Šta je novo?

Laptop se upali pa ugasi posle ciscenja

Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
309
Laptop(DELL 1525) mi se gasio posle zestokih deset minuta gledanja youtube-a pa sam odlucio da ocistim cooler. Posto nisam imao pastu tada da skinem cooler sa CPU-a samo sam skinuo prasinu koliko sam mogao. Upalio laptop i sve radi lepo ali opet posle nekog vremena se ugasi. I tako je proslo par nedelja dok danas nisam otisao u bench-house i kupio xigmatek pastu. Dosao sam kuci pa sam hteo i da izvadim ventilator pa sam morao da skinem tastaturu, cooler, palm rest(cela gornja plastika), hard disk, optiku, i cpu(da obrisem pastu). Sve sam to rastavio i video da moram i plocu da vadim pa sam onda odustao i samo oduvao prasinu sa ventilatora. Sve sam sklopio nazad i da ga upalim. Krenu led da se pale, hard disk da vrti i ventilator, ali se ne pali lcd. I posle par sekundi se ugasi kao da sam ga na silu ugasio(imaju isti zvuk, mislim da je to hd sto se cuje). Proverio sam hd na desktopu i sve bootuje po planu. Ne znam sta dalje da proverim. Mozda sam negde lose prikopcao neki konektor ali sam proverio sad ponovo i ne vidim da nesto lose stoji. Sta sad?

Nisi dobro sklopio uredjaj.Proveri ponovo.
Ili si ga ubio ako si nesto nasilno gurao ili vukao.

update:
ova xigmatek pti-g3606 pasta mi se cini da je previse retka, ali nisam nikad stavljao pastu jer je nikada nisam imao... A ovo je kao neka krema.

kad je laptop ukljucen preko baterije radi ovo sto sam naveo gore.
kad je ukljucen preko mreze(220V) sa ili bez baterije desava se ovo:
ukljuci se laptop upali i ugasi posle par secundi. I onda iznenada se upali ponovo i pustio sam tako da radi 5min. Prikacio sam analogni monitor i nema slike a led za hd ne pokazuje da se nesto desava sa njim. Ventilator i hd se cuju.

verovatno si nesto lose spojio .... neki kabl lose zakacio ili slicno ... rastavi ponovo pa sastavi pazljivo .... ako isti problem ostane .... onda se pomiri sa cinjenicom da komp polako ide u vecna lovista :)

Zvao sam u servis i rekao mi je covek da je najverovatnije do integrisane grafike. Idem sutra da to zalemimo tamo pa da utvrdimo da li je to to.

Odneo sam laptop u drugi servis i serviser kaze da sam mozda zeznuo cpu kad sam vracao cooler na njega. Kad smo izvadili ram nista nije bilo onih beep-ova. Jel zna neko sta se desava?

Nazad
Vrh Dno