Cheguevara
Slavan
- Učlanjen(a)
- 20.08.2005
- Poena
- 301
Pozdrav svima! Prvi put sam na ovom forumu i da vas pohvatim i pozdravim.
Imam slijedeci problem: Imao sam staru verziju BIOS-a i da me djavo natjera da ga fleskujem u novi... sve skino sa HP-ovog sajta novi BIOS, jer je ovaj bio star 2 godine. Naime, sve je uspjesno proslo i BIOS se flashovo.
Ali mi se sad javlja onaj plavi ekran. Nekad mi se javi tokom rada racunara, a nekad mi se javi kad idem na restart odnono kad ga hocu ugasiti on se jednostavno resetuje uz onaj plavi eknran koji je bio tako brz da s njega nisam mogao nista procitati... i odem sredim taj ekran da se pri resetovanju zamrzne i evo poruke:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EWUAL
Tehnical information:
***STOP: 0x0000000D1 (0x6E5E1F63, 0x00000002, 0x00000001, 0xEDDBAF67)
*** IPNAT.sys - address EDDVAF67 baset at EDDB5000, datestamp 41107C80
Beginning dump of physical memory.
Physical memory dump complete.
Hm, koliko sam ja mogo odgonetnuti... izgleda da pri novom BIOS-u neki se driveri ne slazu, ali ne znam koji. Iskreno recemo, probao sam stare BIOS-e od ovoe masine i ploce, ali ist ose desasva... eh mozda sam recimo trebao poslije svake promjene BIOS-a uraditi format C: i novi sistem.
Racunar je: xe 4500 (1.7 GHz, 512 DDR, 32 MB ATI garta...)
Sistem: Win XP, evo sad probavam da vidim kako ce se ponasati WIN 2000
Hvala vam svima!
Pozdrav
Imam slijedeci problem: Imao sam staru verziju BIOS-a i da me djavo natjera da ga fleskujem u novi... sve skino sa HP-ovog sajta novi BIOS, jer je ovaj bio star 2 godine. Naime, sve je uspjesno proslo i BIOS se flashovo.
Ali mi se sad javlja onaj plavi ekran. Nekad mi se javi tokom rada racunara, a nekad mi se javi kad idem na restart odnono kad ga hocu ugasiti on se jednostavno resetuje uz onaj plavi eknran koji je bio tako brz da s njega nisam mogao nista procitati... i odem sredim taj ekran da se pri resetovanju zamrzne i evo poruke:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EWUAL
Tehnical information:
***STOP: 0x0000000D1 (0x6E5E1F63, 0x00000002, 0x00000001, 0xEDDBAF67)
*** IPNAT.sys - address EDDVAF67 baset at EDDB5000, datestamp 41107C80
Beginning dump of physical memory.
Physical memory dump complete.
Hm, koliko sam ja mogo odgonetnuti... izgleda da pri novom BIOS-u neki se driveri ne slazu, ali ne znam koji. Iskreno recemo, probao sam stare BIOS-e od ovoe masine i ploce, ali ist ose desasva... eh mozda sam recimo trebao poslije svake promjene BIOS-a uraditi format C: i novi sistem.
Racunar je: xe 4500 (1.7 GHz, 512 DDR, 32 MB ATI garta...)
Sistem: Win XP, evo sad probavam da vidim kako ce se ponasati WIN 2000
Hvala vam svima!
Pozdrav