Govoreno je već više puta o tome ovde na forumu...
Da, poželjno je, time joj produžavaš vek, ali...
Ja je ipak ne vadim. Ako to uradim, lap je nestabilan (jedna od nožica je na bateriji, baš u uglu), a i stalno ga seljakam po kući i nije mi baš praktično. Smeta mi i ona rupetina...
U maju je prošla godina dana otkako imam ovaj laptop i baterija nije uopšte oslabila (ako i jeste, to je neki mali, podnošljiv procenat). Možda je to zato što svaki put lap posle korišćenja pakujem u torbu (moram, mali stan, nemam poseban sto za njega), pa nije celo vreme na adapteru (samo za vreme rada)...
Dakle, moj savet: ako možeš da izvadiš bateriju i to ti ne smeta u radu - vadi je. Ako ti se ne vadi, nemoj da je vadiš, ali obavezno izvuci kabl adaptera kada završiš rad...
Verovatno mnogi korisnici laptopa drže isti na radnom stolu (zamena za desktop), pa ne ištekavaju taj kabl (nemaju potrebe) i onda baterija lagano propada jer se stalno lagano prazni/dopunjava...
Ovu sitnicu sa iskopčavanjem kabla niko nije pomenuo u prethodnim temama, ali eto - primetio sam da je možda baš to razlog zašto mi je baterija i dalje u dobrom stanju (neki su se žalili da im je crkla za godinu ili manje dana)...