Šta je novo?

Laptop MSI gx-700 nema slike - ima osvetljenje

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Laptop radio normalno i tog dana na nesrecu nisam bio prosutan kada je sinak "ugasio" laptop. Danas (posle 5-6 dana) ukljucim laptop, hard radi, udje u windows (cuju se svi zvuci), ali nema slike. Pozadinsko osvetljenje je tu, cak mogu i da posvetljavami potamljujem, ali slike nema. Probao sam da spojim i na hdmi i na vga ali nista.
Pretpostavljam da ce odgovor biti da je graficka riknula (gforce 7600)

Pa otprilike je tako. Eliminisao si deo gde je problem do ekrana (invertor, flet kabl) priključujući na eksterni monitor. Nego, malo glupo pitanje, al' da pitam za svaki slučaj. Kad si priključio eksterni monitor, 'si prebacio izlaz na taj isti monitor (win dugme + 2x P slovo na tastaturi / ako je Win 7)?

Ako je laptop van garancije i ako je to mxm grafika, probaj ga otvoriti i videti da l' je grafika dobro utaknuta u slot.

Poslednja izmena:
Nije glupo pitanje. Bas sam gledao preko tastature koja je "kratica" sa funkcijskim tasterom za zamenu monitora. Probacu jos i to. Inace win8 je u pitanju. E sad, posto on prvo ide u metro, da li i dalje vazi win+2 x p

Poslednja izmena:
Meni se to desava na laptopu, msi cx640. Samo ga uspavam i probudim, i radi. Glupo je, ali to jedino radi...

Zaboravih da napisem glavnu stvar, a to je da se nista ne vidi ni bri boot-ovanju. Samo svetli ekran i hard drlja.
I ja primetih da je upaljen polumesec (narandzasta dioda), mada ne znam kako da izadjem iz sleep moda, ako je u njemu.

Sad sam video da ljudi imaju ovaj problem sa laptopovima, ostane u sleep modu i ne mogu da ga probude. Rasklopih ga do najsitnijih delova (kako cu da ga sklopim - nemam pojma :)) i izvadih mu cmos bateriju. Ako to ne pomogne, dizem ruke i u delove.

Prilozi

• WP_20130926_001.jpg
    WP_20130926_001.jpg
    481.5 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Meni se to desava na laptopu, msi cx640. Samo ga uspavam i probudim, i radi. Glupo je, ali to jedino radi...

Sve po starom. Jos samo pitanje za ozazija :) kako ga uspavas i posle kako ga budis?

Kod mene je to preko fn tastera i f12, a budim ga pritiskom na bilo koji taster, enter npr. :)

Nazad
Vrh Dno