Šta je novo?

Laptop sa dva hdd- a?

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, desktop iz dnevne sobe je otišao u istoriju, pa kreće potraga za laptopom.Hteo bih da kupim neki sa prostorom za dva hdd- a i optikom.Da li znate neki model da mi preporucite, pošto ja ne nađoh na netu?

I 2 HDD-a I optika? (sale za istu u drugoj temi 😀)
Tu imas prilicno smanjen izbor koji se generalno svodi na razne Clevo barebones koje prodaju pod raznim brendovima (Schneker, RockDirect, Sagen i slicno).
Schneker recimo, osim u 11" i 13" modelima svugde ima mogucnost 2 HDD-a + optike, mada u ponekom modelu zahtevaju da jedan HDD bude mSATA (efektivno SSD samo). Imas gomilu njihovih modela, i sto se najnovije generacije tice, svaki >13" ima tu mogucnost.
Sem tih:
- Poneki Toshiba Qosmio model (vrlo malo, i mislim da je samo za 17" model)
- Poneki iz ASUS ROG serija
- Mogao bi i MSI Dragon bla bla da iskoristis tako, ali on dolazi sa SSD-ovima, pa nije isplativa varijanta da ga menjas za HDD

izgleda da je uobicajena varijanta da optiku prebace u hdd pomocu nekog adaptera. obzirom da se danas redje koristi, mozes da taj opticki drajv externo nakacis.
a trebalo bi da neki bolji imaju varijantu mSATA na ploci, pa mozes tako dva drajva.

bitno je da kažeš koju dinjagonalu ekrana tražiš. Za 15" i manje, verovatno je problem, 17" imaš veliki izbor sa dva hdd-a, ili jednim hdd-om i praznim bay-om za drugi, samo ubaciš koji želiš..

Колико је мени познато једини лаптопови који могу да имају 2 хард диска су они од 17”, наравно рачунајући да имају и оптички читач.
Без оптике, скоро сви 15” ће моћи то да изведу и понеки 14” од модела из професионалних серија, попут Thinkpad Т430 (сад 440)

Dijagonala mi nije važna, može i 17' , mada ni optika mi nije važna, samo da ne moram da kupujem adapter za hdd u optički slot.Ajde da potražim ove modele kod nas...

Zavisi od ostatka hardvera i cene, da budem iskren, imam neki ssd viška, pa hoću da ga iskoristim

Ako ti nije bitna optika, onda svaki moze da udje u pricu osim MacBook-ova 🙂
Ali ako ti se ne menja rucno optical bay za HDD bay, to se onda svodi na onu listu koju sam pomenuo.

Ako ti nije bitna optika, onda svaki moze da udje u pricu osim MacBook-ova 🙂
Ali ako ti se ne menja rucno optical bay za HDD bay, to se onda svodi na onu listu koju sam pomenuo.

Hvala, a ima li tih hdd bay- ova u SRB, nešto mi ne ide danas od ruke googlanje, mora da je što sam klinca tri puta presvlacio za sat vremena 😀

emashines ima i optiku i 2 hdd samo kad se setim koji model javljam

Hvala, a ima li tih hdd bay- ova u SRB, nešto mi ne ide danas od ruke googlanje, mora da je što sam klinca tri puta presvlacio za sat vremena 😀

Kod nas, mozda za neki model na KP-u ima, ali generalno ne. Najjeftinije je sa eBay-a da se poruce (skoro svaki model laptopa ima za sebe nesto "specificno", ali nadju se za svaki model koji ima opticki i moze da se otvori).
Ako ne tamo, sigurno imas na NewModeus: http://www.newmodeus.com/shop/
Npr: http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=280
Da bi znao sta da trazis. Zamena je extra laka iskreno, ako se opticki lako izvlaci.

Predlazem ti da prvo pogledas modele koji ti odgovaraju ovako (ekran, cena, hardver ostali..), a onda nadjes Disassembly instructions za isti da vidis koliko se lako menja opticki bay u HDD caddy. Ako je lako, narucis caddy i sredis sam.
Ako ti se cini previse komplikovano/opasno, onda predjes na druge modele.

Iskreno, mislim da ti Clevo brendovi odlicno resavaju posao, i jeftini su, hardverski su super, jedino sto ih kod nas uopste nema, pa moras da se cimas van!

A, da! Alienware-a ima kod nas, i sigurno u neki od njih mogu da stanu 2 hDD-a+opticki, ili barem 2 HDD-a. A cene im uglavnom nisu ludacke kao za telefone kod nas 🙂

ovaj emashine sto pomenuh je g620 ili slicno znam da je 17dijagonala

Nazad
Vrh Dno