Šta je novo?

Laptop "Singapurac"

mitarus

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
680
Da pojasnim:
Moj zet ide za vikend u nabavku robe na Tajvan. Svratice u Singapur da mojoj sestri kupi laptop. Prosto, zar ne? E, pa i nije. Naravno kada trazi da joj ja predlozim nesto u sta se ni malo ne razumem...

Posto mi je sestra dipl. ing. gradjevine i pri tom asistent na fakultetu (otvorice i firmu uskoro), stalno nesto crtka po AutoCad-u i sl. programima. Da bi sto manje vremena provodila na faksu treba joj laptop da neke projekte radi i kuci. Desktop varijante ne odgovaraju iz vise razloga. Ima kuci neku krshinu na 166 MHz koju donese iz podruma po potrebi i to joj “sasvim fino radi” :d. Eh, nekima je tako malo dovoljno...

Znaci naglasak se stavlja na displej i kvalitet izrade. Potrebno da traje. Mislim, stari je kupila pre 8+ godina, verovatno ima neke fix ideje i u vezi radnog veka lap-a. Grafika bi bilo pozeljno da nije integrisana, ali da je nesto osnovno. RAM moze i 256. 40 GB dovoljno + rezach. Dobra autonomija pozeljna, ali ne presudna. Predlagano mi je Centrino/Celeron zbog bolje autonomije, jel to tacno?

Zasto pitam kad sve znam? Pa i ne znam, pogotovu ovo oko kvaliteta i displeja. Jel uopste postoji tako nesto – slabasna masina, a kvalitetno izradjena uz bolji displej? Budzet nije fiksan, ali je pozeljno da se prodje sto jeftinije.

Ako iko ima bilo kakav predlog i info, kako o modelu tako i oko cena u Singapuru (sta je tamo bestbuy), samo kucajte. Trebalo bi da sastavim neki spisak modela do petka/subote.

Hvala na paznji :)
Pozz

Ja bih tamo potrazio clevo laptopove. Clevo m570a je njoj mozda i overkill ali 17" WUXGA je dobar display.

Clevo laptopove koriste boxx, sager, alienware, ali su to uglavnom masine od po nekoliko hiljada dolara sa veoma skupim, jakim, novim komponentama. Clevo (proizvodjac) za razliku od njih nudi ista kucista iste ekrane ali nudi komponente od celerona pa do najbrzeg pentium m-a.
Dakle, dok bi recimo za sager morao da uzmes pravi centrino, kod cleva mozes da dobijes isti laptop samo sa daleko slabijim komponentama.
Clevo se valjda proizvodi u tajvanu.

Bitno je i gde da kupi. U Orchard Roadu (bulevar sa ekskluzivnim robnim kućama i tržnim centrima) cene su prilične. Neka ode u specijalizovani tržni centar Sim Lim Square (adresa: No. 1, Rochor Canal Road) tu ima veliki izbor prodavnica, beše na 5-tom i 6-tom spratu za laptopove. Može i da overi VAT povraćaj na aerodromu, ako će dolaziti ponovo...

Vrh Dno