Šta je novo?

Laptop sa DDR3 VRAM (8600 ili 2600)

Notebook racunari sa DDR3 memorijom jos uvek ne postojie a i da postoje, 1200e ne bi bilo ni priblizno dovoljno za isti sa 1GB DDR3 memorije (ispravite me ako gresim).

Poslednja izmena:
@mLaki - gresis. Covek je pitao koji lap ima DDR3 video memoriju (VRAM).

Ok, ako je tako mislio onda je moja greska, ali trebao je napomenuti GDDR3 a ne DDR3...

Moj savet je MSI GX610PX-013EU, kupio sam ga pre dva dana u Webhouse-u i sasvim sam zadovoljan njime, jedina mana je sto dolazi bez operativnog sistema (ako ti je to mana).
Posto si spreman da potrosis i vece pare vredi ti da pogledas i sledece modele:
MSI GX600PX-012EU
MSI GX700PX-022EU
Uz sve prethodne modele dobijas i ranac i laserski mis, tako da po meni u ovoj klasi i nemaju mnogo konkurencije!

Pozdrav

Moj savet je MSI GX610PX-013EU, kupio sam ga pre dva dana u Webhouse-u i sasvim sam zadovoljan njime, jedina mana je sto dolazi bez operativnog sistema (ako ti je to mana).
Posto si spreman da potrosis i vece pare vredi ti da pogledas i sledece modele:
MSI GX600PX-012EU
MSI GX700PX-022EU
Uz sve prethodne modele dobijas i ranac i laserski mis, tako da po meni u ovoj klasi i nemaju mnogo konkurencije!

Pozdrav

Ima manu. I to ozbiljnu. Ne prihvata vise od 2 GB rama.

Imas A210 serjiu za 800-900 eura sa HD2600 grafikom, ili Acer 5920G u tom cenovnom rangu sa 8600GT i Core2Duo. Ja da imam toliko kinte uzeo bih tog Acera. Vidis i da je po Bencmarku A210-16G (ja posedujem 16F) trenutni best buy u mainstream kategoriji.

Ima manu. I to ozbiljnu. Ne prihvata vise od 2 GB rama.

Izvod iz upustva sa Msi-ovog sajta:

Memory
Technology DDRII 533/ 667/ 800
Memory DDRII SO-DIMM X 2 slot
256/ 512/ 1024/ 2048 MB
Maximum 4GB (2GB DDRII SO-DIMM x 2)

Drugim recima gresis, mana je sto moras da prodas ram da bi imao 4gb!

Izvod iz upustva sa Msi-ovog sajta:

Memory
Technology DDRII 533/ 667/ 800
Memory DDRII SO-DIMM X 2 slot
256/ 512/ 1024/ 2048 MB
Maximum 4GB (2GB DDRII SO-DIMM x 2)

Drugim recima gresis, mana je sto moras da prodas ram da bi imao 4gb!

Moze da upadne 2GB, ali BIOS ne daje da se sistem boot-uje.

Moze da upadne 2GB, ali BIOS ne daje da se sistem boot-uje.

Probao si ili sta? Ozbiljno, odakle ti ovakva informacija?
Sem toga Bios se redovno updatuje na njihovom sajtu(zadnji update je od 21og novembra), tako da je to takodje jako los razlog protiv!
Uzgred ono sto je Msi petnaestica ekstra je to da svi do jednog imaju numericku tastaturu, a i podrska je medju najboljim u Srbiji, da ne pominjem online podrsku!

Nemam nista protiv MSI, tako da ne moras da mi dokazujes da su dobri. Znam i sam.;) Informacija je bila pouzdana, covek na notebookreview-u je testirao, ali ta informacija vise ne vazi!:banana: Novim BIOS-om izbacena je podrska za 4GB i za T7800 procesor! Verovatno uzimam MSI. Nego, kako te sluzi tvoj, kakva je izrada, da li se nesto ugiba, da li se ekran klima, itd?

Nemam nista protiv MSI, tako da ne moras da mi dokazujes da su dobri. Znam i sam.;) Informacija je bila pouzdana, covek na notebookreview-u je testirao, ali ta informacija vise ne vazi!:banana: Novim BIOS-om izbacena je podrska za 4GB i za T7800 procesor! Verovatno uzimam MSI. Nego, kako te sluzi tvoj, kakva je izrada, da li se nesto ugiba, da li se ekran klima, itd?

Ma pogresno si me shvatio, jednostavno nisam znao za taj podatak pa me je interesovalo odakle ti informacija, nista vise. Moram da se zabrinem kad cujem nesto tako o kompu koji nemam jos uvek ni nedelju dana;)
Sto se tice utisaka, napravljen je cini mi se vrlo kvalitetno, jedino sto je magnet za otiske i sto nema multimedija tastere, to su mu sto se dizajna tice najvece zamerke barem sto se mene tice!
E sad sto se tice instalacija xp i vista rade vrlo lepo s izuzetkom sto u visti nisam naterao modem da mi radi, ali polako nisam imao vremena da se malo vise udubim problem.
Opet sto se podrske tice, na msi sajtu ima drajvera i za xp i za vistu sto obicne sto 64 edicije. Sve se updejtuje redovno (znam zato sto sam pratio vise od mesec dana pre kupovine,) ) i nisam imao nikakvih problema sa doticnim.

Ako te nesto konkretno interesuje pitaj pa cu ti odgovoriti ukoliko mogu:)

Imas A210 serjiu za 800-900 eura sa HD2600 grafikom, ili Acer 5920G u tom cenovnom rangu sa 8600GT i Core2Duo.

tesko da Acer spada u tu cenovnu kategoriju, a i sire gledano ;) On je preko 1100e...
@Nenad Zivic: odustao si od Acera?
jedva cekam sledece nedelje stize ili HP 8710w ili Toshiba Qosmio G30 :-devil-: bice przenja :D

Poslednja izmena:
Ma pogresno si me shvatio, jednostavno nisam znao za taj podatak pa me je interesovalo odakle ti informacija, nista vise. Moram da se zabrinem kad cujem nesto tako o kompu koji nemam jos uvek ni nedelju dana;)
Sto se tice utisaka, napravljen je cini mi se vrlo kvalitetno, jedino sto je magnet za otiske i sto nema multimedija tastere, to su mu sto se dizajna tice najvece zamerke barem sto se mene tice!
E sad sto se tice instalacija xp i vista rade vrlo lepo s izuzetkom sto u visti nisam naterao modem da mi radi, ali polako nisam imao vremena da se malo vise udubim problem.
Opet sto se podrske tice, na msi sajtu ima drajvera i za xp i za vistu sto obicne sto 64 edicije. Sve se updejtuje redovno (znam zato sto sam pratio vise od mesec dana pre kupovine,) ) i nisam imao nikakvih problema sa doticnim.

Ako te nesto konkretno interesuje pitaj pa cu ti odgovoriti ukoliko mogu:)

Mislim da si me ubedio. Uzecu GX600PX-012EU i nabacicu mu XP64 i cepam...:banana:

I hajde ako mozes da mu uradis 3dmark06 da vidis koliko ce biti, i pogledaj u, recimo, riva tuneru clock memorije na grafickoj.

I hajde ako mozes da mu uradis 3dmark06 da vidis koliko ce biti, i pogledaj u, recimo, riva tuneru clock memorije na grafickoj.

Pazi ovako, riva tuner ne mogu da upotrebim jer je on za nv a ne za ati. Sto se tice grafike ne znam sta da ti kazem, iskreno smejao sam se kad sam video sta msi vodi pod igracke masine. Kako nemam mnogo vremena jedina igra koju sam probao na pola sata jeste demo "quake wars" pod vistom i radio je odlicno u low a u srednjem setovanju je vec seckao:( sto douse i nije neocekivano za hd2600sa 256mb.
Ono sto hocu da kazem je da ako je tebi bitno igranje nemoj da kupujes laptop uopste, gx600 ima intelov procesor koji je bolji za to, nv8600 sa 512mb ali opet je to slaba grafika i tu pomoci nema, pa cak i da je corequad u pitanju, a nije. Dobra stvar je sto na gx600 imas turbo dugme (sto sigurno vec zanas) ali ja sam skeptican koliko to moze da pomogne.
Ja sam izabrao gx610 zato sto je to laptop koji u potpunosti zadovoljava sve moje potrebe, a na grafiku se i nisam mnogo obazirao, jedino sto mi je bilo bitno da ne krade sistemsku memoriju. Presudno sto sam uzeo ovaj a ne recimo tosibin a210-16f jeste taj sto tosibin nema podrsku za xp koji je meni ipak glavni sistem i sto za razliku od 50evra dobijas vrlo dobar ranac, laserskog misa i numericku tastaturu sto nema ni jedan drugi u rangu do 900e.

Ne znam koliko sam bio od pomoci, verovatno i ne suvise al sta da radim, moje znaje o laptopovima je jos uvek ograniceno(preko petnaest godina imam komp ali ovo je prvi laptop), ti uradi svoju racunicu i vidi da li ti se isplati da das 200e vise za intela i nv.

PS:verujem da cu za vikend stici da probam oblivion, pa ako hoces mogu da ti kazem koliko je on igrljiv, premda pricas sa covekom koji ga je pre vise od godinu dana igrao na athlon-u 1700+ 512mb ddr266 memorije i ati radeon 9700pro sa 128mb (odatle i moj skepticizam da je ovo gamerski komp, bez jake grafike nista!)

To je ''najgejmerskije'' sto mozes da nadjes u 15,4''. Pa i grafika je solidna, ja imam 2 godine staru 6600 pa i sada mogu da igram sve igre (Bioshock radi).
@Northwood Videcu, mozda padne Acer, mozda MSI. Mnogo bi mi bolje bilo da vidim i testiram oba pa da odlucim, ali ***, ni u jednoj prodavnici mi ne bi to dali, a ne poznajem nikog ko ima bilo koji od ova dva. Sta, jel kupujes 8710w ili G30?
@Lammasu Oblivion ima da radi na mid-high, ipak je to stara igra.

Poslednja izmena:
Vrh Dno