Šta je novo?

Laptop i putovanje?

Učlanjen(a)
22.02.2005
Poena
304
Treba mi neka vrsta akumulatora za laptop da mi brze prodje vreme putovanja autobusom...

Mislim da dodatna baterija nece zavrshiti posao jer put traje dosta dugo, a koliko znam, u samom autobusu nema dostupnog izvora struje...?

Ako neko ima neka isqstva, da li je neshto tako uopshte izvodljivo...?

Hvala...

Da sam na tvom mestu uzeo bi' neki media player s ekranom pristojne veličine tipa Sansa View ili čak Fuze ako si kraći s parama, ako je multimedija ono sa čim ti prolazi vreme :D mislim razmisli logično, ako ti 2 baterije ne bi bile dovoljno koliko bi moralo da bude teško, za vucaranje po busu, takvo neko čudo, o neisplativosti i da ne govorim. Meni je bio cim i da nosim mali album za CDove zbog diskmena :d pogotovo na putovanju, treba ti nešto lako što možeš da smestiš u džep, a ne ''akumulator'' :p

Poslednja izmena:
da sam ja na tvom mestu kupio bi Eee901 ili PSP(slim) baterija traje 5h možeš da se voziš do mile volje i ne moraš nikakve akomulatore i slično da kupuješ
ili da uzmeš neki duži kabl pa da se utakneš u upaljač kod vozača :D

Poslednja izmena:
Stvar je u tome shto bih putovao sa ortakom koji bi se isto tako smarao, a vec imam 17" lap i bilo shta manje od toga bi verovatno bilo premalo za nas dvojicu da gledamo... =/

I ja sam razmishljao da se ogrebem malo o vozacha... =]

Hvala u svakom sluchaju na odgovorima...

Stvar je u tome shto bih putovao sa ortakom koji bi se isto tako smarao, a vec imam 17" lap i bilo shta manje od toga bi verovatno bilo premalo za nas dvojicu da gledamo... =/

I ja sam razmishljao da se ogrebem malo o vozacha... =]

Hvala u svakom sluchaju na odgovorima...

Veruj mi, eeepc je sasvim dovoljan za dvoje. Probano u vozu i busu; avionom ne putujem pa ne znam ;)

:wave:

dajte mu konkretne predloge... ima lepo auto punjac za laptop, akumulator za kola, poveze na isti i vozi...

a da ti lepo upoznas neke devojcice u autobusu, pa da se okanes laptopa?! i gde ces imati mesta za 17" kad si uglavljen u sediste...

Meni je iPod classic prekratio put do Turske (autobus ofc).

Cura i ja smo naizmenicno gledali filmove/spavali a na pauzi u nekom bugarskom motelu sam za vreme obroka dopunio bateriju :smoke:

Dobro da nisi odlucio da poneses TV i playstation. :d

Ma zika dve pilule za putovanje i spavanje.
Nema sanse da otvoris taj laptop i da ga drzis ispred sebe.
Stari bi rekli mani se corava posla ;)

Snimi filmove koje si hteo da gledas na dvd pa pitaj vozaca da pusti usput :)

Sjajni predlozi, mada ti je ovo sa avionom najbolje resenje :)

I meni se cini da je avion kao resenje najpametnije ako se naravno ne putuje precesto.. Ko se vozi autobusom ionako nema para da kupuje majusne media spravice koje papreno kostaju. Ja bih pre putovao avionom ili kolima ustedevsi na zabavi uzput :).

Kupi extra bateriju(ako absolutno treba), nemoj da koristis disc drive, stavi brightness na minimum i tako furaj, meni je uspela od pariza o los angeles-a, i ako sam transferisao u new york-u gde sam dopunijo bateriju.

Ali veruj mi neces gledati tvoj laptop celo vreme puta, 5-10 sati ispred ekrana nije najbolja stvar...

Pored toga sto je avionom brze, mozes da se zabavis uz druge hmm... stvari koje u busu ne bi mogao. :banana:

Poslednja izmena:
Stjuardese ? :D

Ja sam ovog leta isao autobusom iz Bodruma za Istanbul. Kupio sam kartu za visu klasu koja je samo 15 evra skuplja od one regularne. Autobus je imao samo 3 kolone sedista, utikac za struju za svako sediste, wireless (uljuceno u cenu karte), svako sediste je imalo svoje naslone za ruke, puno mesta ispod sedista, sladoled, pice, grickalice i cokolade i dorucak u 7.00h. Wireless nije bas leteo, ali je dovoljan za chat i pregled stranica. Karta kosta oko 60 evra, ali sam ja dobio sa popustom za 30 evra. Stvarno je udobno i sa laptopom mi je putovanje koje je trajalo 13h proletelo. Firma sa kojom sam putovao se zove Ulusoy.
Raspitaj se da li postoje autobusi vise klase, ne bi trebalo da je mnogo skuplje.

Pozdrav

ja sam do sad koristio iPod Classic...avionom kad putujes je super. Ma za svuda je super. Godio bi veci ekran, al ok, svako po svojim mogucnostima :) Sad hocu da pazarim neki netbook,imam osecaj da je to prava stvar za putovanja i uopste po svim pitanjima prenosivosti.

ja sam do sad koristio iPod Classic...avionom kad putujes je super. Ma za svuda je super. Godio bi veci ekran, al ok, svako po svojim mogucnostima :) Sad hocu da pazarim neki netbook,imam osecaj da je to prava stvar za putovanja i uopste po svim pitanjima prenosivosti.
Ako te zanima samo audio i video onda možda i nije :p trajanje baterije na većini netbookova je u odnosu na taj tvoj ipod smešno, al' naravno najbolje je ako imaš oboje :smoke:

Po specifikaciji Acer aspire one sa sestoceliskom baterijom ima autonomiju od oko 7 sati !!! To bi mozda moglo da bude resenje za putovanja (ekran 9")

Jos samo kad bi taj taj iPod imao zvuk koji zvuci na nesto. :beat:

Nazad
Vrh Dno