Šta je novo?

laptop problem

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
radio je ok ostavio sam ga na 2 sata i kad sam se vratio bio je ugasen.pokuso sam da ga upalim ,nije moglo posle u 3-4 pokusaja upalio je ...
video sam da nesto n ije u redu sa USB-om davao je napon uredjajuma ali ih nije prijavljivao.video sam da koci i tako to,pogledam cpu usage na task manager-a 100%

kuler je radio ok a oko touchpad-a se grejao mnogo.otvorim ga u tom predelu je Ram,moduli su bili vruci ali ne nesto posebno.upalim ga opet isto!onda je upalio crvenu boju na cpu usage i tada sam ga ugasio!

posle 10 mn sam probao opet nije hteo da se pokrene bios davao je beep codove 1 duzi pa dva kraca.ostavio sam ga na pola sata i sad je upalio ali i dalje cpu 100% i pali se crvena boja...

STA DA RADIM?HITNO...U PITANJU JE ACER TRAVELMATE 4000 WLMI

hmmmm, moze svasta da bude. jel ima neki istorijat problema? mozda je baterija oslabila?

sad sam ga opet palio usao u bios i ucitao default i opet isto 100% otisao sam u procese i ni jedan nije imao vecu vrednost od 25...nod,explorer,svhost.Sta da radim?

nesto razmisljam danas sam skidao neki krek mozda je nesto uslo ali ne verujem,vrlo sam oprezan,taj krek cak nisam na njemu startovao vec na drugom racunaru....ko zna...

sa baterijom nisam imao nikad probleme jednom u mesec dana je ispraznim i napunim a uglavnom sam prikacen...sad sam probao preko safemoda da uradim nesto ali i tamo prikazuje 100% pa sam odmah iskljucio!ne znam da li da probam da formatimam disk i da dignem sistem ako je virus to bi resilo problem ali se plasim da ne krene da dize sistem i da radi na 100% pa da se restartuje ili u jos gorem slucaju da nista ne reaguje i da vrisne procesor!znacila bi mi pomoc servisera ali nemam koga sada da zovem jer sam u kgu,ne znam nikog ko ovde popravlja lapove

Poslednja izmena od urednika:
Pa za pocetak probaj sa reinstallacijom, a ja bih mozda nasao Boot CD Memtest i "prosarao" memoriju cisto reda radi, da se uverim da radi.
Ako se ni posle reinstalacije i uspesnog prolaza memorije i dalje ne ponasa normalno, onda ti servis ne gine...

U svakom slucaju sa ova dve stvari nista ne gubis (samo prebaci podatke negde drugde) samo mozes da dobijes...

posto imam dva ram modula sad sam skidao jedan po jedan i menjao slotove NISTA NE MENJA STVAR znaci nije do rama ....razmisljao sam o tako nekom boot testu.nije mi jasno zasto se greje u ispod touchpada,ispod ima ploca pa na kraju sa te strane je ram ali nije ram....mislim da je hardverski problem i da instalcija nece pomoci.ne znam koji test softwere da probam ?daj te neki idejuimajte u vidu da duze od 30 sekundi ne moze a da ne trazi da se ugasi.

mogu slobodno da kazem da je reinstalacija pomogla....sada je sve ok...ali u cemu je bila fora....pre 4 dana sam uradio instalaciju sve je sljakalo ekstra...sumnjam i na IE7 ili na office 2007 jedino njih do sada nisam instalirao,radili su ok ali mislim da je neko od nji zakucao precesor na 100%...hvala Bogu sad je sve ok

Poslednja izmena od urednika:
E neka je sa srecom:)
Ja sam inace mislio na sistemsku bateriju a ne na eksternu...

Mozda je nekako nastao "luft" izmedju hladnjaka i procerora, pa ne hladi procesor, on se greje i cini sistem nestabilnim.

To bi donekle objasnilo ponasanje i grejanje racunara.

Kako i da li radi kuler ?
Da li je ciscen skoro od prasine ?

i opet nista...vratio se na staro!da ne verujes...samo od sebe...opet 100%,kuler radi kako teba cist je podmazan a do sistemske baterije je mnogo tesko doci...resio sam da sutra odem do comtrade-a pa sta bude.jedina je razlika sto sada ne prelazi gornju granicu tj,ne crveni cpu usage pa sam imao malo vise vremena.

usb i dalje ne radi...citavih pola sata je radio ok...

kojim programom mogu da vidim na sta ide procersorska snaga tj.sta zahteva da procesor radi na 100%

Poslednja izmena:
evo me u comtrade-u,na popravci...javljam vam sta ce biti i koliko ce da me oderu

mogu samo da vam kazem da sam toliko razocaran u comtrade...27.3 sam odneo laptop na popravku,svaki dan ih zovem i sve sto dobijam je..."kolega ce ga uskoro uzeti u rad...."

koji brend,koja firma,samo par tipova koji su u stanju da gutaju knedle kad ih neko namaze,u ovom slucaju Ja,i da na fin nacin kazu da se izvinjavaju i da su u guzvi i tako to...

sve iluzije koje sam imao o njima pale su u vodu,jako neprofesionalni od sekretarice koja preuzima uredjaje na servis to servisera...zamisli te da sekretarica ne zna engleski jezik neko je opis kvara pisala kao....u predelu tacpada-a,maj dir frend i ostalo :wall: ...kad god pozovem,a to je svaki dan,tip mi kaze da je kolega bio na odmoru i da ce...citiram kraj svakog naseg razgovora KOLEGA CE GA STO PRE UZETI U RAD....

zadnj put sam zvao 11-tog i ista prica samo ovaj je video datum primanja uredjaja pa je rekao,JA SE IZVINJAVAM,EVO,EVO KOLEGA CE STO PRE DA GA UZME U RAD,JA CU MU LICNO POSLATI OBAVESTENJE DA JE HITNO I DA NIJE U REDU STO SAM OVOLIKO CEKAO...

da li gazda "Vesa" zna sta se desava sa njegovom kompanijom....

Ne znam bas da li to gazdu interesuje :), jer oni se obicno bave "drugim stvarima".

Btw, ja sam sa njima imao OK iskustvo, doduse samo jednom mi je bivsi combo iz laptop-a lose citao diskove, i nisam bas hteo da se zezam posto je bio u garanciji, otisao sam tamo (na Novi Beograd), usao, dao laptop i rekao da je extra hitno jer na laptop-u radim i bez njega ne mogu (i zaista nisam ni lagao, bez njega nisam ni morao da dolazim na posao)....

Decko iz servisa je dosao, uzeo laptop na pola sata dok sam ja cekao i zavrsio ga (ocistio socivo, i mislim da je odradio jos nesto sa onom vodjicom na kojoj je samo socivo)...

Moguce da je tvoj kvar malo veci, odnosno zeznutiji, samo mi nije jasno sto to lepo ne kazu ako se o tome radi...

Mislim da je vreme da ih malo nagazis, i da prestanes da budes fin (u fazonu, ocete vi da mi platite pare koje cu da izgubim zato sto nemam laptop da uz pomoc njega zaradim)....

fora je u tome sto ga oni jos nisu uzeli u rad....znaci jos uvek ne znam,ni ja ni oni,sta je u pitanju...evo sad cu da ih zovem....

evo upravo sam zavrsio razgovor sa njima....javi se neki Marko koji me preusmeri na nekog servisera i td...i onda OPET,OPET,OPET,OPET ...KOLEGA CE GA UZETI U RAD SLEDECE NEDELJE...STA RECI?REKAO SAM MU DA LI MOZES DA MI SREDIS DA PREUZMEM RACUNAR I NEMOJ TE DA GA PIPATE ON SE ZACUDIO PA KAD JE VDEO DATUM PRIMANJA NA SERVIS,ONDA SLEDI NARAVNO NEIZBEZNO IZVINJAVANJE I TAKO TO...KRAJ PRICE SA COMTRADE-OM...BRUKA ZA NASU IT INDUSTRIJU...BESAN SAM!

JEL IMA NEKO DA ZNA KO SE POKAZAO KAO OK STO SE TICE POPRAVKE LAPTOP-A?

Po mom iskustvu EWE Computers (gazda Perica) je imao fantasticae laptop servisere (pazi kad su uspeli da mi servisiraju IDE kontroler na jednom Acer TM 506T laptop-u ....pre jedno 3-4 odneo sam laptop kod njih, P2 433Mhz,256Mb Ram-a.....na kome je IDE kontroler bljavio konstantno....imao sam 3 HDD-a i sva tri probao i nije vredelo......oni su jedini uspeli da ga poprave i to veoma brzo (2-3dana)......)....

Posle toga sam jos 2-3 puta slao ljude da kod njih servisiraju laptopove, i svi su bili odusevljeni....

Naravno to je bilo znaci pre oko 3 godine...
Nadam se da i danas tako rade, jer su zaista bili fantasticni...

podigao sam racunar iz Comtrade-a i otisao u EWE...svaka cast na azurnosti,alal vera...rekli su mi da ce zvati posle dva sata i tako je bilo!rekli su mi tuznu vest da racunar mogu da bacim jer su se naduli neki kondenzatori i ploca je vrisnula....kazu da ej to zbog usb-a jer se desava da ,posto imam sbb,dune jaca struja i tras..ode moj laptop!

kakav kraj a dobar je bio....

Lepo je znati da i dan danas neko ima lepu uslugu, pogotovu sto sam isao tamo dok su jos bili samo mala firmica.....bas lepo kad neko sacuva nivo profesionalnosti i kada "poraste"....

podigao sam racunar iz Comtrade-a i otisao u EWE...svaka cast na azurnosti,alal vera...rekli su mi da ce zvati posle dva sata i tako je bilo!rekli su mi tuznu vest da racunar mogu da bacim jer su se naduli neki kondenzatori i ploca je vrisnula....kazu da ej to zbog usb-a jer se desava da ,posto imam sbb,dune jaca struja i tras..ode moj laptop!

kakav kraj a dobar je bio....

2 sata za dijagnozu, bas su profesionalni, max 30 min po uredjaju

treba mi vase misljenje da li da saljem laptop u austriju ili nemacku kod ovlascenih pa ako treba nek mi zamene i celu plocu,platicu 300e ali ***...postoji jos jedan razlog zasto se premisljam,laptop mi je "iz kamiona' pa ne znam kakve su sanse da neko to gleda...

Pa ako je "iz kamiona", pisi propalo, jer oni imaju serijske brojeve i zna se koji je legalno kupljen a koji ne...inace svi ti brojevi se beleze zbog osiguranja (koje firme placaju kad se rade velike dostavke u kamionima i slicno), a nema nista gore od osiguravajucih drustava....

Samo mozes da rizikujes da te jos i optuze za nesto sto nisi uradio :S:

Ako ti je laptop "vruc", rizikujes mnogo da ga saljes na servisu u bilo koju zemlju u EU, jer oni sve proveravaju. Bolje to probaj da sredis kod nas, jer te nece proveravati.

probacu u pcklinici i kod nekog lika ne znam kako mu se zove radnja....kaze da je u trznom centru zeleni venac...ubija me to sto mi racunar radi...samo fucking usb-ovi...procesor i dalje sljaka na 100% znam da nece jos dugo izdrzati :trust:

Pa kakav ti je to notebook kad si spreman da za "ipc iz kamiona" platis popravku 30 EUR? Ne razumem....

ne 30 nego 300 ...ja ne razumem sta ti ne razumes...laptop kosta oko 750e ja kazem da mi se isplati da platim popravku i 300e

Pardon, 300 eur...to sam i mislio. Pa nisam znao da je tako skup, zato sam i pitao koji je to lap kad mu popravka vredi 300 eur. Vidim da se ovde T modeli IBM-a prodaju dosta jeftino, cak i jeftinije nego u Nemackoj (ebay)... Zato sam mislio da je bolje da tvoj ipc prodas u delove i dodas tih 300 EUR i kupis recimo T42 za 500 EUR...

Vrh Dno