Šta je novo?

Laptop Laptop oko 80.000 dinara za advokata

Koji laptop kupiti?

zezam krizu

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
Matična ploča
Asus PRIME X370-PRO
RAM
2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
GPU
Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
Storage
SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
PSU
Seasonic Focus GX-1000 W 80+
Kućište
Antec Sonata III
Monitor
LG 32UD59-B
Miš & tastatura
Redragon K557 + Logitech B120
Laptop
HP Elitebook 820 G3
Mobilni telefon
Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198082854441
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Zdravo, potrebna mi je preporuka za neki model laptopa za druga koji se bavi advokaturom, planirani budžet je oko 80.000 RSD.

Nije mi rekao svoje neke kriterijume, ali smatram da bi mu trebao laptop do 15.6" dijagonale ekrana, da bude koliko toliko kvalitetne izrade da nije jeftina plastika, smatram da treba da ima SSD + HDD po mogućstvu, ne verujem da bi on igrao na istom (osim da pokrene The Witcher-a, nejgova opsesija), verujem da bi akcenat bio na lakoći za rad što u kancelariji, što na terenu sa klijentima, i ja bih mu možda preporučio laptop sa Ryzen procesorom.

Ja lično bih mu predložio nešto možda polovno i solidno, davno sam npr. kupio HP EliteBook 820 G3, završava neke moje potrebe pre svega sa malom masom, ima ekran na dodir i meni je dovoljna veličina ekrana (12.5"), ali verujem da bi njemu trebao veći.

Ne znam kakva je kontrola što se tiče legalnosti softvera u privredi, pa ne znam da li bi mu idealno da od starta ima instaliran Windiows OS, pa ne znam da li bi bilo dobro da traži za kasnije i icenciran paket Office-a.

Ako imate neke savete i predloge, izvolite.

Nemate predloge? Postaviću sutra neke primere, pa da vidim na čemu smo.

Imaš 15.6" HP ProBook 455 G9 nov u radnji za oko 65k sa Ryzen procesorom, 16GB RAM, 512GB SSD i Win 10 ili 11 Pro licencom.

Kućište mu je većinom od aluminijuma i kvalitetnije od ostalih plastikanera.

smatram da treba da ima SSD + HDD po mogućstvu
Teško se danas nalaze laptopovi sa mestom za HDD
osim da pokrene The Witcher-a
Koji deo? Ako je trojka, neće to baš lako ići sa integrisanom grafikom. Bez 12CU RDNA2 ili 8CU RDNA3 i dual-channel memorijom mislim da nema smisla ni pokušavati. Mislim da ovaj Thinkbook 16 G7 sa 7735HS upada tu, treba proveriti kakva je konfiguracija memorije (ako je 1x16GB, možda dodati još 16GB u drugi slot. A ima i 2 mesta za M.2 diskove. Nije najnoviji procesor, ali nisam naleteo na nešto sa boljom graifkom za taj novac

Mislim da će izbor na kraju pasti na LENOVO Gaming 3 15ARH7 (Onyx Grey) FHD IPS 120Hz, R5-6600H, 16GB, 512GB SSD, RTX 3050 4GB (82SB00HRYA/16) po ceni od 79.990,00 RSD.

Očigledno advokat ne želi da se odrekne mogućnosti gejminga. :LOL: Uzeće dodatno čitač ličnih karti, miš i to je to. Ako mu bude trebao, uzeće i eksterni HDD ili još 1 interni 2280 SSD.

Mislim da će izbor na kraju pasti na LENOVO Gaming 3 15ARH7 (Onyx Grey) FHD IPS 120Hz, R5-6600H, 16GB, 512GB SSD, RTX 3050 4GB (82SB00HRYA/16) po ceni od 79.990,00 RSD.

Očigledno advokat ne želi da se odrekne mogućnosti gejminga. :LOL: Uzeće dodatno čitač ličnih karti, miš i to je to. Ako mu bude trebao, uzeće i eksterni HDD ili još 1 interni 2280 SSD.
Ти како хоћеш, то што продају за 80.000 гејминг машину то је такозвана ултра буџетска гејминг машина, тј. најјефтинија.
Процесор је oд пре три године, што значи да је застарео већ у старту.
Такве лаптопове снижавају само да испразне магацин.

Tako je odlučio drug, ako mu takav odgovara za njegove potrebe i zahteve, neka ga, na kraju je dobio i 4.000 dinara manje na porudžbinu laptopa. Ja ne bih birao laptop za druge potrebe osim zahteva posla kojim se bavim, pa bih drugi model izabrao.

Slažem se da je procesor već stariji, ali ne verujem da će on previše primetiti razliku u svom poslu. Kada je meni trebao jedan laptop da je lagan i da mi završava potrebe studiranja i posla, uzeo sam polovan HP Elitebook 820 G3 pre koju godinu za 300€, i bio sam zadovoljan istim. Pošto sam sada na bolovanju, planiram ovih dana da unapredim šta mogu na njemu, i dalje će mi završavati posao.

Ogranicen je novcem ,tj.cenom.Ili taj ili kao ja sto sam uzeo Lenovo Ideapad 5 16",8645hs ,16gb ram ,1t ssd,amd 760 grafika koja nije bas slaba.Cena je skoro ista.

Ogranicen je novcem ,tj.cenom.Ili taj ili kao ja sto sam uzeo Lenovo Ideapad 5 16",8645hs ,16gb ram ,1t ssd,amd 760 grafika koja nije bas slaba.Cena je skoro ista.
Па твој процесор је бољи од ове поменуте гејминг машине.
Ако већ бира добру машину било би лепо да узме бољи процесор.
Да не буде нека нова игра за годину две или три и онда му лаптоп не подржава. О томе се ради а не о томе да ли покреће једну игру или не.
Људима се свиди нешто друго а да се само за то мења цео лаптоп није у реду.

Nazad
Vrh Dno