Šta je novo?

laptop kao dvd player

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
E ovako.
Kako nemam dvd player, to ja laptop koristim u tu svrhu.
Problem je u tome sto ja ne dobijam na ekranu tv-a sliku odgovarajuceg kvaliteta.
Namie, televizor je star 6 mjeseci, LG, obican nije lcd ili plazma.
Ali ono sto me buni je sto ja kada gledam tv kanale, kvalitet slike je primjetno bolji nego sto dobijem kad gledam neki film preko laptopa.
Znaci slika jednostavno nema tu ostrinu.
Na poboljsanju kvaliteta slike sam radio, tako sto bih ja rezoluciju povecao na maksimum, i tada bi slika koju bih dobio bila daleko veca od velicine ekrana televizora.
Sljedeci korak je bio taj sto bih ja smanjio velicinu tog prozora na velicinu ekrana televizora.
Inace za povezivanje koristim audio video kabal.
Gdje grijesim, i da li mogu nesto uraditi, da popravim kvalitet slike, jer televizor ipak regularni tv program pusta sa boljom kvalitetom nego sto ja uspijem da dobijem gledajuci film preko laptopa.
Znaci do hardvera ekrana nije.
Sad neka znalci savjetuju, ocekujem pomoc.
Napomena, svi DVD-ovi su orignal.

Negde na setovanjima VGA treba da ima mogućmost odabira PAL sistema za secondary monitor, kod tebe je verovatno odabran NTSC, probaj to pa idemo dalje

jesam nasao sam tu opciju, na podesavanjima za tv, i iz NTSC sam prebacio na PAL, ali nije bilo nikakve razlike.
Na tim podesavanjima sam nasao i rezoluciju tv-a ali to nisam dirao.
Imas li jos neki predlog.

e super, samo sam sad na putu nekih 15 dana tako da nemam tv, a ni audio video kabal.
u svakom slucaju hvala, a ja cu se na ovu istu temu javiti kad dodjem kuci.
jos jednom hvala.

U sustini treba da koristis manje rezolucije od maksimalne koja moze da se izabere za prikaz na crt tv-u, sa recimo 1024x768 rezolucijom gubis na ostrini, stavi manje kako ti i rekose 640x480 ili 800x600, za bolju sliku takodje treba da koristis s-video koji ima kvalitetniji prikaz nego composite. Ali i sa svim tim neces dobiti kvalitet kao sa recimo dvd playera kada se koristi rgb (scart). Tv-out sa grafickih jednostavno nikad nema ostrinu i boje kao prikaz preko rgb-a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno