Šta je novo?

Laptop - PC

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Hteo bi da podatke sa moje klavijature koji se nalaze na hard disku IBM Traveller, prebacim na hard disk na racunaru. U tu svrhu sam kupio External Data Storage, kutijicu za laptop racunare koja se povezuje sa pc preko USB kabela. To mi je jednom uspelo i nikad vise, Jednostavno ga racunar ne vidi. Postoji li neki adapter ili nesto slicno da mogu spojiti ta dva hard diska??

Ako sam te dobro razumeo,imas 2.5" HDD i eksternu USB2.0/IEEE1394 kutiju. Problem jedino moze biti u HDD kome je potrebno dodatno napajanje (dodatni USB kablic uz kutiju koji vezes na drugi USB port) jer trazi vise struje. Iz mog iskustva, moze se sresti kod modela do 10GB, sve kasnije radi bez dodatne struje. Ili ti prekidac/preklopnik na kutiji nije u redu (USB/BUS napajanje).

Na toj kutiji nista ne pise osim - esternal data storage, cp technologies, a sa druge strane - Mobile HDD!! Tu se ukljucuju dva kablica, oba su USB od kojih je jedan za napajanje.Hard disk u toj kutijici cuti, bar da zuji nesto... ne znam sta se dogodilo jer sam samo jednom uspeo da ga vidim na racunaru. Ima li neki drugi nacin da se poveze mali i veliki hard???

Pazi, mora da zuji i sa jednim kablicem i da imas makar Power LED da svetli. Imam osecaj da ti je ili zveknula kutija ili da ti USB port(ovi) na koje pokusavas da okacis kutiju ne rade. Najgora varijanta je da su recimo front USB konektori pogresno spojeni na plocu (ovo je samo pretpostavka i razmisljanje na glas). Ako kacis kutiju na USB-ove pozadi, tj. direktno na plocu, proveri da li su ti svi USB portovi Enable-ovani u BIOS-u. Da li ti HDD normalno sljaka u tim klavijaturama (eh kuda ide ovaj svet :D )

Vrh Dno