Šta je novo?

Laptop od ~1500E

zholinho

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
445
Treba mi neka preporuka za laptop. Koristiću ga za programiranje, rasdim .NET tako da mi apple otpada.
E ovako šta bih ja voleo, a vi mi recite šta je realno 🙂
Da bude neki HQ procesor, da ima 32 giga rama, ili 16, ali da mogu da prosirim kasnije do 32. SSD od min 512, sa mogućnošću kasnijeg proširivanja, grafička mi nije bitno, može čak i neka integrisana. Voleo bih da bude tanak, lagan, biznis look.
Mislim da je to otprilike to. Ja sam naleteo na ovako nešto, jedino što je on 15.6, pa nije baš lagan i tanak i prenosan 🙂
https://www.kupujemprodajem.com/ASUS-ZenBook-Pro-UX501VW-FJ258T-46645220-oglas.htm

edit: Gledao sam i one lenovo thinkpad, čini mi se t460p, ali on je malo deblji, onaj x1 carbon mi se sviđa, mada oni su malo skuplji i nešto ih ne vidim kod nas. E sad ako su toliko bolji, malo bih se stisnuo koji mesec da uštekam za neki od njih.

Poslednja izmena:
Ako u obzir dolazi i polovan laptop, imaš na KP kod pouzdanih prodavaca HP Zbook Studio G3 koji ispunjava sve tvoje uslove za 1000 i kusur eura. i7 šeste generacije HQ, 32GB RAM memorije, 512GB SSD, 15.6" ekran i pritom je tanak i relativno lagan za svoju veličinu.

Uh, bravo, baš je moćna mašina. Ja sam više pucao na neku varijantu od 14" možda, ali ovo je vrh mašina. Da li znaš, kakva je izrada kućišta, jel ok kvalitet? I koji je materijal u opšte?

Imas trenutno i na Bench oglasima jedan ~12" Lenovo valjda, mislim da ti se uglavnom uklapa.

A ako mozes naci na KP (ili eBayu), jedna od najboljih tankih masina je Sony S15, pogotovu sa Premium Full HD ekranom i 3632QM CPUom. Skoro da se ne cuje i pri full loadu, razbija koliko je lagan za takvu masincinu, i verovatno mozes naci i dodatnu sheet bateriju, sa kojom jeste deblji, ali brale 12h komotnog rada sa njima.
PLus je prilicno sturdy (jaka sasija, osim samog ekrana).
Ja sam pre godinu i nesto prodao moj takav, samo jer sam hteo mnogo svetliji ekran.

Nije brzi od danasnje generacije naravno, ali osim za napredne aplikacije (tipa CAD, Max, itd.) ne verujem da mozes primetiti razliku. Za compile moze, ali to tek kada imas ko zna koliko za compile.
Fora je da nije iznad 500e 🙂

Ne mogu da verujem da niko nije preporučio Dell XPS 15? Naravno ako imaš mogućnost da ga nabaviš iz inostranstva. U Amerikama je i7-7700HQ, 16GB, 512GB NVME SSD sa GTX 1050 4GB nekih 1350e. U Nemačkoj je ista konfiguracija 1650, ali imaš skoro 200e tax refund, tako da je efektivno 1450e. Naravno imaš internacionalnu garanciju. Mada ne bi bilo loše sačekati da izađu Coffee lake mobilni procesori, očekivano bi bilo da će 6 core modeli koštati koliko sad quad.

Poslednja izmena:
Nažalost nemam način da ga dobavim iz inostranstva. Sad gledam u gigatronu, 670hq, gtx 960m košta 260k[emoji54]
Kad izlaze ti procesori?

Keep it simple

Sad sam gledao par review-ova na yt za xps 15, baš sam se popalio. 15.6", a manji od svih ostalih. Mana mu je ona kamera što je dole, al to mi ne znači puno. Možda najbolja windows alternativa za mac.

Edit: kad bih našao neku šemu iz inostranstva.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno