Šta je novo?

Laptop i XP

3opah

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
309
Molim za malo pomoci.Zbog specifcne situacije i potreba jednog poznanika, treba da mu izaberem jedan 17" laptop , na kome se sigurno moze instalirati XP, bez obzira da li laptop dolazi sa Vistom ili ne. Ovo zato jer sam skoro imao sitaciju da na jednom modelu HP se pod Xp-om zvucnu karta ostala nema iako je probano oko 30 drajvera. Dakle treba mi par modela( zbog mogucnosti izbora) koje ste licno proverili i na kojima ste instalirali XP.Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Toshiba P200D-12o, provereno radi XP, jedino shto josh uvek nisam uspeo da namestim je pozadinsko osvetljenje tastature...

Dok nisam malo dublje zashao u polje notebook-ova ne bih ni primetio koliki je pritisak Viste. Meni zaista nije jasno da apsolutno 95% modela koji se danas kupuju imaju barem 2-3 sata oduzimanja zhivota dok se ne skupe svi drajveri za xp. Drajveri za vistu josh i nekako ali brate dok ti sastavish jedan poshten folder gde cje ti stajati SVI drajveri za XP za bilo koji notebook, to je bash veselo. Meni se prosto ne dopada kako vista radi i shta, primoran sam da je koristim ako recimo nisam spretan u nalazhenju i editovanju raznih drajvera da bi mi xp radio. Sada ona pricha "bolje bez OS-a nego sa win-om" pada u vodu jer sam iskusio na svojoj kozhi shta sve treba uraditi da bi ti notebook radio normalno pod Xp-om.

Srecjno sa odabirom samo nemoj da ti to bude jedina referenca. Lepo je da namestish sve odjednom, ali neka to bude laptop koji cje ti se zaista svideti kako po performansama tako i fizichki. Sve mozhe da se namesti samo treba brda volje i vremena

pozz

Poslednja izmena:
Pa Microsoft vrsi pritisak, inace bi se vista mnogo slabo prodavala ;)

Toshiba P200D-12o, provereno radi XP, jedino shto josh uvek nisam uspeo da namestim je pozadinsko osvetljenje tastature...

Hvala tebi a i ostalima.U pitanju je slabovida osoba koja ima softver koji joj cita po potrebi, zato sam izgled nije bitan vec funkcionalnost, pouzdanost kao i XP koji mora da radi, jer taj softver ne radi kako treba pod vistom.Cena nije primarna, ali bih ja voleo neko resenje do oko 750 evra, a ova toshiba je mislim malo skuplja.Takodje mora se uzeti kod odredjenog dobavljaca( ne pitajte zasto) koji bas i nema sve modele na raspolaganju (moze ih nabaviti, ali to onda kosta malo vise, a posto ne placam ja hteo bih da i tu moj poznanik prodje sto bolje). Pregledajuci ovako nesto mi modeli HP serija 6820s (a ima raznih konfiguracija od tim modelom) izgleda primamljivo.Da li neko ima iskustva sa tim modelima i instalacijom XP. Ponavljam jos jednom XP mora da radi i to je osnovni uslov, sve ostalo je manje-vise podlezno korekcijama

Msi ima na zvanicnom sajtu drajvere i za vistu i za xp(provereno rade), samo iskreno meni se ne svidjaju njihove sedamnaestice zbog skucene tastature! Na 15.4" je to cena numerickog dela, ali na 17"...

Nazad
Vrh Dno