Šta je novo?

Laptop i VT

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Trebao bih da pazarim laptop pomocu koga cu moci da pokrecem 64-bitne guest virtuelne masine, sto ce reci da mi treba procesor koji podrzava VT tehnologiju. E sad, posto spisak mobilnih procesora koji to podrzavaju na inteleovom sajtu nije updejtovan sto godina, interesuje me da li ima ljudi koji su upoznati sa problematikom ... saveti, preporuke itd. sve je dobrodoslo. Znaci bilo bi pozeljno da lap ne bude skuplji od 1000 evra i da provereno radi posao.

pozd.

Da li si koristio vmware i koje si sisteme pokretao?

pozd.

Mi smo na poslu skoro dobili HP6730b, radi VMware, pod njim RH, Ubuntu, w2k3 server
a najvise ga mucimo GNS-om i Dynampis-om. Dosao sa Vistom, odradili downgrade na XP, uboli jos 2GB rama i pevamo veselo. Ako ti nesto znaci, vrti pod virtuelnim Ubuntuom GNS sa 5 rutera i ne stuca. Kosta taman tu negde oko 1000 ajvarcica.

Najbitnije mi je da sljaka RHEL 4/5 64-bit.

pozd.

Gledaj na modele sa T8/9xxx procesorima i Montevina platformom (GM45 + DDR3)...
Inace, Intelov sajt radi sasvim normalno...

:wave:

Evo sta je problem. Proban je MSI lap sa t7300 procesorom koji po intelovim specifikacijama podrzava VT. Cela stvar nije htela da radi jer se ispostavilo da proizvodjaci mogu po sopstvenom nahodjenju da iskljucuju VT koji naknadno ne moze da se ukljuci. Zato bi mi dobro dosao savet koji bi u sebi sadrzao i konkretne modele lapova na kojima sve provereno radi.

pozd i hvala na odgovorima.

Da li si koristio vmware i koje si sisteme pokretao?

pozd.

Da, koristio sam vmware i virtual pc ili kako se vec zove Microsoftova v masina, pokretao sam server 2008x64, win 7 x86 i nekoliko distribucija linuksa. Uzmi masinu sa sto vise rama, posto pretpostavljam da nemas kinte za mobilni cetvorojezgarni proc :p

Evo sta je problem. Proban je MSI lap sa t7300 procesorom koji po intelovim specifikacijama podrzava VT. Cela stvar nije htela da radi jer se ispostavilo da proizvodjaci mogu po sopstvenom nahodjenju da iskljucuju VT koji naknadno ne moze da se ukljuci. Zato bi mi dobro dosao savet koji bi u sebi sadrzao i konkretne modele lapova na kojima sve provereno radi.

pozd i hvala na odgovorima.

Proizvodjaci nemaju nista sa tim, vec je VT u vecini slucajeva iskljucen u BIOS-u. Probaj ponovo

Proizvodjaci nemaju nista sa tim, vec je VT u vecini slucajeva iskljucen u BIOS-u. Probaj ponovo

Pa proizvodjac modifikuje bios ... bolje da ne ulazimo u to, jer je bila cela rasprava sa MSI tehnickom podrskom.

pozd.

Pa proizvodjac modifikuje bios ... bolje da ne ulazimo u to, jer je bila cela rasprava sa MSI tehnickom podrskom.

pozd.

Malo mi se cini neverovatno da proizvodjac usrkacuje podrsku za VT, a hardver koji je potreban je prisutan!? No, nema veze...

Pogledaj T400 ili T500 od Lenovo-a...

btw koji je model MSI-a u pitanju? :wave:

Malo mi se cini neverovatno da proizvodjac usrkacuje podrsku za VT, a hardver koji je potreban je prisutan!? No, nema veze...

Pogledaj T400 ili T500 od Lenovo-a...

btw koji je model MSI-a u pitanju? :wave:

Nazalost, iskljucuju VT iz ko zna kog razloga, a i u BIOS-u nema opcija da se ukljuci. Primer Sony sa c2d p8400.

Uh da :( To je vec druga stvar, nije mi palo na pamet :( Proveri sa Dell i HP podrskom onda, mislim da ako iko dozvoljava VT onda su oni.
Mislim da na AMD mashinama ne mogu da disabluju VT. Samo sto ne mogu da probam skoro :(

Poslednja izmena:
Intel serije 7xxx i 8xxx rade.
I mene je to mucilo, pa sam nasao na Intel sajtu kompatibiliti matricu.
Za amd ne znam

Proveri Intelove procesore, nemogu da se setim, koji podrzavaju virtulizaciju, ali hardverski, nekima je to iskljuceno.

E da, ne bih uzimao AMD-ove procesore zaLinux, posto sam , barem ja, imao losa iskustva sa njima, mislim ipak, Intel je Intel!

E da, ne bih uzimao AMD-ove procesore zaLinux, posto sam , barem ja, imao losa iskustva sa njima, mislim ipak, Intel je Intel!

Bez uvrede ali mislim da je ovo zestoka dezinformacija, bakcem se sa linux-om nekih sedam godina i nisam ni jednom imao problema zbog bilo kog AMD procesora, a kad smo vec kod toga i Intel konfiguracije su mi radile ok!
Ono sto je bio problem sa Linux-om jestu Atijeve grafe, vecito su kaskali sa drajverima a i kad ih objave bilo je povuci potegni da osposobis OpenGl :(

@Lammasu @vidakm

Zato sam i rekao da sam ja imao problema, nemora da znaci da su i drugi, ako sam i rekao ovo, nisam izricito mislio da mora da uzme Intel platformu, i nemam nameru da zapocinjem nikakvu raspavu .... da se smaram bez veze ;) covek je pitao, a ja pokusao da pomognem ... hehehe

aj ziveli :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno