Šta je novo?

Laptop - potreban savet

Kentaur

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2007
Poena
330
Potreban mi je laptop, nista specijalno, tj. naj jeftinije sto moze da se nadje, polovan, ispravan naravno, ali ima par uslova koji su mi bitni, mora da ima dva COM porta (ona mala, 9-pinska), CD ili DVD rom, flopy.. Moze li mi neko preporuciti model i reci okvirnu cenu ?

NEMA ŠANSE da nadješ laptop sa DVA Serial porta.

Zapravo ćeš jako teško naći notebook i sa jednim Serial portom (ima samo par modela koji to imaju) ali sa DVA nikako.

Pa ima ono USB to Serial :trust: ?

Moze meni neki model koji ima Serial port, ostalo nije bitno.

Pa ima ono USB to Serial :trust: ?

.."ono" cudo sto bi trebalo nakaciti na lap ima komada dva seriala, a sve to bi trebalo da radi u DOS-u... e sad, kako sam cuo, ako bih isao na varijantu USB-2COM ili PCMCIA kartice u DOS-u zalazim u vode "skoro namoguca misija" i nisam siguran da bih znao tako nesto odraditi.. Ima li ko resenje za ovo ?

Postoji i adapter kojim se mogu povezati dva uređaja koji koriste serial na jedan port, tako smo u firmi povezali dva skenera na jedan Mac. Doduše potrebno je ručno prebaciti prekidač iz jednog položaja u drugi svaki put kada se menja koji uređaj će biti aktivan. Nije moguće koristiti ih oba u isto vreme.

...koliko znam, treba da rade oba istovremeno.. :wall: vidim, bice veselo.. :crash:

Poslednja izmena:
Vrh Dno