Šta je novo?

laptop sa sto vecim ekranom

maxx79

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
170
pozdrav

da li neko ima mozda neka iskustva sa ovim laptopom?......kako to da nigde na celom net-u nema neki normalan review ovog laptopa?

http://itsvet.com/proizvod/toshiba-...rw-18.4''-hd+-win7hp/comp_comp_laptop/22/3990

sta mislite o njemu?.........meni inace treba prava multimedijalna masina(igre,filmovi itd),sa sto vecim ekranom..........a laptop bi zapravo bio i zamena za desktop...(stim sto bi se povremeno nosio van kuce,ili relativno cesto iz sobe u sobu)

ili ako neko ima jos neki predlog?

Poslednja izmena:
ok,hvala ali velicina ekrana tog asusa me odvlaci od kupovine istog...

posto mi treba laptop i za npr gledanje filmova(bar 720 HD),mozda i vise nego igranje igara,ekran od 15-16 incha mi deluje zaista premalo.......jer na sta bi licio na takvom ekrancicu neki film kojeg gledaju 3-4 osobe sa 2-3 metara udaljenosti?

jedino bi mi u tom slucaju ostalo kao alternativa da kupim neki poseban wide monitor od 23-24 inca,pa da ga povezem na taj asus laptop,ali onda mi takva kupovina od oko 1000eura ili vise probija budzet.....

Laptop nikako ne moze da bude zamena za desktop, a pogotovo je besmislica laptop od 100 kila sa shto vecim ekranom i baterijom koja traje sat vremena :d

Kupi jedno ili drugo ili oba kao shto kaze Broker...

Ako ti treba veliki ekran onda kupi veliki ekran. Ako ti treba laptop, onda kupi laptop. Ako ti treba i jedno i drugo onda kupi oboje pa spoj.

hm....ali ja sam napisao,jasno,laptop sa sto vecim ekranom...

znaci,da ima mobilnost i ostale pogodnosti laptopa,a uz to sto veci ekran.....ako bi postojao neki sa 20 incnim ekranom,kupio bih njega

Laptop nikako ne moze da bude zamena za desktop, a pogotovo je besmislica laptop od 100 kila sa shto vecim ekranom i baterijom koja traje sat vremena :d

Kupi jedno ili drugo ili oba kao shto kaze Broker...

a zasto laptop ne moze biti zamena za desktop?....:).......ja,kao laik,mislim da ce u relativno skoroj buducnosti(u svetu) laptopovi i desktopovi biti zastupljeni u odnosu 50-50........ako ne i vise u korist laptopova

inace ti veci laptopovi nemaju 100 kila,vec najvise oko 4......a meni konkretno,trajanje baterije uopste nije bitno,posto bih 90% vremena koristio laptop ukljucen u struju

a zasto laptop ne moze biti zamena za desktop?....:).......ja,kao laik,mislim da ce u relativno skoroj buducnosti(u svetu) laptopovi i desktopovi biti zastupljeni u odnosu 50-50........ako ne i vise u korist laptopova

inace ti veci laptopovi nemaju 100 kila,vec najvise oko 4......a meni konkretno,trajanje baterije uopste nije bitno,posto bih 90% vremena koristio laptop ukljucen u struju

Pre svega jer ako hoćeš da komponente istih performansi spakuješ u manje kućište, to će te mnogo više koštati. Ako hoćeš komponente visokih performansi one će dosta više struje trošiti a ograničenje je baterija, jer niko neće, ne da kupi, nego da napravi laptop koji na baterije izdržava 8 minuta. A veća potrošnja podrazumeva veće zagrevanje, što opet znači mnogo love za hladjenje ili veće kućište da može da duva promaja. A ako već hoćeš da daš dosta love, nije ti bitna autonomija, kupi kućište sa ručkom, nabavi ranac u koje staju monitor, tastatura i miš i teraj tako :D

Pre svega jer ako hoćeš da komponente istih performansi spakuješ u manje kućište, to će te mnogo više koštati. Ako hoćeš komponente visokih performansi one će dosta više struje trošiti a ograničenje je baterija, jer niko neće, ne da kupi, nego da napravi laptop koji na baterije izdržava 8 minuta. A veća potrošnja podrazumeva veće zagrevanje, što opet znači mnogo love za hladjenje ili veće kućište da može da duva promaja. A ako već hoćeš da daš dosta love, nije ti bitna autonomija, kupi kućište sa ručkom, nabavi ranac u koje staju monitor, tastatura i miš i teraj tako :D

pa ok je sve to,ali ja mislim da npr ova masina:

http://itsvet.com/proizvod/toshiba-...rw-18.4''-hd+-win7hp/comp_comp_laptop/22/3990

ima sasvim ok komponente i to pristojnih performansi.....ako sve to radi ok,onda necu morati ni da brinem previse o kucistu i da li duva promaja i slicno........zato sam i pitao da li neko ima iskustva KONKRETNO sa tim laptopom...

e,sad,tacno je da ce nesto vise kostati....mozda nekih 150-250 eura....ali tu cenu bih hteo da platim zbog nekih pozitivnih strana laptopa......baterija mi nije ni bitna,jer ce vecinu vremena laptop biti ukljucen u struju

pa zasto ti je onda bitna mobilnost laptopa ako ces 90% sediti za istim stolom kao i sa deskop racunarom?

ali sedecu za razlicitim stolovima u razlicitim kucama sa tim laptopom.....gde ce naravno,laptop biti prikljucen na struju....

mislim,ima gomila prakticnih situacija gde bi mi bas koristila mobilnost laptopa....npr: kada za vikend idem u vikendicu(u pitanju je jedno izletiste) na dan-dva,ja lepo ponesem laptop,tamo ga prikljucim na struju,i eto laptop-desktop masine.......a sa obicnim desktopom to ne bi bilo bas tako lako...

ili iz raznih razloga hocu da prenesem i koristim laptop iz jedne sobe u drugu....(npr iz dnevne sobe u spavacu)....i za par sati da ga vratim u dnevnu sobu gde nastavljam da ga koristim...(jer su do tada otisle dosadne zenine drugarice)......to sve sa obicnim desktopom ne bi bilo moguce....

i da ne nabrajam dalje...

Nazad
Vrh Dno