Šta je novo?

Laptop Fujitsu Siemens V3205 ne radi touch pad

jegulja

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
Sveze kupljen laptop iz naslova, instaliran XP i svi drajveri (sa CD koji je stigao uz njega) ali touch pad nikako ne reaguje (ukljucujuci levi i desni taster na njemu) niti ga mogu videti u device manager-u. Instalirao sam drajvere za njega ali i dalje ga sistem ne prijavljuje niti reaguje. Vidim pointer u XP-u ali se nista ne dogadja. Nemam mnogo iskustva sa laptopovima ali ako se dobro secam po instalaciji XP-a svi touchpad-ovi su sljakali bez prethodnih instaliranih drajvera sa moje strane. Pitanje je da li je hardverski problem ili sam napravio neku gresku u koracima?

na V3505 radi od pocetka instalacije... jesi probao XPSP2 ?

Probaj da instaliras Symantec drajvere !!!

Izvini ali otkad Symantec ima ikakve veze sa proizvodnjom hardvera i drajvera za iste?Kompanija koja je najcesce zaduzena za proizvodnju touchpad-ova je Synaptics,ali bez obzira na sve touchpad MORA da radi i sa default Windows drajverima!!
Pozdrav ,)

mora, ne mora

touch pad NE MORA uvek da radi sa win default driverima, preinstaliraj drivere za touch pad i trebalo bi da proradi, osim ako te ne zeza verzija win-a
,)

@Lomnica_city

Izvini, u pravu si, jedno mislim drugo kucam :D Dakle nek skine sa sajta SYNAPTICS-a drajvere za svoj pad.
A to sto bi u XP-u trebalo da radi po defaultu, a ne radi je druga prica !

Uz FSC treba da stigne dvd sa drajverima cija instalacija ide pomalo neintuitivno, pa pogledaj da li je sve instalirano kako treba...

Sveze kupljen laptop iz naslova, instaliran XP i svi drajveri (sa CD koji je stigao uz njega) ali touch pad nikako ne reaguje (ukljucujuci levi i desni taster na njemu) niti ga mogu videti u device manager-u. Instalirao sam drajvere za njega ali i dalje ga sistem ne prijavljuje niti reaguje. Vidim pointer u XP-u ali se nista ne dogadja. Nemam mnogo iskustva sa laptopovima ali ako se dobro secam po instalaciji XP-a svi touchpad-ovi su sljakali bez prethodnih instaliranih drajvera sa moje strane. Pitanje je da li je hardverski problem ili sam napravio neku gresku u koracima?

Jel ti ukljucen mis?
Ako jeste probaj da ga iskljucis tj izvuces iz usb-a jer neki lapovi imaju blokadu tacpeda i oba dugmeta kad je mis konektovan.

i jos nesto: jel ima dugme za iskljucivanje tacpeda? Recimo: FN + F(neki broj)....

Dve stvari:
druga: pogledaj u BIOSu da li ti je ukljucen touch-pad,
prva: ono sto rece Broz. Touch-pad se uglavnom iskljucuje kad ubodes misa (ako ti je instaliran software).

Nekad je resenje ocigledno, samo ga ja vesto ignorisem. :trust:

Ako nije, bar si eliminisao tu stavku.;)

Nazad
Vrh Dno