Šta je novo?

Laptop Laptop oko 1800e?

Koji laptop kupiti?

luka3110

Cenjen
Učlanjen(a)
22.03.2013
Poena
155
Kupujem laptop preko firme za oko 1800e (samim tim potrebno je da laptop ima račun). Radim često na virtuelnim mašinama tako da je potrebno da ima bar 32gb rama i da može da se proširi. Procesor neki od 8+ jezgara (opet zbog virutelnih mašina). Grafička mora biti nvidia (ponekad radim neki ne preterano zahtevan machine learning, autocad, Siemens NX..). Veličina ekrana može od 14 do 16”. Takođe idem često na mesta gde nemam uvek lako dostupnu utičnicu i to je zapravo sada najveći problem prilikom pronalaženja laptopa. Svi ovi gaming laptopovi koji imaju npr. i7 13700H procesore imaju jako lošu autonomiju. Od proizvođača dolaze u obzir Lenovo, Dell, Hp i Asus. Gledao sam lenovo legion 5 pro modele i sve je super sem baterije. Najviše mi se sviđa thinkpad P serija ali mislim da izlaze iz budžeta. Ne znam kakvi su ovi novi intelovi ultra core procesori što se tiče performansi i baterije

@luka3110 novi lunar lake su odlučni po pitanju autonomije i efikasnosti ali ono što ti u startu ne ide na ruku je što su svi ograničeni ram memorijom od max 32gb (memorija zalemljena na sam sam čip). I generaciju pre toga da gledaš tipa 155H sumnjam da ćeš naći kod nas nešto što će da se uklopi u tu cenu do 1800e generalno.

Nazad
Vrh Dno