Šta je novo?

Laptop garancija!

Vegeta

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2011
Poena
195
Ovako, drug ima problem sa laptopom tj. laptop se palio i radilo je sve sem monitora, koji je izgubio osvetljenje. Znači nije bilo moguuće raditi na njemu bez sijalice koju je usmeravo u pravcu mmonitora. On je ovakav probelm prijavio kod servisera, on su ga "PREGLEDALI", i ustanovili da je otišo "neki"(nisu rekli koji) deo i da će zamenom misterioznog dela sve biti u redu. Prošlo je nedelju dana, i drug zove servis, oni mu kažu da su deo naručili, ali da još nije stigao. Znate kako to već ide, ti zoveš servis i on kažu za 5 dana će doći ,i na kraju laptop je ostao u servisu 2 meseca, čekajući da deo dođe! Kada je deo konačno stigao, javio se novi problem, serviser je ustanovio da je ispod matične ploče došlo do oksidacije usled dejstva vode( kao da je prosuo vodu), i da to ne spada pod garanciju i da ako želi novu mora da plati, laptop nije star 6meseci!!!!!! Serviser ga je ubeđivao da je vodu prosuo sa donje a ne gornje strane, pa da nije bilo moguće videti da je voda ispod matične ploče pazite vi to, samo me zanima gde je gledo prvi puta pa nije video vodu a zaključio je da kvar postoji :mad:!
Samo još da napomenem:
VODA NA LAPOP NIJE BILA PROSUTA, i laptop je radio (sem monitora), uredno je podigo sistem, dok sada ništa ne radi. Da li tu postoji šansa da se nešto izvuče ili je slučaj izgubljen?

Ko je proizvoðač laptopa i da li je laptop bio (ili i dalje jeste) u zvaničnom servisu?

Bio je do juče, kada ga je preuzeo. U pitanju je HP, ne znam tačno koji model.... Samo da napomenem, serviser je reko da je sve ostalo u ispravnom stanju, što mi je opet nelogično, pazi ako tvrdi da je voda bila ispod matične poloče, nekako me to navodi da bi ta voda oštetila i druge komponente a ne samo matičnu ploču

Poslednja izmena:
a šta da radi, 2 meseca ga navlače ne zna čovek šta da radi.........odneo poluipsravan, vratili mu uništen laptop!?

znači nevredi pokušavati sa inspekcijom

a šta da radi, 2 meseca ga navlače ne zna čovek šta da radi.........odneo poluipsravan, vratili mu uništen laptop!?

Pa bas zbog toga, sto je odneo poluispravan, koji djavo je preuzimao ''unisten'' laptop ? Znaci oni su ga ubedili, da je stvarno prosuo vodu, i sam ''unistio'' laptop ? I ako nije ? I on je to prihvatio, klimajuci glavom, uzeo laptop i otisao kuci....Nije mi jasan taj tvoj drug, stavarno.....btw Maticna ploca nije jeftina.. :( Sto se tice inspekcije, da je laptop ostao u servisu, imalo bi smisla, prijaviti ''slucaj'' a ovako sad, kad je laptop kod vlasnika, tj tvog druga, kako ce on sad da dokaze, da su mu oni ''unistili'' lap ? CIm je preuzeo laptop u takvom stanju, znaci da se on slozio sa tim...Da dalju odgovornost preuzme na sebe....Verovatno su utesili u servisu tvog druga, da je sve ispravno, samo maticna ploca da se zameni i ima sve da sljaka kao novo :d - A vrlo je moguce da je otisao i inverter...Bas zbog toga sto je izgubio osvetljenje bio ekran.....Znaci odneo je laptop , kome je otisao bio inverter, znaci sa jedan kvar...A sad i maticna ploca, je otisla :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Ma pusti ga, lepo mu kažem da sačeka mene da isptima kakva je procedura, ali on uvek beži ispred. Laptop je koristio možda 4 meseca, velika šteta :(...izgleda da mu preostaje prodaja laptop po delovima, ne vidim drugi izlaz.

Poslednja izmena:
Ipak pozovi drustvo za zastitu potrosaca. Ako je takav problem postojao oni su morali da to jave za 7 dana, a ne za 2 meseca. Isto tako ako je laptop u garanciji bio u servisu 45 dana, obavezni su da vrate novac ili da daju novi uredjaj.

Da nije možda KimTec servis?

Oni u poslednje vreme vole da izmišljaju polivanje vodom da ne bi ispoštovali garanciju.

Joj pazite drama se nastavlja. Na garantnom listu su napisali da laptop ne radi pošto je prosuta voda, ali on u stvari radi samo ne daje sliku na laptopum. Kada laptop priključim preko VGA izlaza na običan monitor slika se pojavljuje i može se uredno raditi na njemu a dotična gospoda iz servisa reče da ne radi i da je otišla matična ploča:wall:
Ono što me najviše zbunjuje jeste da na papirima piše da je kupac "JGSP"-Novi Sad, ili ti gradski prevoz:laugh:.......čekajte laptop je kupio moj drug a ne JGSP!

Poslednja izmena:
Vegeta, to ti je neka muvachina zestoka.
Skloni se jel ces izvuci deblji kraj. Pusti ortaka da njb.
To ce tesko da se izbori za svoja prava.

Bio sam kod ovih za zaštiti prava kupaca, i oni su rekli da mogu uraditi veštačenje i utvrditi da li je do kvara došlo zbog vode, i da je to sve što oni mogu uraditi jer u pitanju pravno lice ( JGSP) a ne fizičko! Znači nema ništa od ovog slučaja. Svaka čast ovima iz prodavnice, iskusno su to odradili:mad:

Probaće nešto preko poznanika da popravi, kontam da nije neki veliki kvar pošto laptop radi kada se priključi preko VGA na monitor i može se uredno raditi na njemu.....

Poslednja izmena:
A cekaj nije mi sad jasno nesto, jel toj drug nije primetio da mu na racunu pise da je kupac jgsp a ne on? Jel taj tvoj drug u opste ima veze sa tim preduzecem,jel radi tamo?

Nema nikakve veze sa tom firmom, to je on uzeo laptop preko coveka koji se bavi prodajom PC opremen, narucis kod njega lapotop i on ti ga nabavi. Sto nije gledo, e pa to ne znam, i zato bih ovom prilikom hteo da oponemem i druge ljude da dobro pogledaju sta im pise u grantnom listu! Prodavci su spremni na sve!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno