Šta je novo?

Laptop sa RS-232,....

ZAP

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2001
Poena
720
Znate li za neki noviji laptop koji ima RS-232, PCMCIA i po mogucstvu 17" i sto kvalitetniji :D

Tesko ces naci noviji laptop sa RS-232. Najjednostavnije ti je kad vec sigurno nesto zelis da nakacis kablon na rs-232 da uzmes usb konverter i u principu funkcionalna i estetska razlika ne postoji. Preka potreba da to bude integrisano na samoj ploci ne postoji....

pa da nema razlike ne bi se ni trazio RS 232 :D.

probano mnogo adaptera RS-232 to USB i sl. na raznim racunarima ali nijedan nije dao zadovoljavajuce rezultate :( tako da samo integrisani RS 232 :S

pa da nema razlike ne bi se ni trazio RS 232 :D.

probano mnogo adaptera RS-232 to USB i sl. na raznim racunarima ali nijedan nije dao zadovoljavajuce rezultate :( tako da samo integrisani RS 232 :S

Jesi probao PCMCIA Serial? Treba ti za kase ili za mreznu opremu? Ja vec tri godine trosim neki Rotronic ili kako li se zove firma(kupio u Pakom-u, kad sam sebe odsekao sa rutera nepaznjom) i radi samo tako. Probao sam ga i na nekoj Galeb fiskalnoj kasi, radi. Sad, oznaku mu ne znam, kostao je onda oko 900 kinti.

Za neke laptopove postoji docking station i tamo se nalaze dodatni portovi, između ostalog i RS 232. Mana ovoga je izgled i što se to dodatno naručuje i naplaćuje. I meni je trebao RS 232 probao sam više komada USB - RS232 dok srećom nisam našao jedan koji mi je završio posao.

@Gaston
ne nije za kasu :D

za malo slozeniju i skuplju opremu (Leica total station);)

@skydiver021

docking station ima jednu manu a to je sto cesto mora da se radi na terenu ;) pa je nezgodno vuci i DS

@ivan555

A11 ima kod nas. FS nisam video

Da li negde kod nas ima da se nabavi RS232 to ExpressCard/54??

to jos nisam probao :whip:

PS
vidim da ima ovaj pa cemo da probamo
big_ExpressCard_to_Serial.jpg

je li neko gurao 34 u 54? da li landara ili je cvrsto :D

Poslednja izmena:
Svakodnedno koristim serijski port tako da nemoj tako da me iskljucujes.

Takodje trosim Rotronic iz Pakoma, s tim sto sam uzeo verziju od 1800 din.

Radi perfektno na windows-u, sve linux distribucije ga vide normalno i preko minicom-a radi takodje kako treba. Rade switchevi i ruteri, kase, bar code citaci. Sta god se stavi na njega. Nije serijski prenos neka velika filozofija...

ovaj uredja radi vise od 15 godina i do zadnjih par nije bilo problema jer je svako sokocalo imalo RS232 :D

radi i sa RS232 adapterima ali brljavi!!!

na 100.000 tacaka s**** minimum 10-ak a to je kao da je sjebao svi 100.000. Posto je to tesko i otkriti dok se sve ne iskartira, a ona je kasno, to se izbegava na sve nacine.

ne iskljucujem ja tebe nego znam sta mi treba i zasto izbegavam ovo drugo.;)
NHF

Da gurnem 34 u 54 :) nisam probao, pa tako i ne znam da li je cvrsto ili landara, ali jesam radio
sa takvim adapterom. Radi. Sad, meni i onaj kilavi Rotronic zavrsava posao. Jedino da pozajmis od
nekog, pa da probas.

Nazad
Vrh Dno