Šta je novo?

Laptop Laptop od 100k do 110k

Koji laptop kupiti?

IlijaMT

Zapažen
Učlanjen(a)
06.08.2023
Poena
4
Ljudi treba mi pomoc, krecem na studije i hteo bi da uzmem neki nov laptop 100k - 110k dinara. Igrice mi stvarno nisu prioritet hteo bi da uzmem nesto sto ce da me sluzi kroz studiranje. Ne znam sta ce mi sve pasti na pamet u 4 godine tako da bi bilo dobro da masina bude solidna.
Nesto sto sam nasao:
HP Pavilion 15-eg2026nm cena 103000
  • Veličina ekrana: 15.6"
  • Procesor: Intel Core i5-1235U
  • Kapacitet memorije: 16 GB
  • Veličina hardiska: 512 GB
  • Model Grafičke karte: nVIDIA GF MX550 2GB DDR6
i

HP Victus Gaming 15-fa0046nm
FHD IPS 144Hz, i5-12450H, 16GB, 512GB SSD, RTX3050
Cena 106000

Sta mislite o ovome, da li mozda imate neka iskustva ili cak neke bolje predloge.
Hvala unapred

Moja preporuka je

LENOVO Gaming 3 16IAH7 (Onyx Grey) WUXGA IPS 165Hz, i5-12450H, 8GB

U BC grupu ga daju za oko 85-90 hiljada.
Ako ti zafali rama, lako možeš da dokupiš, to nije skupo danas. Izrada je solidna.

Malo je veći i masivniji tako da ako planiraš da ga nosaš na faks, nije najbolje resenje.
Ako će ti biti više u stanu/kući, top resenje za te pare. Ekran je 100% rgb, 16:10, pa baš lepo deluje. Baterija je verovatno slabija tačka jer taj intel procesor deluje da je gladan. Hladjenje je dobro, kuler ume da bude bučniji kada intenzivno radi.

Ako gledaš nešto mobilnije, da svako malo nosiš na faks, verujem da će neko imati bolju preporuku. Tako da bi bilo dobro da napišeš neke preferncije.

@Vujkeee92
Stigao lapsitop 16IAH7 danas, ipak ima usb c port :) i ekran je preeedobar, za te pare svake preporuka.

Videcu kad budem stavljao jos jedan stap rama da li je baterija veca i stvarno 71Wh, ako jeste bombona prava

@Vujkeee92
Stigao lapsitop 16IAH7 danas, ipak ima usb c port :) i ekran je preeedobar, za te pare svake preporuka.

Videcu kad budem stavljao jos jedan stap rama da li je baterija veca i stvarno 71Wh, ako jeste bombona prava
Ako dobro skontah šta piše na sajtu, onda je thunderbolt type c, što je odlična stvar za one koji planiraju da ga kombinuju sa dokom i više monitora.

Ako ces stalno da ga nosis na faks, onda gledaj sto kvalitetniji i laksi od 13" ili 14". Moja preporuka za thinkpad. Ako ce da bude zamena za desktop, onda ti je svejedno kakva je izrada i tezina. Sto bolja konfiguracija koja ti se uklapa u budzet.

Ako dobro skontah šta piše na sajtu, onda je thunderbolt type c, što je odlična stvar za one koji planiraju da ga kombinuju sa dokom i više monitora.
Nisam jos pokusavao preko njega da ga povezem na monitor, probacu na poslu.

Samo instalirao win11( jer nema drajvera za 10ku) I rdr2 cisto da vidim kako radi. I radi super I to sa jednim stapom rama

Ljudi treba mi pomoc, krecem na studije i hteo bi da uzmem neki nov laptop 100k - 110k dinara. Igrice mi stvarno nisu prioritet hteo bi da uzmem nesto sto ce da me sluzi kroz studiranje. Ne znam sta ce mi sve pasti na pamet u 4 godine tako da bi bilo dobro da masina bude solidna.
Nesto sto sam nasao:
HP Pavilion 15-eg2026nm cena 103000
  • Veličina ekrana: 15.6"
  • Procesor: Intel Core i5-1235U
  • Kapacitet memorije: 16 GB
  • Veličina hardiska: 512 GB
  • Model Grafičke karte: nVIDIA GF MX550 2GB DDR6
i

HP Victus Gaming 15-fa0046nm
FHD IPS 144Hz, i5-12450H, 16GB, 512GB SSD, RTX3050
Cena 106000

Sta mislite o ovome, da li mozda imate neka iskustva ili cak neke bolje predloge.
Hvala unapred
Ниси навео приоритете
Шта ти је битно - екран, удобна тастатура, квалитет израде ? Портабилност ? Да ли треба да буде лаган или је то небитно ?
Ja digao 10tku ali sam se ozbiljno pomučio da sredim touchpad, tako da je verovatno bilo pametnije instalirati 11.
Десетка је стабилна, да сам на твом месту не бих ја још увек прелазио на 11. Што не пробаш Линукс, тамо тачпедови раде у старту :)

Moja preporuka je

LENOVO Gaming 3 16IAH7 (Onyx Grey) WUXGA IPS 165Hz, i5-12450H, 8GB

U BC grupu ga daju za oko 85-90 hiljada.
Ako ti zafali rama, lako možeš da dokupiš, to nije skupo danas. Izrada je solidna.

Malo je veći i masivniji tako da ako planiraš da ga nosaš na faks, nije najbolje resenje.
Ako će ti biti više u stanu/kući, top resenje za te pare. Ekran je 100% rgb, 16:10, pa baš lepo deluje. Baterija je verovatno slabija tačka jer taj intel procesor deluje da je gladan. Hladjenje je dobro, kuler ume da bude bučniji kada intenzivno radi.

Ako gledaš nešto mobilnije, da svako malo nosiš na faks, verujem da će neko imati bolju preporuku. Tako da bi bilo dobro da napišeš neke preferncije.

Ovo je realno najbolja ponuda koju sam našao:
Ниси навео приоритете
Шта ти је битно - екран, удобна тастатура, квалитет израде ? Портабилност ? Да ли треба да буде лаган или је то небитно ?

Десетка је стабилна, да сам на твом месту не бих ја још увек прелазио на 11. Што не пробаш Линукс, тамо тачпедови раде у старту :)
Pa pazi stojao bi u stanu i relano bi ga premeštao na 2 nedelje tj nosio kuci, voleo bi da mi stvarno služi 4 godine i završava sve poslove. Vidim da mi i ovde ali i na nekim drugim mestima preporučuju ovo:

Taj 120hz ekran ne moze da se poredi sa 165hz, ne zbog brzine vec kvaliteta boja i slike i osvetljenosti

Ne znam napamet, imaš li neki konkretan model koji te zanima?
Sad sam pogledao ovaj jer je u tom cenovnom rangu, i iskreno razočaran sam 16gb oba slota memorije popunjena, wifi 5, i cak wva panel. Smatram da je ovo za ove pare potpuno neisplativo
Ne znam napamet, imaš li neki konkretan model koji te zanima?
https://www.bcgroup-online.com/lapt...i5_1235u.-16gb.-ssd-51gb.-win-11-home)-157336
I
Vidim da postoji i ovo kao opcija

Poslednja izmena:
Ovaj Asus što je Intel s OLED je solidan na papiru, odličan ekran, minus je što je jedan deo RAM zalemljen i što nema dodatnu grafičku, ali je svakako više portabilan od Lenova.
Asus sa AMD ima zalemljeno 8GB RAM i to ne može da se nadogradi, premalo je 8GB RAM generalno a za 100.000 je neoprostivo.

Ovaj Asus što je Intel s OLED je solidan na papiru, odličan ekran, minus je što je jedan deo RAM zalemljen i što nema dodatnu grafičku, ali je svakako više portabilan od Lenova.
Asus sa AMD ima zalemljeno 8GB RAM i to ne može da se nadogradi, premalo je 8GB RAM generalno a za 100.000 je neoprostivo.
Da to sam čuo, ali donekle smatram da je 16gb i vise nego dovoljno za ovu konfiguraciju, iskreno puno izbora i tesko je danas odlučiti se, ako nadjem neku dobru ponudu za Asus možda i uzmem ako je već oled toliko dobar.

Da to sam čuo, ali donekle smatram da je 16gb i vise nego dovoljno za ovu konfiguraciju, iskreno puno izbora i tesko je danas odlučiti se, ako nadjem neku dobru ponudu za Asus možda i uzmem ako je već oled toliko dobar.
16GB verovatno hoće da ti bude dovoljno, ali 8GB svakako neće.

Nazad
Vrh Dno