Šta je novo?

Laptop sa numerickom tastaturom

Bujkilo

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
301
Pozdrav svima!
Treba mi pomoc pri izboru laptopa sa numerickom tastaturom do 500 evra.
Izbor sam koliko-toliko suzio na:
HP iz serije 6820 ili 6720 KE/KU, MSI iz serije VR601 ili EX600X, ACER iz serije 5735Z.
Ne znam da li postoji neki Toshibin model sa num. tast. do 500 evra (?: Satellite L40-18W)
Treba mi najvise za rad u AutoCADu 2D i za kucne poslove (net, office, filmovi). Igre - slabo, red velicine Colin-a 05. Predpostavljam da je i za to potrebna neintegrisana grafika.
MSI daje najvise RAM-a (i do 3GB, mada mi toliko ne treba!), bluetooth i kameru u svaki model. Verovatno to uzmu na drugom mestu: losa izrada i plastika? Vidim da se HP 6735 dosta hvali, ali mi je (sto se HP-a tice) cudno da imaju cak dva modela sa po 17" ispod 500 evra (itsvet.com). Najradije bih uzeo neku Toshibu kad bi imala num.tast.
ACER ima mnogo izWIDEirane ekrane sto ne verujem da je dobro za bilo sta osim za filmove.
Svaka pomoc bi dobro dosla. HVALA

moja devojka ima MSI 15.4" (čini mi se da je VR601), sa num tastaturom, 2GB RAM, 160GB i ATi grafikom... Instalirali smo joj XP SP3 i sve radi sasvim ok. Plastika jeste lošija u odnosu na Toshibe, ali ja ne bih rekao da je baš loša, nego jednostavno da je sasvim solidna. Ekran je dobar i za filmove, i za standardne "radnje". MSI ima dužu garanciju nego HP, kao i onaj "collect & return" fazon (ne znam kako to stvarno funkcioniše)

Žena je kupila taj MSI VR601 i skroz je super, XP šljaka odlično, ima i vrlo dobru onu web kamericu, tastatura fina za kucanje a ima i tu "na rečima" odličnu garanciju koju još nisam isprobavao (da čuknem u drvce)

Rekao bih moj glas za njega, ali ne mogu jer nisam nikad ni video ostale :D

Video sam nekoliko tih jeftnih MSI 15" sa num tastaturom i nikako ne mogu da ih preporučim. Tastatura im se raspada posle nekoliko meseci upotrebe, a i kao nova je bila užasna. Kvalitet izrade je stvarno nizak, što je i logično obzirom na cenu po kojoj se prodaju ove sprave.

Kako se to raspada tastatura ???

Video sam nekoliko tih jeftnih MSI 15" sa num tastaturom i nikako ne mogu da ih preporučim. Tastatura im se raspada posle nekoliko meseci upotrebe, a i kao nova je bila užasna. Kvalitet izrade je stvarno nizak, što je i logično obzirom na cenu po kojoj se prodaju ove sprave.

^ovaj post malo lici na flame... ;)

koristim msi ex610x, i to nekih 9-10 meseci, radi sasvim koretkno... kucanje i programiranje moze sasvim solidno da se radi i na msi... nikakve probleme ni raspadanje testature nisam primetio...

Nazad
Vrh Dno