Šta je novo?

Laptop HP 255 G3 - Drivers i uopstena pitanja

digitalniandjeo

Poštovan
Učlanjen(a)
24.07.2014
Poena
51
Pozdrav svima, postavicu par opsirnijih pitanja o kojima imam velike nedoumice, prvi put se susrecem sa laptopovima pa me zanima dosta sitnica.

1. Problem sa drajverima:

Laptop je HP 255 G3 kupio sam ga novog prije par dana, uz njega nisam dobio nikakve drajvere, bas sam se namucio dok sam poskidao neke koji su bili na oficialnom sajtu. Ne znam da li laptopu nedostaje jos neki drajver, mozete li mi preporuciti par programa koji analiziraju koji su drajveri jos potrebni da se instaliraju na sistemu, probao sam "DriverPack solution" medjutim on mi je nalazio drajvere koje sam vec instalirao, pa sam imao problem sa slikom.

2. FPS malo opada kad povecavam kvalitet videa na YouTube-u ili kad gledam HD film

Da li je to zbog toga sto je GPU vjerovatno slab? Preformanse: jNlr0wZ.png
3CX6hxh.png
Bas sam se zacudio kad sam vidio da je Windows Index dao ocjenu 1.0 Gpu-u, znaci da je totlano ******.

3. Windows 7 x64 (piratizovani)
Prosto pitanje, da li da updejtujem windows 7 koji sam piratizovao? Aktivirao sam ga preko Genui aktivatora.

Nadam se da Vam nece biti mrsko procitati ovoliki post i odgovoriti mi na njega, bas su me namucili ovi drajveri i zadali mi velike glavobolje, stoga ne stedite rijeci i pomozite mi. :D

Koji je to CPU koji ima ocenu 3.0 u 2015-toj, majko moja? To je preslabo za normalni rad, ili ti fali drajver za cipset. Kladim se da je neki AMD.

Najverovatnije AMD A4-5000 on je po snazi kao Intel Celeron B810!

Tesko, B810 ima bar 4.7 ocenu koliko se secam, ovo je preslabo za danasnje standarde.

U tom tacunaru je AMD e-2100 na 1GHz (mislim da je taj). Zamislite na sta je to licilo sa win8. Zauzece procesora je bilo u svakom momentu izmedju 90 i 99%. A da imao je i McAfee (valjda se tako zove). Win 7 Pro sad ga drzi na 10-30%. Za drajvere vidi sta ti to fali u Sevice Manager i nadji preko hardware id i vozi.eni nije hteo sa zvanicnog sajta da instalira neke.

Poslednja izmena:
Ja bih zamenio taj laptop, ti modeli sa tim AMD procesorima su teska prevara koliko su losi. Samo Intel, nikad AMD (pogotovo na laptopu).

Ovaj laptop mi koristi djevojka. Hvala vam na savjetima, pokusacu da instaliram te drajvere za GPU.

@Lazaboj kako da vidim koji mi drajveri nedostaju preko Service Menagera?

@Darkoder vec sam instalirao taj drajver za graficku, taj prvi od 380tak mb, da li je moguce da ta instalacija raspakuje drajver na C disk pa se odatle ponovo mora pokrenuti, posto su mi svi drajveri sa HP sajta otisli u isti folder na C disku (ne windows/system).

Poslednja izmena:
Mora C:\AMD je normalan folder za prvu pomoc ako nesto zaskrpi , instalacija ne moze da se obavi bez njega ne diraj ga , posle instalacije drivera mozes ga obrisati.

Nazad
Vrh Dno