Šta je novo?

Laptop se resetuje - plavi ekran!?

Cheguevara

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2005
Poena
301
Pozdrav svima! Prvi put sam na ovom forumu i da vas pohvatim i pozdravim.

Imam slijedeci problem: Imao sam staru verziju BIOS-a i da me djavo natjera da ga fleskujem u novi... sve skino sa HP-ovog sajta novi BIOS, jer je ovaj bio star 2 godine. Naime, sve je uspjesno proslo i BIOS se flashovo.

Ali mi se sad javlja onaj plavi ekran. Nekad mi se javi tokom rada racunara, a nekad mi se javi kad idem na restart odnono kad ga hocu ugasiti on se jednostavno resetuje uz onaj plavi eknran koji je bio tako brz da s njega nisam mogao nista procitati... i odem sredim taj ekran da se pri resetovanju zamrzne i evo poruke:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EWUAL

Tehnical information:

***STOP: 0x0000000D1 (0x6E5E1F63, 0x00000002, 0x00000001, 0xEDDBAF67)

*** IPNAT.sys - address EDDVAF67 baset at EDDB5000, datestamp 41107C80

Beginning dump of physical memory.
Physical memory dump complete.

Hm, koliko sam ja mogo odgonetnuti... izgleda da pri novom BIOS-u neki se driveri ne slazu, ali ne znam koji. Iskreno recemo, probao sam stare BIOS-e od ovoe masine i ploce, ali ist ose desasva... eh mozda sam recimo trebao poslije svake promjene BIOS-a uraditi format C: i novi sistem.

Racunar je: xe 4500 (1.7 GHz, 512 DDR, 32 MB ATI garta...)
Sistem: Win XP, evo sad probavam da vidim kako ce se ponasati WIN 2000

Hvala vam svima!
Pozdrav

Znas sta brate,meni se to desavalo kad klokujem procesor previse ali tu gresku je izbacivao pri citanju sistema i samo sa win2k i xp sa win98 nije pravio probleme,da li je moguce da si skinuo pogresan bios?ili da noviji bios podrzava vecu ferkvenciju procesora a ploca ne?da li si ga klokovao?

Vrh Dno