Šta je novo?

Laptop nema sliku a ima backlight

linux

Poštovan
Učlanjen(a)
10.11.2014
Poena
70
Normalno radi preko VGA/HDMI. Sta moze biti problem, koji deo hardware-a, panel, kabl ili nesto na ploci i koliko otprilike kostaju takve popravke?

Druze velika verovatnoca je da je grafika,ima resenja za to ali kratko traje a to je reflow ili reball.

Kako moze biti grafa ako normalno radi na eksternom monitoru?

U slucaju takve pojave ili je otisao sam LCD ili se nesto desilo sa plocom/grafikom, a kako imas slike i normalno radi na eksternom monitoru onda je ono prvo. Koji je laptop u pitanju?

Ekran ili flet kabal...

Sent from my Redmi 4 prime

Kako moze biti grafa ako normalno radi na eksternom monitoru?

U slucaju takve pojave ili je otisao sam LCD ili se nesto desilo sa plocom/grafikom, a kako imas slike i normalno radi na eksternom monitoru onda je ono prvo. Koji je laptop u pitanju?
Znaci ne bi trebalo da je ploca? Neki Acer Sandybridge, zato se i raspitujem za cenu, ali ako je kabl onda nije puno a i zamena je jednostavna.

Jel mozes da napises tacan model laptopa molim te?

5750 nesto. Ovako izgleda u podesavanjima Untitled.jpg znaci ocigledno detektuje panel ali nesto ne valja.

Grafika 99%, led paneli crkavaju bukvalno kada ih slomis, kabel skoro priblizno, dosta puta sam naisa na totalno izlomljene laptopove bez sarki,paneli vise na kablu i sve radi, jedan od problema kod gpu je i bas taj, daje sliku na eksterni a na njegov nece. Danas imas vec servise gde su ti garancije na kuglanje 6-12 meseci sa ugradnjom novog cipa.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Koja grafika, diskretna ili integrisana? Posto je na obe isto, a nemoguce da su obe neispravne tj. poluispravne.

Svasta, sanse da mu normalno radi eksterni monitor sa pokvarenom grafikom su ravne nuli. Ili je LVDS kabl ili je sam LCD, kabl lako mozes testirati, ako si vican tome otvori laptop pristupi LCD kablu i proveri konekcije, da li je sve dobro povezano, iskopcaj kabl sa maticne ploce vrati ga nazad upali vidi da li je i dalje beo ekran. Ako nije, cool, ako jeste onda mora da se menja ili kabl ili LCD.
Po tom modelu koji si naveo, deluje mi kao da mozda mogu da ti pomognem, ako si iz NS-a imam laptop komponenti nekih pa bi mogli da testiramo, samo mi moras poslati sliku LVDS konektora sa zadnje strane LCD-a ili bar tacan naziv kompa da navedes sa kucista odozdo.

Poslednja izmena:
5750ZG je model, konektor izgleda ovako lvds.jpg (40 pinova na panelu, 30 na ploci). Mislim da je najbolje da negde probam/testiram LCD pa ako ne radi onda je definitivno kabl ili panel/elektronika.

Poslednja izmena:
Sorry druze sto se nisam javio. Nisam svakako bio pri tim delovima prethodnih dana, pogledacu sutra/prekosutra, pa ti javim da li ti mogu pomoci.

da li se vidi slika samo pod jakim svetlom/ odredjenim uglom na lapu? - (bude bas bas tamna)

ja sam relativno skoro (krajem avgusta) imao gornji problem, kacio vga/hdmi slika bila ok a cim iscupam kabl, tama/tama te na kraju ispalo da je pregorela lampa ekrana - popravka trajala pola sata, platio 2 hiljade i radi od tad bez problema,

da li se vidi slika samo pod jakim svetlom/ odredjenim uglom na lapu? - (bude bas bas tamna)

ja sam relativno skoro (krajem avgusta) imao gornji problem, kacio vga/hdmi slika bila ok a cim iscupam kabl, tama/tama te na kraju ispalo da je pregorela lampa ekrana - popravka trajala pola sata, platio 2 hiljade i radi od tad bez problema,
On ima backlight bez slike, a ti si imao sliku vez backlighta.

Upravo tako, a i LED je pa nema lampi. Na kraju se ispostavilo da radi samo VGA (ne i HDMI) tako da je verovatno nesto na ploci.

Vrh Dno