Šta je novo?

Laptop + kablovski internet

robertz

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2006
Poena
309
Napokon sam pazario Laptop s kojim mogu da se malo i igram.
E sada imam kablovski internet pa me interesuje kako najlakše
spojiti laptop i net a da imam internet vezu bilo gde u stanu???

Poz, treba ti wireless router(uzmi ASUS), konfiguracija bi ti bila kabl/modem/mrezni kabl/wi-fi router/ net svugde po stanu. Cena je oko 70e ima i jeftinijih, sad zavisi koliko ti je sve potrebno sto ima onaj asus router. U svakom slucaju to je to ;)

hvala na savetu, probaćemo nešto da iskombinujemo ovih dana
tnx!!!:wave:

Mozes proci i za manje para, a sa dobrim kvalitetom. Npr. Zyxel wireless ruter je best buy po mom misljenju. Cena je oko 50e.

POZDRAV

Ma bilo je i D-link wireless rutera za nekih 4500 hiljade dinara, samo potrazi.

Mene zanima veza izmedju (laptopa + ADSL),da li je ista procedura kao kod (lap.+kablovski)?Koji wireless router mi treba da bi imao stalnu vezu (bez obzira da li je ukljucen glavni racunar),da li moze to bilo koji wireless ruter(imam vec adsl modem)ili mi treba wireless adsl router i modem(u jednom) pozdrav:type:

Obični ruteri koriste Ethernet (LAN) konektore i sa ulazne (prema internetu) i sa izlazne strane (prema priključenim kompovima). ADSL ruter se priključuje na telefonsku liniju (ulaz - prema internetu), a sa izlazne strane ima Ethrernet konektore.
Komplikaciju u tvom slučaju pravi ADSL modem. ADSL modemi imaju na izlaznoj strani ili USB priključak ili Ethernet (LAN) ili oba.
Ako tvoj modem ima samo USB priključak, imaš dve opcije:
1. kupovina ADSL rutera :)
2. kupovina ADSL modema sa LAN priključkom i običnog rutera :(
Ako imaš modem sa Ethernet priključkom, opcije su:
1. kupovina običnog rutera :)
2. kupovina ADSL rutera :)
Još jedna stvar, ako sam dobro razumeo Telekom svojim ADSL korisnicima daje na korišćenje jednoportni ADSL ruter - u tom slučaju za povezivanje više računara na net dovoljan je i svič.

Obični ruteri koriste Ethernet (LAN) konektore i sa ulazne (prema internetu) i sa izlazne strane (prema priključenim kompovima). ADSL ruter se priključuje na telefonsku liniju (ulaz - prema internetu), a sa izlazne strane ima Ethrernet konektore.
Komplikaciju u tvom slučaju pravi ADSL modem. ADSL modemi imaju na izlaznoj strani ili USB priključak ili Ethernet (LAN) ili oba.
Ako tvoj modem ima samo USB priključak, imaš dve opcije:
1. kupovina ADSL rutera :)
2. kupovina ADSL modema sa LAN priključkom i običnog rutera :(
Ako imaš modem sa Ethernet priključkom, opcije su:
1. kupovina običnog rutera :)
2. kupovina ADSL rutera :)
Još jedna stvar, ako sam dobro razumeo Telekom svojim ADSL korisnicima daje na korišćenje jednoportni ADSL ruter - u tom slučaju za povezivanje više računara na net dovoljan je i svič.

Imam Huawei Adsl modem koji sada deli Telekom i na njemu imam i ethernet port i usb povezivanje sa kompom,mene zanima wireless povezivanje izmedju laptopa i mog glavnog pc-a(znaci da slobodno idem po kuci sa laptopom i koristim Adsl internet na njemu ,cak i kada je glavni komp iskljucen)sta mi treba za to povezivanje od opreme?da li mi treba samo wireless router i wireless usb ili PCMCIA kartica za laptop ili nesto drugo?hvala unapred na odgovorima:wall:

Da, to bi bila najjednostavnija varijanta.

hvala na odgovoru,a da li uz ovu najednostavniju varijantu(wireless router+wireless usb) mogu da koristim internet na laptopu( i ako je glavni racunar iskljucen,radi samo adsl modem,to mi je veoma bitno):)

Nazad
Vrh Dno