Šta je novo?

Laptop nece da "krene"

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Imam MSI L735X laptop kojeg sam uzeo novog i verno me sluzio skoro 2 god...
Pre neki dan poceo da zeza.Stisnem taster On,upali se lampica tastera (sto i treba jel) zavrti ventilator i tako stoji,nista HDD,nema BIOS screen-a...Onda drzim taster 4 sec,ugasi se pa ponovo i tako par puta dok najzad ne krene...Kad krene sve normalno radi,isprobao par testera memorije i sl,sve ok...

Ima li neko ideju o cemu se radi?

Hvala unapred

jel imas kakav uređaj uboden u usb? oce to ponekad da zeza npr. postolje pa napajanje ventilatora preko usb

Poslednja izmena:
Mozda zeza baterija na ploci, mada one traju bar 3 godine ali niko to ne moze da garantuje...
Pozdrav ,)

Datorec,nemam nista na USB, i to mi je palo na pamet da moze da zeza,ali nije...

Lomnica,mislis da zbog baterije moze tako da zapuca? Imam puno iskustva sa PC hw,nisam znao da na lt kad zeza baterija da nece ni da krene...provericu bateriju,tj,zamenucu je...

Hvala momci

Moguca grafika ako imas nvidiju probaj neki bench za grafiku da je bas zagreje tipa furmark i onda ga ugasi drzi shutdown dugme ostavi neko vreme tipa 10 minuta i probaj da upalis ako nece iz prvog puta grafika je pred crkavanjem

Da,ima nVidia FX7600 Go...mada je klinac cepao juce nekoliko sati igru Sacred 2 koja je recimo od zahtevnijih bez ikakvih problema... Pretpostavljam da bi nesto pokazalo da crkava,ne? No svakako cu isprobati sto si predlozio,zahvaljujem na predlogu

Probacu danas da zamenim bateriju na maticnoj kao sto je Lomnica predlozio,jer sinoc da kad sam usao u BIOS i hteo da vrnem na default podesavanja zapuco mi u BIOS-u...
Opet usao nesto kao podesio,snimio restartovo..opet usao nesto cacno tipa koji da boot-uje prvo i opet zapucao...nem pojma,vec sam pomislio na flesh BIOS-a...ili ***** maticna...ma razbicu ga i u k****...pardon...

Vrh Dno