom i HD5650 (DX11) karticom,
koja je skoro isto što i HD5730!

Naravno da ne može da potera sve igre na max, ali nije zato ni napravljen... ;)
Ali za sve ostalo, barem se tako čini na papiru, bi trebao odlično da posluži!

Samo mi treba malo informacija od strane korisnika što se tiče zagrevanja, drajvera (problema sa BSOD-ima), itd...
Nadam se da ga je neko kupio... :)

HD5650 je "vrlo raspolozena" za o/c. SVAKA ce da dohvati klokove HD5730-ke.
dakle svaki test sto je radjen za 5730 vazi i za 5650 (AMD GPU clock tool radi provereno!), sto ce reci cak i Kriza u "high". Metro 2033 sam presao na "normal" podesavanjima, dok HD4670 nije mogao ni na low (uz sav o/c do kraja), i to uz framerate prosecno 35fps (retko manje, cesto i 50 fps).
STA TU NE VALJA? za te novce nema bolje.
Skuplji, da budem precizniji mnogo skuplji gamerski laptopovi s recimo GTX160M karticama "beze" u proseku performansi max 10% od 5730-ke. A razlika u ceni? Moje glediste ...

Poslednja izmena:
stim sto se 5730 nasvirava za jos toliko a to onda nije ok poredjenje

laptopovi sa 5730-kom kostaju 90-100k
ovi sa 5650, kolko vidim krecu sa 59k :)
(PS to sto ja nisam hteo da idem mnogo preko 650 za GPU ne znaci da ne moze dalje :) )

Vrh Dno