Šta je novo?

Laptop sa RS232 poortom

akiko1

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2007
Poena
301
Pozdrav,
Da li mi mozete preporuciti neki jeftiniji laptop od oko (300-400)€ koji ima RS232 port. Uslov je jedino da taj laptop postoji da se kupi u Srbiji.

Hvala svima koju pomognu!

Obzirom da sam u istom problemu sa nabavkom (treba mi za konfigurisanje mrežne opreme) odmah da ti kažem da za tu lovu možeš da nađeš samo polovan. Novih nema za te novce. Za 700-800+€ možeš još da nađeš nešto od Dell-a, HP-a i Toshiba-e, ali to je to.

Za 300-400€ samo polovno, a ako ti ne treba neka posebna mašina, možeš da prođeš i dosta jeftinije...

Dok sam imao potrebu da iz fiskalnih kasa "ručno" izvlačim podatke, koristio sam adapter USB-RS232.
Znam da je bilo više ljudi koji su imali probleme sa ovim adapterima, ali ovaj moj je proradio iz prve i radio bez problema. Košta 10-15€, vredi pokušati...

Pa zato ja i pitam jer meni treba za autodijagnostiku, a kontao sam da uzimam nov laptop pa me strah problema sa tim konvertorom.
DA li neko zna da li je moguce ovaj sivi konvertor iskoristiti recimo za pos kasu ili neki drugi kabl sa RS232 portom ili je samo moguce za ovaj OBD 2 kabl??

W6Iz.jpg

ti konverteri ne rade , treba ti express card converter sa portovima na sebi

bas tako , samo ako ima adrese u dosu to moze da radi , nece ni svaki pcmcia da radi sa visom(koju pretpostavljam koristis) pozdrav

Te priče da konverteri ne rade su smešne "čuo neko negde" mada možda je bilo nekih nekompatibilnih ili poluispravnih modela ali kako ja tako ni mnogi moji poznanici nisu imali takvih problema sa konverterima različitih proizvođača. Duže vremena koristim usb->rs232 konverter i to na laboratorijskom data logeru, povremeno zakačim i na fiskalnu kasu i to radi savršeno. Jedan prijatelj je serviser fiskalnih kasa on takođe koristi usb->rs232 nekog drugog proizvođača i do sada nije naišao na kasu na koju nije mogao da poveže laptop po njegovim rečima.

Uostalom ako ne radi kako treba konverter lepo odeš i vratiš tamo gde si kupio jer se u tom slučaju smatra neispravnim tj. ne radi ono zašta je namenjen.

Dakle slobodno kupi laptop koji ti cenovno i funkcionalno odgovara a zatim i USB->RS232 kovertor i uživaj.

Ako mi neveruješ i nisi siguran pre kupovine laptopa kupi konverter, zakači ga na pc i probaj da ostvariš konekciju ako radi na njemu radi će na svakom drugom...

Konverteri koji ne rade, zapravo imaju problem da mapiraju COM port ili kako već...ako proradi sa jednim uređajem, trebalo bi da radi sa svakim.

Vrh Dno