Šta je novo?

laptop i memorija

nemanjabsf

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2007
Poena
301
ovako, imam FSC Amilo M1451G laptop sa 512MB DDR2 memorije
zanima me da li mogu ugraditi jos memorije u njega, razmisljam o jos 512 ili jos 1GB i gde to moze da se kupi kod nas

hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Mozes ugraditi sigurno,obicno na podnozju laptopa postoji jedna plocica ispod koje se ugradjuje novi memorijski modul (okreni laptop naopako i potrazi ikonicu koja lici na memoriju pored neke od plocica sa srafcicima) a lako ces ih naci po prodavnicama samo naravno moras da trazis SODIMM memoriju jer je to vrsta memorije koja ide u laptopove (idi na www.itsvet.com pa potrazi u komponentama memoriju i izbacice ti sve proizvodjace i prodavnice u kojima ih mozes kupiti kao i cene po kojima se prodaju)!
Pozdrav ,)

e hvala, nasao sam negde pdf uputstvo kako dodati ram na moj laptop, ispod tastature se nalazi ;)
sad samo da nadjem gde da kupim :)

Ja sam iz mog laptopa izvadio 512 ddr2 i stavio 2x1GB i radi primetno bolje , narocito Vista :) Bilo je modula od 1GB ddr2 667MHz PQI u Asbisu veoma povoljno (oko 50 eur je bila dilerska cena) ali sada vidim da nema. Mislim da u Pakomu ima modula PQI sodimm ddr2 667MHz od 1GB po ceni od 77 eur.

Poslednja izmena:
hvala na informaciji :)
pa to, zbog viste bih i uzeo, jer cu verovatno uzeti na faxu besplatno vistu business legalnu pa da isprobam, a vista upgrade advisor mi rece da bih trebao memoriju da povecam da bih mogao business verziju da teram, home basic bih mogao i ovako :)

Poslednja izmena:
e nasao sam na itsvet.com pa mi recite sta je bolje, pqi, transcend ili kingston?
1GB na 533MHz ima sledece cene:
Transcend: 75 e
Kingston: 91 e
PQI: 71 e

Poslednja izmena:
e nasao sam na itsvet.com pa mi recite sta je bolje, pqi, transcend ili kingston?
1GB na 533MHz ima sledece cene:
Transcend: 75 e
Kingston: 91 e
PQI: 71 e

Svejedno, ja bih kupio u firmi u koju imam vise poverenja a na drugom mestu bih gledao cenu, sto se tice samih marki sve ti je to isto.

Pozdrav ljudi.
Ako neko ima iskustva sa Acer Aspire 169X, pa da mi opise ukratko kako najlakse da pristupim
delu sa memorijom. Pokusavao sam da odvrnem dva srafa pozadi, koja (bi trebalo da) drze poklopac od modula, medjutim kad pokusam da ga podignem ne ide, (kao da ga jos nesto drzi). Ili mozda treba malo jaca sila tu da se primeni, samo se plasim da nesto ne pukne.
Citao sam negde da kod pojedinih modela treba tastatura da se "dize", pa da to nije slucaj i kod mene? Evo i slicice kako izgleda otpozadi:

Shot at 2007-08-08

Ima veze sa laptopovima i memorijom, ali ne sa gornjom temom, nadam se da neće smetati:
Kolega me je zamolio da mu pronađem memoriju za Sony Vaio PCG-92A1 (PCG-F707).
Da li može bilo koji SODIMM, ili mora isključivo Sony Vaio, koji je papreno skup?

Pozdrav ljudi.
Ako neko ima iskustva sa Acer Aspire 169X, pa da mi opise ukratko kako najlakse da pristupim
delu sa memorijom. Pokusavao sam da odvrnem dva srafa pozadi, koja (bi trebalo da) drze poklopac od modula, medjutim kad pokusam da ga podignem ne ide, (kao da ga jos nesto drzi). Ili mozda treba malo jaca sila tu da se primeni, samo se plasim da nesto ne pukne.
Citao sam negde da kod pojedinih modela treba tastatura da se "dize", pa da to nije slucaj i kod mene? Evo i slicice kako izgleda otpozadi:

Shot at 2007-08-08

Odvrni ta dva šrafa koja drže memory compartment, i povuci JAKO, slobodno!!!

Kad vraćaš poklopac, isto ćeš morati malo jače da pritisneš, da udju na mesto sve "žabice".

Ja sam skidao sa svog TM4283, potpuno je isto.

Koja je trenutna cijena DDR-ra za laptop. Mislim da uzmem modul od 1GB. I kako da znam bez otvaranja koliko već modula imam u laptopu postavljenih.

Skines maleeeecni programcic CPU-Z,pokrenes,odes u Memory,i tamo imas Slot #1 i Slot #2 padajuce menije,ako nema nista u Slot #2 nece ti prikazati nista u detaljima ispod!! :)
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno