Šta je novo?

Laptop se greje

Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
309
imam dell 9300 sa "pimp-ovanih" 1gb koji je ugradjen u prodavnici i kupljen je direkno iz della u americi. skoro sam instalirao svezu vistu ali sam prvo instalirao xp jer nemam vistu na disku. dao sam sestrama da igraju solitare na njemu. posle kad sam ga je uzeo video sam da se nenormalno greje a jos kad sam krenuo da surfujem onda sam ga dokrajcio i ugasio se. nisam nista na njega instalirao osim live messenger driver za zvucnu i za modem. nemogu da nadjem u biosu temperaturu procesora ali se procesor i memorija konstantno greju.
cemu ovo???
hvala unapred

Nisi dao ni jednu relevantnu informaciju iz koje bi mogao da se izvuce neki konkretan zakljucak. Napisi specifikaciju laptopa (koji procesor ima, graficku, hdd), instaliraj neki program u kome mozes da vidis temperature komponenti (tipa everest) pa nam reci koje su temperature. Sta ti znaci "nenormalno se greje", opisi malo.

Poslednja izmena:
Inspiron 9300 Specs as Purchased:

* Intel Pentium M Dothan 730 (1.6GHz, 533MHz FSB)
* 512MB (256MBx2) DDR2 ram at 533MHz(ja imam 2x512 ista brzina)
* Neznam sada koja je ali ima 64MB
* 40GB hard drive 5400RPM -> Upgraded to 60GB 7200 7K60(ja imam taj od 60)
* WXGA+ (1440x900) Ultrasharp 17" widescreen LCD (non-glossy, non TrueLife)
* Intel 2200 802.11 b/g wireless card
* DVD-ROM/CD-RWx24
* Windows XP Pro
* 6-cell 53 watt/hour battery
* 2 X 90W ac power supply

probao sam dosta programa ne moze nijedan da prikaze temperaturu
ne mogu ni u biosu da vidim temp
nenormalno tipa vruce vise nego 45C po osecaju kad uporedim sa hard diskom u istom trenutku
svaka komponenta napravljena se greje ovo se greje da se nemoze drzati u rukama
greje se mesto gde ide ram i procesor

Poslednja izmena:
Jesi li proverio da li ventilator za hladjenje radi?

Inspiron 9300 Specs as Purchased:

* Intel Pentium M Dothan 730 (1.6GHz, 533MHz FSB)
* 512MB (256MBx2) DDR2 ram at 533MHz(ja imam 2x512 ista brzina)
* Neznam sada koja je ali ima 64MB
* 40GB hard drive 5400RPM -> Upgraded to 60GB 7200 7K60(ja imam taj od 60)
* WXGA+ (1440x900) Ultrasharp 17" widescreen LCD (non-glossy, non TrueLife)
* Intel 2200 802.11 b/g wireless card
* DVD-ROM/CD-RWx24
* Windows XP Pro
* 6-cell 53 watt/hour battery
* 2 X 90W ac power supply

probao sam dosta programa ne moze nijedan da prikaze temperaturu
ne mogu ni u biosu da vidim temp
nenormalno tipa vruce vise nego 45C po osecaju kad uporedim sa hard diskom u istom trenutku
svaka komponenta napravljena se greje ovo se greje da se nemoze drzati u rukama
greje se mesto gde ide ram i procesor
Хм, може бити прашина у вентилаторима па не избацује довољно топао ваздух, мада... Ја некако типујем на хард диск који се колико видим врти на 7200.
Да ли се место испод и изнад хард диска греје и где је у односу на процесор?

Хм, може бити прашина у вентилаторима па не избацује довољно топао ваздух, мада... Ја некако типујем на хард диск који се колико видим врти на 7200.
Да ли се место испод и изнад хард диска греје и где је у односу на процесор?

hard disk se ne greje ni blizu procesora mada mislim da ima problema sa hardom bio mi se bagovao windows cesto npr ostavim limewire preko noci i ujutru memorija rama opterecena je skroz...

imas neki problem sa hladjenjem. ja sam imao slicnu situaciju i problem je bio "tepih" od prasine koji se natalozio na rebrima hladnjaka i totalno blokirao protok vazduha. nije bagovao al' je temperatura procesora rasla do neverovatnih 100°C. rasturanje i detaljno ciscenje je rezultovalo time da se sada temperatura procesora ne penje vise od 45~50°C. moja preporuka je da odmah uradis isto. imas srece sto za razliku od Asus-a, Dell daje detaljna uputstva za servisiranje svojih laptopova

http://docs.us.dell.com/support/edocs/systems/ins9300/sm/sullivbs.htm#wp1123881
http://docs.us.dell.com/support/edocs/systems/ins9300/sm/sullivbq.htm#wp1000550

planovi su mi promenjeni necu moci u skorije vreme da uradim ovo
cim zavsim javljam kako je

imam slican model dell inspirion 6400 , proc.t2080(core2), posle visesatnog igranja tih sitnih igrica temp je 45-47 stepeni sto je sasvim normalno, cak i do 70 stepeni ne bi trebalo smetati ,e sad oko 80 i preko vec nije kako treba !!

poz

problem je to sto ja samo ukljucim firefox koji mi zauzima mozda 60mb memorije i proc veoma malo i tada se greje da igram igrice bilo bi mi jasno mada sam pre na njemu igrao underground 2 bez problema

Nazad
Vrh Dno