Šta je novo?

Laptop informacije HITNO!

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Trebaju mi svi sajtovi nasih prodavnica u beogradu gde se mogu informisati o laptopovima, i zanima me neki model laptopa da ima dvd-rw i malo bolju graficku i po mogucstvu Pentium M a ne Celeron cpu a da ne prelazi 1000 evra? Recimo neka Toshiba ili Acer. Hvala svima

Jesi li probao PCBERZA ? Tamo bi trebao da mozes da nadjes sve sto ti treba.

zendraqla je napisao(la):
Jesi li probao PCBERZA ? Tamo bi trebao da mozes da nadjes sve sto ti treba.

JA bi PC Berzu Lapića kao i Halo Oglase zaobisao osim ako neces nesto "sumljivo " da pazaris. Tu je sve diler do dilera, a jos su i medjusobno povezani pa menjaju Lapice koje nemogu da uvale, pa imaju po 2-3 telefonska broja, ponekad i uzastopna, itd...itd... a sve se to lako uoči ako 3-4 nedelje pomno bistris npr. Halo oglase , a onda odes na PC Berzu i oglase koje si vec naucio i ti napamet nadjes i na berzi ali cesto sa nekim drugim telefonima
:-devil-:

Ako imas nekoga preko nemoj uopste da razmisljas, a Acer ima vrlo povoljne modele

Ma ovde mi ne pada napamet, covece ovi nasi deru laptop od 800 evra kod nas kosta 1350 pa na vise, uzecu jedan asus model ili sony vaio jebm li ga oznaka koja je imam preko i u nemackoj i u svedskoj pa cu da vidim gde je povoljnije, cekam one zimske popuste kod njih uoci nove godine i tad obaraju cene do 50 i vise % tako da ima da uzmem neku malu azdajicu, hvala svima

Kako mogu da budu dileri ako nazoves broj koji pise i dobijes neku firmu od koje dobijes garanciju i sve.

Rech diler je kod nas proshireno protumachena zbog dilera pljuga, deviza i slichnih zahebancija...

Diler je i firma reseller, ne samo oni dzukci sa zelenog venca, cvetka i sl...

Shto se PC Berze tiche, postoji nekoliko vec jako poznatih problema...

1. Preko PC Berze posluju i kurta i murta...
2. Cene u cenovnicima na PC Berzi umeju da budu za dobar % manje od stvarnih i to niko sa berze ne proverava. Chuo sam gomilu puta da se neko zali na to...Onda nalete na stvarne cene i kao:"Video sam jeftinije na PC Berzi"...U najboljem sluchaju uvek kazem:"Kupi onda na PC Berzi"
3. 50% proizvoda iz reklama ni nemaju na stanju, niti mogu da ih nabave. Poenta je privuci kupce da nazovu telefonom, a najlaksha fora za to je reklama za robu koja svima treba, a koje nema...

A posle ima da bude...Jaooo, crklo neshto, shta sad?

Lepo je uzeti neshto preko, ako imash kombinaciju za reklamacije...Ako ne, moze da te koshta domacinski....

Napolju najcesce ni ne nosis u radnju gde si kupio, nego kontaktiras proizvodjaca direktno odnosno njegov support/servis. I, naravno, oni priznaju garanciju i uzmu to na servis, kupio ti taj lap u Marseju ili u Mionici. Kupovinom kod lokalnog dilera stedis troskove slanja na servis (jer se to svejedno ne opravlja tu - osim ako je u pitanju neka banalnost koja se resava zamenom tog dela, a i to retko rade), ali u startu placas lap vise, tako da dolazis na isto - mozda cak i skuplje uzimajuci lokalno, jer lap moze ali i ne mora da se pokvari.

Na PC berzi je tacno da su cene uglavnom koje prikazuju dilerske tako da ti lepo nazoves i proevris to pa ako je cena tacna ides tamo a ako nije ides dalje.

U Srbiji postoje sledeće firme koje se OZBILJNO bave uvozom laptopova:
(odmah se izvinjavam ako sam nekog propustio, trudiću se da nabrojim najveće)

- MIKROS International (Fujitsu Siemens, ACER, HP)
- PAKOM (HP, Fujitsu Siemens, Gericom)
- Comtrade (HP, Toshiba, Apple, Fujitsu Siemens)
- E-Port (Toshiba, NEC)
- SINTEH (IBM - Lenovo, LG)

Ima ih još naravno, ali mislim da su ovo prvih pet (nisu sortirane po veličini i učešću na tržištu)

Oni bi morali da ti pomognu oko izbora, siguran sam.

Pozdrav

Ljudi ja uzeo ovaj Asus A64 A6748KLH, hvala ko mi rece za www.notebooksbilliger.de za male pare nudi dosta, kad se svede racun komp kosta 1024,79 evra. Uzeo ga brat preko poslao mi i sljaka sve lepo sem sto je naravno Windows nemacki a ja lenj da instaliram normalni mada za neki dan cu se smilovati posto razumem i nemacki pa mi nije tesko, inace specifikacija kompa je sledeca.
AMD Mobile Turion 64 1.6GHz sa 1MB kesa naravno 64-bitna verzija
HDD 80GB
DVD+/- RW 8x reze dvd, 24x obicne
GeForce GO 6200 sa 256 rama i TurboCache tehnologijom
15,4 inca widescreen monitor sa crystal bright tehnologijom (opasan je feeling za osecaj :) kad gledate u ekran kao da je sve od stakla)
512 rama i to DDR2
4xusb
citac memorijskih kartica, tv out, fire wire, modem v.92 klasika i naravno Wi-Fi 802.11 b/g, ima ugradjenu kamericu od 1.3MPx lepa forica za prismotru ali naravno i za web, lan 10/100 (nije mi jasno sto nisu stavili gigabitnu ali nema veze ne skodi kada ima WLAN), masa 2.85kg, baterija je malo krace autonomije od 2 2 ipo sata do 3 maximum, dobra je fora sto imam garanciju 2 godine i mogu da vratim laptop i da ga zamenim za bilo koji drugi u okviru te 2 godine i na bateriju garancija je godinu dana, sve u svemu zadovoljan sam extra i niste svesni koje je ovo olaksanje kad sa desktopa predjete na laptop, nema kablova i ostalih zezalica, ne zauzima puno prostora itd da ne nabrajam dalje
p.s. da ne zaboravim ima i garanciju na ekran 2 godine, i ako se desi da se pojave mrtvi pixeli u roku od 30 dana koriscenja odmah menjaju ekran potpuno besplatno. Toplo preporucujem svima koji imaju mogucnost da nabave laptop u inostranstvu da ucine to jer su cene znatno nize od nasih a usluga veca i kvalitetnija

Poslednja izmena:
Samo sto nemaju svi mogucnost kupovine laptopa u inostranstvu tj nema ko da im kupi ili da idu tamo da bi ga kupili ili daleko bilo nosili na popravku!

Vrh Dno