Šta je novo?

Laptop oko 40000

Holysipeat

Cenjen
Učlanjen(a)
02.02.2012
Poena
151
Planiram da uskoro kupim nov laptop, pa mi treba pomoc. Autonomija, tezina i slicno nisu bitni, kao ni operativni sistem. Ponekad bih odigrao neku igricu stariju od 2 godine. Da li je velika razlika izmedju neintegrisane i integrisane graficke kartice i hocu li se usreciti sa neintegrisanom grafickom ako budem igrao neku igricu?
Razmisljao sam da uzmem postolje od 2-3 hiljade dinara. Da li vredi uzimati ili ne? Mislim da se ne isplati da uzimam bilo sta slabije od i3 procesora i 4GB rama.

Takodje, pozeljno je da je laptop dobrog kvaliteta izrade. Kakav je Asus po tom pitanju, posto mi je privukao paznju svojim modelima?
Sta mislite o ovom laptopu http://www.laptopovi.com/asus_k53e-sx682-13074 ?

Bio bih zahvalan na bilo kojem savetu i preporuci :)

Juce sam gledao Lenovo sa i3 procesorom, amd 6370 1gb grafikom, 4gb rama i hdd 750gb za nekih 45k din, kao i fujitsu samo sto ima hdd 500gb i nvidia 525 1gb grafiku sve ostalo isto. I stvarno su lap topovi za preporuku tako da bih ti ja savetovao jedan od njih. Prosetaj se do lap top centra.

Sto se tice podloge, po meni je jedna od boljih na nasem trzistu pogotovo za lap topove od 15,6˝, ali podrzava i od 17˝. Lepo hladi i dosta je tiha skoro se i necuje. A dobro je sto ima i regulator brzine od 800 pa do 1400 RPM i dosta je kvalitetno odradjeno kuciste i dobar joj je nagib. Tako da pri koriscenju nece ti se ruka puno zamarati.

Po meni je od podloga najbolja Notepal U3, jer mozes sam da raspodelis ventilatore gde hoces tacno da duvaju. Ali je nazalost kod nas nigde nema.

I kod Lenovo je isto odlicno odradjeno hladjenje. Tako da neka obrati paznju i na njega. Licno koristim model G770 i prezadovoljan sam. Sto se tice onog Asus modela ima ga u Laptopcentru.

A sto se tice podlgoe to u svakom slucaju bilo bi pozeljno imati bez obzira sto je dobro odradjeno hladjenje ili ne. Da ne bi doslo do pregrejavanja posle nekog vremena, ako bude forsirao procesor i graficku i hdd skoro na maximu. Tj. kad bude nesto radio zahtevno na njemu ili ako bude igrao igrice. Tako da se ne bih slozio sa tobom @Boza_S6 vezano za podlogu. Ne treba odmah da je kupuje ali ako misli da se igra sa njim bilo bi pozeljno.

Poslednja izmena:
Lenovo ima odlican hard disk za te pare, ali ima dosta slabiju graficku od ostalih laptopova. Retko cu ga koristiti za igrice, ali bih ipak hteo da imam laptop koji ce moci koliko-toliko da pusta igrice.

Ovaj Asus ne mogu da uzmem, jer stvarno ne mogu da prekoracim 45-46k, a ne mogu ni da cekam da ustedim novac :d Tako da ce i postolje svakako morati da saceka.

Izbor je pao na Samsung i Fujitsu, iako mi Fujitsu deluje za nijansu bolji. Koliko sam video 1. je matte, a drugi glossy. Da li da gledam razliku izmedju matte i glossy ekrana? Posto sunceva svetlost i sijalica direktno osvetljavaju crt monitor u stanu, a to zna ponekad da mi smeta.

Odlucio sam da ne uzimam Fujitsu AH531/i3/4/500/GT/Widi posto mi deluje kao plastikaner i previse se sjaji. Bio sam siguran da cu uzeti Samsung NP300V5Z-S01RS, a onda sam video HP Pavilion g6-1225sm po odlicnoj ceni, i sada sam opet u nedoumici. Samsung mi se vise svidja zbog kvaliteta kucista i mat ekrana, a HP ima mnogo bolju konfiguraciju. Kod njega mi se ne svidja kuciste, to sto nema numericku tastaturu i sto je glossy.
Stvarno ne mogu da se odlucim koji da izaberem. Molim vas, pomagajte :wall:

Mislim da je danas relativno nebitno sta ces uzeti, sve je to potrosna plastika.

A rekao bih da je odlucujuc faktor duzina garancije.Gledajuci to, meni Hp i Asus nisu bas konkuretni, kao ni Acer, sem ako ne postoji mogucnost za doplatu za istu.

Dell je imao 3 godine garancije ranije ali ne odskace puno od ostalih po bilo cemu sem po tome, Samsung je prema mom misljenju sada best buy dok traje ta akcija od 5 godina garancije. Imao sam skoro dilemu da dam savet za kupovinu izmedju HP Probook 4530 sa alu kucistem o kome se pise ovde za iste pare kao i Samsung sa B950 procesorom i nikave prednosti HP-a ja nisam video. Za iste pare, kod Samsunga vise rama, veci hard i 3 godine duza garancija.
Ne znam zasto se bezi od Samsunga, oni prave komponente za sve i svasta i mislim da je razmisljanje da ne umeju da sklope laptop malo neozbiljno.

Tim pre, sto oni te laptopove odavno prodaju prave u svetu i zaista nisu novi u tome, ali su se kod nas su tek od skorije pojavili.

Imao sam u rukama posle taj Samsung sa b950 procesorom , sasvim je OK masina, baterija preko 4 sata, prijatno iznenadjen, zaista.

Tako da, moj savet je da nadjes neki kompromis izmedju garancije i tih detalja pojedinih modela za koje mislis da su odlucujuci u kupovini, ali po meni, ne bi trebalo da budu. Tako i meni alu kuciste nije moglo da nadomesti sve ono sto je za iste pare Samusng nudio.

Fujitsu, nasuprot misljenju na ovom forumu, uopste nije losa masina. A o tome sam pricao i sa momkom koji radi u prodavnici racunara, njegova su iskustva takva da je imao nijedno slanje na servis sa Fujitsu-om, malo vise sa Asusom, jos malo vise sa Acerom.
Nadam se da sam ti malo pomogao.

Vrh Dno