Šta je novo?

Laptop rezanje

WiseBit

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
604
Kupio bih laptop. Koja mi je bolja varijanta:
1. Sa ugradjenim DVDRW-om
2. Sa combo-om, a da dokupim eksterni 5.25" USB2.0 rek i "obican" rezac
Nece mi biti problem da teglim (za varijantu 2).
Da li je rezanje (kopiranje) brze u varijanti 2 (u 1. disk mora prvo da se kesira i sl., a i ugradjeni je sporiji)?

DVD-RW kod lapova su obicno 4x ili u najboljem slucaju 8x,znaci dosta sporije rezu nego oni za desktop a ja sam se licno odlucio da otkupim od drugara 60GB,ubacim u externo kuciste i kad mi neki film vise nije interesantan ili mi treba nesto vazno da sacuvam samo ga ubodem i zacas sacuvam sta mi treba a i ne trosim DVD-jeve kojih mi je ionako puna kuca!Mozda je i za tebe to najbolje!?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
... a ja sam se licno odlucio da otkupim od drugara 60GB,ubacim u externo kuciste... Mozda je i za tebe to najbolje!?

Treba mi bas DVD rezac, a ne dodatno skladiste podataka. Da mogu da narezem i "distribuiram" DVD-ove

Aha,nismo se lepo razumeli,ja sam shvatio da ti treba bekap uredjaj!
Ako ti nije problem da das dosta vise para ali da ti bude uvek uz tebe ti uzmi neki laptop sa DVD-RW,ako ima 8x brzine a ako nemas bas neki budzet uzmi eksterni sa kucistem!
Pozdrav ,)

Ako ti nije problem da das dosta vise para ali da ti bude uvek uz tebe ti uzmi neki laptop sa DVD-RW,ako ima 8x brzine

Kes je upravo i problem. Posto je razlika izmedju najjeftinijih laptopova sa combo-om i sa DVDRW-om min 100e, varijanta sa 5.25 rekom i "obicnim" DVDRW-om je jeftinija (<85e). Pritom dobijam 2 uredjaja, pa se brze izvrsava kopiranje diska, jer ne mora da se keshira. Takodje ti najjeftiniji sa DVDRW su 4x.
Ponavljam, nije mi problem da nosim i DVD u reku.
a ako nemas bas neki budzet uzmi eksterni sa kucistem!
Mislis na bas eksterni DVD rezac? Kolko je to para? Mislim da je min 100e, a da li je bolje od varijante sa USB2.0 rekom?

Poslednja izmena:
To je to,DVD-RW u kucisti sa USB2.0 (poneki i sa firewire i USB) i nije toliko ni skupo,ako ces Plextor onda naravno oko 100 pa i vise ali imas jako dobre NEC i Asus pa nabavi neki od tih,sumnjam da je vise od 80-ak evra!
Pozdrav ,)

Po meni, ako vec kupujes laptop, kupovina eksternog uredjaja pomalo gubi smisao, jer onda pored samog laptopa treba sa sobom da teglis i taj uredjaj + napajanje za njega + kabel za povezivanje...

Sa druge strane, eksterni uredjaj mozes da koristis na vise racunara.

Znaci, odluka je na tebi - sta ti tacno treba i sta vise zadovoljava tvoje potrebe.

Pozdrav

rafiki je napisao(la):
Po meni, ako vec kupujes laptop, kupovina eksternog uredjaja pomalo gubi smisao, jer onda pored samog laptopa treba sa sobom da teglis i taj uredjaj + napajanje za njega + kabel za povezivanje...

Sa druge strane, eksterni uredjaj mozes da koristis na vise racunara.

Znaci, odluka je na tebi - sta ti tacno treba i sta vise zadovoljava tvoje potrebe.

Pozdrav
Vec sam par puta napomenuo, nije frka da teglim. Pa sve ce biti u torbi.
Zar se ne napaja preko USB-a?

WiseBit je napisao(la):
Vec sam par puta napomenuo, nije frka da teglim. Pa sve ce biti u torbi.
Zar se ne napaja preko USB-a?

Hm, nisam siguran da DVD pisac moze da dobije dovoljno struje preko USB-a, narocito sa laptopa. Imal' neko konkretna iskustva sa ovim?

Na USB imas 0,5A struje sto je malo za rezac. Dakle, eksterno napajanje potrebno.

Prvo ide posebno napajanje za taj externi uredjaj.
A ono shto mi nije jasno ti otjesh da distribuirash rezane diskove i za to koristish lap top
Prijatelju ne znam za top q modele ali poslednji gericom sa dvdrw+512 ddr+60 gb hdd bla bla je sa punom baterijom mogao oko 1o diskova da naprzi. Tako da ti uopshte necesh biti mobilan vec vezan za izvor napajanja. Batali posao uzmi desktop makinu.

Vrh Dno