Šta je novo?

Laptop sa i3 za oko 50k

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Realme 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Nisam se pronašao ni u jednoj temi za izbor laptopova pa da vas pitam ovde. Treba mi laptop za oko 45-50 hiljada, i3 je više nego dovoljan, grafika može integrisana ili neka slabija diskretna - u ovom cenovnom rangu svakako i nema drugačije. 4GB RAM-a i 500GB HDD je standard u klasi i to mi odgovara. E sad ono oko čega mi treba pomoć - tražim LT koji će imati prazan slot za RAM i M2 priključak za SSD ili barem da ima optički drajv koji bih kasnije zamenio kedijem za apgrejd na SSD.

Ako znate za modele koji ispunjavaju ove uslove predlažite.

Da ne otvaram novu temu pitacu ovde.

Da li se isplati dati 40e vise za laptop sa i3 5005u procesorom u odnosu na intel Pentijum n3710?

Laptop bi se 90% vremena koristio za surf internetom, a ostalo office i po neki film.

U pitanju su:
HP sa i3 procesorom, 4GB rama i 128SSD i
Lenovo sa n3710, 4GB rama i 128 SSD

Kakva je situacija sa grafikom? Vredi li uopšte uzimati neki laptop sa na primer AMD Radeon R5 M430 sa 2GB DDR3 ili je ona slična sa integrisanom HD520 grafikom u i3 6006u i i3 6100u?

I ja sam tako nekako razmišljao, onda bolje uzeti samo sa integrisanom, bar će se manje grejati.

Pronašao sam model koji mi se svidja, radi se o Aceru E5-575G-32PS Nx.gdwex.120 - samo ću morati dobro da proverim šta je spakovano u njega. Na Acerovom sajtu ima samo Datasheet tog modela i tamo kaže da je SSD u SATA formatu , po Gigatronu SSD je M.2, a po Tehnomaniji uopšte nema diskretnu grafiku, a da ne pominjem da ne piše ni model procesora, a kamoli interfejs SSD-a.
Ako sve bude kako treba za 55000 dobija se i3 6006u, 8GB RAM-a (+ prazan slot), SSD M.2 128 GB, nVidia GeForce 940MX sa 2GB DDR3, 1 prazan SATA priključak za 2,5" HDD ili SSD i 1920*1080 ekran pride, DVD nema. Teško da može bolje za te pare, ako ima naravno sve ovo, sutra ću proveriti.
Inače naleteo sam na zanimljivo uputstvo na Acerovom sajtu pa pretpostavljam da nadogradnja HDD-a na ovaj model ne krši garanciju.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Primamljivije izgleda HP, jedan od jeftinijih sa FHD ekranom.
Ja sam na kraju prelomio i naručio Acer E5-575G 32PS sa i3 6006U iz posta #11. Ipak je sve onako kako sam i pretpostavljao, tj. ima diskretnu grafiku 940MX sa 2GB, pitanje je samo da li GDDR3 ili GDDR5 jer i o tome ima različitih informacija po netu, na par rivjuova su fino nahvalili ovu Acerovu seriju. Stiže do kraja nedelje pa ću napisati utiske kad ga malo pročačkam. Jedina "mana" po meni je taj SSD od 128GB, više bih voleo da je došao sa HDD-om od bar 500GB pa bih mu ja ubacio 256GB SSD, ovako ostaće taj SSD sa kojim dolazi (osim ako ne bude neko totalno djubre), a ubaciću mu HDD od 500 ili 1000GB za skladište.

Ja sam sa Acerom veoma zadovoljan, za sad se koristi samo za multimediju i surf i to, naravno, odlično radi. I kod mene je 6006U procesor, 95% vremena LT radi sa integrisanom Intel HD520 grafikom, nVidia se jako retko aktivira, tako da će taj ES1 biti odličan za ono za šta tvoj drug planira da ga koristi. Dobro je što ima prazan slot za memoriju pa lako može da se doda RAM, verujem da može lako da se sbudži i SSD jer ovi Acerovi modeli iako su bez optičkog drajva imaju i dalje mini SATA za optiku na ploči pa sa odgovarajućim adapterom može i SSD da se nakači, a i cena mu je skroz prihvatljiva.

Laptop do max 400 eura

Ajde malo da osvezimo temu - zeni treba LT za plafon 400 eura POZELJNO MANJE . Sta preporucujete ? Ja odavno ne pretrim tu scenu pa vas molim za pomoc.
Potreban joj je za net , office malo multimedije , drzanje lekcija preko Skype-a ... Za sve osim gaminga :mad: . Naravno mora da je nov. Sta je best buy za te novce?
Zbog ovoga mi fale polugodisnji testovi laptopova ,to pod hitno treba oziveti .

Poslednja izmena:
Ajde malo da osvezimo temu - zeni treba LT za plafon 400 eura POZELJNO MANJE . Sta preporucujete ? Ja odavno ne pretrim tu scenu pa vas molim za pomoc.
Potreban joj je za net , office malo multimedije , drzanje lekcija preko Skype-a ... Za sve osim gaminga :mad: . Naravno mora da je nov. Sta je best buy za te novce?
Zbog ovoga mi fale polugodisnji testovi laptopova ,to pod hitno treba oziveti .
Ovaj je vec predlozen http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet...i-6807401.html ,imas i ovaj uzeo sam ga polovnog nadogradio memoriju i ssd https://www.bcgroup-online.com/lapt...-i3_5005u-4gb-500gb-fullhd-(w4m91ea)-35306,pa ovaj https://www.bcgroup-online.com/lapt...-full-hd.-i3_6006u.-4gb.-500gb-39016,uglavnom za taj novac imas sirok izbor.

Nazad
Vrh Dno