Šta je novo?

Laptop, Intel i Nvidia GPU, ne vidim monitor u Nvidia control panel

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Treba mi pomoć. Kupio sam skoro:

Imam problem u tome što ne vidim monitor u Nvidia control panelu, i to što mi ne radi, ili bar mislim da mi ne radi NVIDIA G-Sync. Monitor nije sertifikovan kao kompatabilan sa NVIDIA G-Sync, samo sa AMD FreeSync Premium, ali po netu sam čitajući opise došao do zaključka da bi bez obzira na to trebalo da podržava G-Sync kao i 99,99% ostalih monitora koji nisu sertifikovani za isti. Monitor je povezan preko display porta.

Zašto mislim da mi ne radi G-sync? Pokrenuo sam Heaven Benchmark, uključio refresh rate prikaz na monitoru, i ne vidim da mi se podudaraju FPS u heavenu i na monitoru (monitor je uvek u režimu 165 Hz). Testirao sam još i sa CS 1.6 😌 i ista je situacija.

Dva pitanja:

- Da li Gsync radi sa svim programima i da li je ovako kako sam isprobao ok metoda za ispitivanje?

- Da li i kako mogu da omogućim monitor u Nvidia control panelu? Koliko vidim po netu, tu se nalazu podešavanje za NVIDIA G-Sync, ali pošto nema monitora, ne mogu ni da mu pristupim. Čitao sam na netu da nije moguće videti monitor pod Nvidia control panel na laptopovima ukoliko postoje integrisana Intel i dodatna Nvidia grafička. Da li postoji neki drugi način da se pristupi ovim podešavanjima? Imaju neka uputstva da se omoguće kojekakve stvari pod 3D settings, ali to ne funkcioniše. Inače, Nvidia normalno radi, vide se procesi HL i Heaven Benchmark kad se pokrenu u Nvidia GPU Activity, a i FPS u Heavenu su u od 100-220 što nije moguće ostvariti Intelovom grafikom.

Info radi, proradilo sa novom verzijom drajvera za grafičku...

Nazad
Vrh Dno