Šta je novo?

laptop mi ima mikrofon

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Evo pokusavam da odradim skype test call, i ono sto se desava je da ja sasvim normalno uspijem da snimim svoj razgovor kada nemam nikakav mirkofon ili kameru ukljucenu, a kada ubacim dzek od mikrofona u odgovarajucu rupu, on nista ne snima.

Sta se to desava.
Da li je normalno da ja imam neki mikrofon u laptopu i da on cak sta vise odlicno funkcionise.
Ovo mi nije problem kada sam ja kuci, ali kada sam na putu, a uskoro idem, ja obicno onda skajp razgovore obavljam iz nekog kafica gdje ne mogu ocekivati da se zbog mojih potreba gasi muzika:smoke:

Kako da provjerim gdje je greska.

Pa ne verujem da su oni u konfliktu nego ti neki audio menadzer koji si instalirao uz drajvere ili windows audio podesavanja zablokiraju liniju kada nesto drugo ukljucis.Upali windows audio podesavanja i pogledaj da li ti je iskljucena linija za mic....Poz

Pa ne verujem da su oni u konfliktu nego ti neki audio menadzer koji si instalirao uz drajvere ili windows audio podesavanja zablokiraju liniju kada nesto drugo ukljucis.Upali windows audio podesavanja i pogledaj da li ti je iskljucena linija za mic....Poz

Jel mozes biti malo precizniji.
Pretpostavljam da mislis na control panel , ali meni je tamo dosta toga konfuzno.
Na sta si konkretno mislio.

Dole desno na taskbaru ikonica "zvucnik", klik dva puta na nju, otvori ti se Volume (ili Master Volume) ili kako vec, Options -> Properties -> Recording -> Vidi da je obelezeno MIC i onda OK, pa onda gledaj da li je dignut regler dovoljno.

Najbolje bi bilo da probas ovako, pokrenes skype odes na TOOLS-OPTIONS-AUDIO SETTINGS- pa iz padajuceg menije izaberes mikrofon na sluskama.

To bi trebalo da ti resi problem, naravno ako isti nije mutovan.

Za proveru odes na START-CONTROL PANEL-SOUNDS AND AUDIO DEVICES i tu proveris da li je sve OK.

Dole desno na taskbaru ikonica "zvucnik", klik dva puta na nju, otvori ti se Volume (ili Master Volume) ili kako vec, Options -> Properties -> Recording -> Vidi da je obelezeno MIC i onda OK, pa onda gledaj da li je dignut regler dovoljno.

sredio sam na ovaj nacin.
Hvala svima

Nazad
Vrh Dno