Šta je novo?

Laptop i floppy?

matan

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
620
Kako da koristim usluge floppy-ja, koga nemam, na laptopu?
Dal je moguce preko mreze koristiti flopi sa drugog racunara?
Jel postoji neki eksterni floppy za lapove?...

Ma! Pazi Sad!

Znas kako,! mozes to ovako npr. da ndjes negde usb flopi.. Ili cak da pokusas da ga butujes sa mreze sto moze da bude i sizifiov posao< mozes da otvoris komp i napravis kabal sto ti ne preporucujem da radis ako ne zna.

da da, posoji. usb floppy drive. imas da kupis i usb floppy drive sa svim zivim card readerima ako ti tako nesto treba.

Za cega ti je potreban floppy ?
Da li na lap-top-u imas CD ili DVD sa kog mozes da butujes ?

USB Floppy je extra stvar, sto za laptop sto za sklapace* novih masina u koje se ne ugradjuje floppy a potrebno je recimo flesovati bios ili doturiti drajvere za SATA prilikom instalacije ;)

* Citao sam Jaksin tread o copyrightu pa sam se malo zaneo :D

Poslednja izmena:
Treba mi zapravo da instaliram samo jedan program i to samo za instalaciju i ne posle, tako da ako ne mora, ne bih kupovao usb floppy samo za to.

A jel bi mogao da materijal koji mi trazi program prilikom instaliranja sa diskete snimim na flash ili cd pa da preimenujem u 'A' drive ili tako nesto?

Nisam nikad probao ali pokusaj da upotrebis neki programcic koji pravi virtual floppy drive.
Ili pokusaj da "preimenujes" Flash drive u A:.

Program sa diskete bas zahteva da se instalira sa A:?
Da li si probao samo da prekopiras na flash i pokrenes instalaviju bez menjanja slova flashu

Ma uzmi eksterni flopi. Za 15 eura ne vredi da razbijaš glavu nekim kvazi rešenjima.

Ne daje mi se 15 eur za nesto sto ce mi trebati jos 2-3 puta u zivotu.
Sa flashom cu probati, posto trenutno nemam ni njega.

Ja imam ovo ali mi ne treba uopshte pored usb memory kartice.flopy je totalno " out " danas.

Prilozi

• ibm RESIZE.jpg
    ibm RESIZE.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 86
Ajde kad ti ne treba i kad je out, kako instaliras windows na masini sa raid diskovima (i nekim masinama sa sata kontrolerom) a bez floppyja?

Ako odgovoris na ovo, pomogao si coveku a i svima nama koji se patimo sa floppyem.

Ma zalosno ali zaista svaki put kad instaliras sistem sa RAID/SATA diskovima on kuka za Floppy sa drajverima....

Cudi me da do sada nisu napravili mogucnost izbora sa kog uredjaja da vidi drajvere prilikom instalacije....bilo bi mnogo lakse da moze lepo da se izabere USB disk....

Ipak postoji dosta BIOS-a koji sasvim fino boot-uju sa USB-a, pa su mogli istu tehniku da iskoriste, a ne da nas muce sa flopijem koji se izbacuje iz upotrebe....

dvadeset puta je pisano kako se prave instalacije windowsa koje ne traze flopy... nemoguce da ste toliko lenji...
najkrace i najlakse resenje: NLITE

dvadeset puta je pisano kako se prave instalacije windowsa koje ne traze flopy... nemoguce da ste toliko lenji...
najkrace i najlakse resenje: NLITE

Da, ali po tome ako "radis racunare" treba da imas koliko cd-ova sa koliko integrisanih drajvera???
Osim toga ovde npr. svako poseduje svoj legalni windows, i ne mozes bas da uzmes CD i slipstream-ujes kako hoces... :wall:

kako ne bi mogao?
pogotovo ako imas legalni widnows mozes da uzmes i da ga slipujes kako god hoces... npr na thinkpadu cist windows ne mozes ni da instaliras ako prvo ne uzmes i ne napravis normalan instalacioni cd od te legalne verzije koju imas na hardu... ono njihovo preinstall sra*e ne racunam. Dok ja nisam uradio format i ubijanje skrivene particije masina se prosto gusila...
btw pravljenje verzije widnowsa ti je max 10 minuta, tako da mozes po potrebi uvek da napravis za masinu sa kojom radis....

Pomenuo si da imas mogućnost upotrebe mreže.
Ako je tako šeruj flopy sa nekog drugog računara i instaliraj taj program koji hoćeš da instaliraš.

Ajde kad ti ne treba i kad je out, kako instaliras windows na masini sa raid diskovima (i nekim masinama sa sata kontrolerom) a bez floppyja?

Ako odgovoris na ovo, pomogao si coveku a i svima nama koji se patimo sa floppyem.
Uh bre sad si me razocharao ali ti chovek odgovorio.A tek na lap topu shto mi treba flopy i RAID:d :eyebrows:

matan: Super, resili smo sve. Uzmi lepo i napravi windows instalaciju sa svim drajverima koji su potrebni za tvoj laptop i da zavrsavamo onda ovaj tread jer sada svi pocinju da se......

Pomenuo si da imas mogućnost upotrebe mreže.
Ako je tako šeruj flopy sa nekog drugog računara i instaliraj taj program koji hoćeš da instaliraš.

Ali mi program ne daje mogucnost da biram gde mi je flopy, tako da jedino ako mogu nekako da ga zavaram i uputim na drugo mesto...

@BigBoY
Nisam te razumeo, meni treba flopy za instalaciju programa koji da bi se pokrenuo prvi put trazi disketu koja ide uz njega...

Poslednja izmena:
Napravi image, pokreni vfd i probaj ?

Da ne otvaram novu temu, gde kod nas ima da se kupi kvalitetan externi USB floppy?

Hvala!

otvori novu temu...

Vrh Dno